Doorgaan naar hoofdcontent

Dreumesgedachten vertaald door een mamaGroot worden gaat met vallen en op staan. Letter en figuurlijk! Niet alleen is dit van toepassing op de mini(s) van zowel jou als mij, maar ook voor ons - de mama's dus. Ok en misschien de papa's ook hier en daar - is het met regelmaat vallen en opstaan. Zeker wanneer je oh zo kleine dropje ineens de peuterpuberteit aantikt, krijg mama er ineens een hele pruik van grijze haren gratis en voor niets bij. En laten we niet vergeten, als je dreumes nog niet kan klessebessen is dit vaak voor ons, de mama's een HEULE grote uitdaging om te begrijpen wat ze precies willen. You feel me? Vandaag de dreumesgedachten vertaald door een mama.
- 'S morgens uit bed:  Ik wil NU uit bed gehaald worden en waag het niet om niet meteen te komen wanneer ik mijn strot open zet want, lieve mama dan sloop ik de luxaflex waar mijn bed pal naast staat. Wedden dat je dan wel komt?

- Limonade flesje leeg: Ik gooi hem op de grond net zo lang tot je eindelijk snapt dat ik al een  millennium lang droog sta. Snap dat dan mens!

- Honger hebben: Het kastdeurtje waar ik al het lekkers inmiddels weet te vinden blijf ik net zo lang open en dicht doen tot je er gek van wordt, mama. Ik heb namelijk honger. Niet in brood, maar in snoep of chips. Ontbijten is toch niet weggelegd voor een dreumes? Kom op!

- Nog meer honger hebben maar eigenlijk ook weer niet: Ik kom naar je toe mama, met alle zakjes  met lekkers die ik kan vinden in de kast! En overal wil ik iets van! Om het vervolgens echt niet op te gaan eten, maar gewoon om een rommel te maken zodat jij weer kan stofzuigen. Dat doe je toch zo graag mama?

- Mama maakt schoon en ruimt op: Maar joh, dat maakt mij helemaal niks uit. Waar jij opruimt maak ik weer rommel. Ik hou van rommel, snap dat dan mama!

- Mama heeft net gedweild: En ik.. ik vind het erg leuk om mijn fles of tuitbeker omgekeerd te houden waardoor er weer allemaal vlekken op je net gedweilde vloer komen. Omdat ik de vloer met vlekken veel mooier vind mama.

- Mama achter de laptop: Neeheeee dat wil ik niet! En anders wil ik erbij zitten en ook drukken op die knopjes. Vooral degene die licht geven zijn erg leuk. Til je mij niet direct op je schoot? Dan ga ik toch lekker liggen schreeuwen op de grond of loop stampvoetend en schreeuwend weg. Ik ga hier lekker net zo lang mee door tot je mij aandacht geeft, want ik krijg echt veel te weinig aandacht mama,

- Brood eten: Mama, hoe vaak moet ik het je nog vertellen dat brood voor baby's is? Ik ben al veeeeeeeels te groot voor brood. Om jou een plezier te doen mama, wil ik heus wel een paar stukjes eten 's morgens maar daarna wil ik gewoon iets lekkers. Iets wat niet voor baby's is. Dat snap je toch wel?

- Brood eten deel 2: MAHHHMMAA ik wil tussen de middag geen brood. Maar als er een vriendinnetje is om te spelen en die eet brood wil ik haar brood. Haar brood ziet er namelijk veel lekkerder uit dan dat van mij.

- In bad: Ik vind het in bad leuk, maar als papa of mama gaat douchen wil ik echt niet in mijn eigen bad hoor. Dan wil ik ook douchen en blijf ik net zo lang krijsen tot je toegeeft. Dat lukt mij altijd, toch mama?

- Papa en mama knuffelen: Bah jullie mogen niet knuffelen, het is mijn papa en mijn mama. Jullie mogen ook niet met mij knuffelen dus jullie mogen samen ook niet knuffelen. Doen jullie dat toch? Dan blijf ik schreeuwen tot jullie stoppen.

- Held op sokken: Ik durf echt niet op mijn loopauto te zitten. Dat is toch hartstikke eng! Dat snap je toch wel? Maar op de bank rennen en staan doe ik gewoon. Dan kan er toch niks gebeuren?

- Luier verschonen: Wil je mijn luier verschonen? Ha! Dat dacht ik dus effe niet. Probeer mij maar eens te pakken en als je mij dan hebt gepakt en mijn luier gaat verschonen omdat ik een leuk cadeautje voor je heb gebouwd, dan graai ik gewoon eventjes met mijn handen bij mijn billen zodat je nog meer werkt hebt na het verschonen van mijn vieze luier.

- Luier omdoen: Nananana wil je mijn schone luier omdoen? Vergeet het maar, ik blijf als een wilde stier schoppen. Je geeft niet op? Dan krijs ik er toch nog gewoon even bij. Je zegt het maar mama, ik doe alles voor je.

- Mee naar buiten: Ga jij naar buiten mama (of papa) zonder mij? Dan kun je beter je oordopjes pakken, want ik zet mijn luchtalarm aan en zet hem pas weer uit als ik OOK naar buiten mag.

- Mama of papa eet iets: En het maakt mij echt heeeeulemaal niks uit wat jij daar eet, maar wat je eet wil ik ook of wil je soms weer mijn luchtalarm horen?

- Doof: Ik hoor je echt wel als je mij roept, maar ik ga ECHT NIET naar je luisteren. Als ik mijn middelvinger op kon steken deed ik dat. Maar als jij iets te eten pakt luister ik echt als de beste.

- Naar boven:  Ga je naar boven zonder mij? Hoe haal je het in je hoofd? Ik blijf hier net zo lang onder aan de trap schreeuwen en op de trap slaan totdat ik ook mee naar boven mag.

- Haren wassen: Ik hoef niet gewassen te worden en ook mijn haren niet. Ik ben toch niet vies? En als mijn haren toch gaat wassen schreeuw ik tot je trommelvliezen scheuren!

- Volle shampoo flessen: Ik.wil.volle.flessen! Geen lege. Ik wil die van jullie. Ik begin met die die die die.. maar als je dan nog niet wil luisteren zet ik weer mijn strot open speciaal voor jou.

- Telefoon: Ik wil JOU telefoon, ja de jouwe. Wat moet ik met een speelgoed telefoon? Die doet toch niets? Geef me die van jou of ik ga hielen trappend op de grond liggen!

- Middagdutje: Hahaha jij denkt dat ik ga slapen als het licht is? Schrijf dat maar op je buik. Ik wil heus wel heel even 2 seconde chillen in bed, maar daarna MOET je mij gewoon weer uit bed halen, anders......

- Boodschappen doen: Ik wil de chips vasthouden en waag het niet om deze van mij af te pakken als je moet betalen, want ik wil deze vasthouden. En nee, dus niet loslaten ook niet voor heel even. Pak je het wel af? Dan zal ik je even flink voor schut zetten door mijzelf compleet overstuur te huilen.

- Ritje in de auto: Ik vind auto rijden leuk, van hier naar de andere kant van de straat. Duurt het te lang? Dan blijf ik net zo lang gillen en schreeuwen tot je mij uit de auto haalt. En nee, je kunt mij nu niet troosten met chips of een flesje. Ik sla het gewoon uit je handen!

- Zwistal flessen: Ik ben gek op die gele flessen, vooral als ze vol zijn. Moet ik het doen met een lege? Dan kun je maar beter vast gaan rennen, want ik wil die volle en rust niet voor ik die heb!

- Billendoekjes: Ik hou van billendoekjes. Niet om mijn bips mee af te laten vegen, maar om ze allemaal, stuk voor stuk uit de verpakking te trekken en er dan vervolgens niets mee doen. Dat is toch een leuk spelletje? En goed voor mijn motoriek, toch? Want papa en mama geven mij geen aandacht, dan moet ik mijzelf maar vermaken.

- Vormenstoof: Jij wil dat ik dat vormpje in dat gat druk? Dat gaat mooi niet gebeuren. Doe dat maar lekker zelf. En als jij dat niet wil doen, dan ga ik toch gewoon kneiters hard brullen? Je snapt toch wel dat jij daar voor bent? Ik kan mijzelf niet teveel inspannen.

- Slapende baby: Ik heb mijzelf vandaag al erg lang, te goed gedragen dus laat ik wat kattenkwaad uit gaan halen, wanneer mijn baby zusje net lekker ligt te slapen in de wagen. Ik zoek 2 harde speeltjes uit mijn speelgoedkist en ga erop los rammen op de radiator. Vinden mama en papa niet alleen leuk maar ook de buren kunnen ervan genieten en tada mijn baby zusje is wakker. Mama, je denkt toch zeker niet dat jij ook maar een momentje rust mag hebben?

- TV kijken: Jij zet Peppa Big aan? Ha echt niet, dat wil ik helemaal niet. Dus ga ik er weer op los krijsen net zolang tot je iets anders aan zet. Kabouter plop? Neeeeee nog harder krijsen. Ik wil toch Peppa Big! Snap dat dan!

- Akelig stil: Wanneer ik stil ben.. spook ik iets uit, iets wat niet mag en wat ik heus wel weet. Maar dat maakt het toch veel leuker? Bijvoorbeeld een wc rol in duizend stukjes scheuren, of mijzelf dopen met de wc borstel. EN nee, ik hoef nog steeds niet gewassen te worden. Ben je mal!

- Papa en mama op de wc: Joehoe ik wil op schoot zitten terwijl je aan het poepen bent. Til me op je schoot, en wel nu! Niet? Pak dan maar weer die oordoppen hoor, want ik ga brulllllllen!

- Keukenkasten: Jij wil niet dat ik met mijn grijpgrage handjes in de keukenkasten zit? Ik doe het lekker toch. Hou jij mij maar is tegen.. dat gaat niet lukken zonder slag of stoot.

- Voorlezen: Ik vind het leuk als leest, maar bewaar dat maar voor jezelf. Ik scheur de bladzijdes uit je handen, want slopen is mijn hobby.


Pssssst, dit is natuurlijk met een heerlijke dikke knipoog geschreven 😉 Ik neem alles voor lief, zelfs de dreumespubertijd! #FASESFASESFASES


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.