Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Baby's eerste dagboek met Sophie de Giraf


Zo nu en dan zijn er baby items die je hartje doen smelten. En exact dit had ik bij dit ongelooflijk leuke Baby's eerste dagboek met Sophie de Giraf. Een dagboekje helemaal speciaal voor je mini om alles vanaf het prille begin in bij te houden. Het scheelt je een hoop zelf schrijven in een blanco notitieboek, wat ik eerder altijd deed. Toch vergat ik gauw bepaalde dingen op te schrijven. Bijvoorbeeld met Vajèn. Zij is inmiddels bijna 2 en sommige mijlpalen ben ik gewoon vergeten op te schrijven, zoals de eerste keer haar haartjes knippen, de datum van haar haar eerste fruithapje, haar eerste echte lachje en ga zo maar door. Dit dagboekje had dus veel eerder moeten komen 😉 Vandaag neem ik jullie mee in het dagboekje met Sophie. "Die eerste blik, dat eerste lachje, de eerste reis, de eerste boosheid, de eerste ontdekkingen...
De eerste wonderlijke maanden van je kleintje zitten vol kostbare momenten die je met je kindje beleeft. Dankzij baby's eerste dagboek met Sophie de Giraf kun je al die herinneringen vastleggen, zodat je ze na een aantal jaren weer kunt doorlezen. Alsof je met een toverstaf alle momenten terughaalt"

Oh meiden, ik kan hier zo enorm blij van worden, die tekst op de achterkant alleen al. Hoe ze hetgeen met het toverstafje hebben omschreven vind ik erg leuk. Ik bedoel, even terug gaan in de tijd omdat je kleintje al zo snel groeit en alles in het leven zo snel voorbij gaat. Al die dierbare en mooie herinneringen moet je ook gewoon vastleggen, op papier en des te leuker dit dagboekje die je dus vanaf de geboorte al direct kan gebruiken. Tevens ook een ontzettend leuk kraamcadeau


Sophie kennen wij natuurlijk allemaal. Dat leuke girafje om op te bijten en/of mee te spelen.  Wist je bijvoorbeeld dat dit speeltje al meer dan 50 het favoriete speeltje is van menig kleintje? Ook zijn er tal van leuke items als verzorgingsproducten voor je kleintje en nu dus ook een echt babydagboekje in de stijl van en met Sophie. Het dagboekje gaat open door middel van de magnetische Sophie aan de voorkant. Erg handig. Zo klapt hij dus niet open als je hem meeneemt. Want ja mama's...(to be) dit dagboekje neem je uiteraard overal mee naartoe zodat je alle eerste keren direct kunt opschrijven en niet vergeet. 


Voor alles de eerste keer. Eerste kennismaking met familie, eerste keer haren knippen, eerste kleertjes, eerste keer dat je je kindje zag. Slecht een aantal voorbeelden van de tal leuke eerste keren die je kunt invullen. Het dagboekje is ingedeeld in verschillende categorieën. Emoties, Familie en vrienden, Gezondheid, Kleding, Liefde, Ontdekkingen, Reizen, Slapen, Taal, Verzorging, Voeding, Zelf doen. 


Zelfs de eerste keer een volle luier kun je invullen. Hoe leuk! Ik vond het doodeng, echt doodeng om de eerste keer Esra haar luier te verschonen. Vaak maakte ik in het begin dan ook Bas wakker in de nachten om hem dit te laten doen. Ik was een soort shake machine haha. Trillende handjes. En dat terwijl ik nog middenin de luiers zit. Maar alles was zo klein (nog steeds natuurlijk) net geboren.. alles zo teer. En stiekem best wel een beetje eng. 

Voor iedere mama een grote droom, de eerste keer doorslapen. En dan ineens.. jaaaaa een keertje helemaal doorgeslapen. Uhu, ik ben nog helemaal vers met dit fenomeen haha. Esra is namelijk hard aan het timmeren naar de weg van het doorslapen. Gaat steeds beter. Dit zijn van die onvergetelijke momenten die opgeschreven moeten worden. Later lees je dit terug en denk je "Wow dit heb ik toch allemaal gewoon even doorstaan" Want ja, een baby groot brengen gaat niet altijd over rozen. Haha de eerste kuren! Ik had dit dagboekje bij vajèn ook moeten hebben. Gelukkig ben ik die eerste kuren NOG niet vergeten. Die heeft ze nog hoor. Er staat trouwens bij iedere "Eerste keer" een fijn informatief stukje. Zo staat er bij De eerste kuren 

"Je zult moeten wennen aan woede-uitbarstingen, kreten van frustratie en ruzie. Je kleintje is geen baby meer en wil dit maar wat graag bewijzen aan jou. Probeer het te zien als een stap in de ontwikkeling van je kind, want die eerste kuren zullen niet de laatste zijn

Ha noop, die eerste kuren zijn zeker de laatste niet! Bemoedigende woorden 😉


Eerste keer je eigen naam schrijven, op die bladzijde is zelfs ruimte om een stukje in te plakken van het eerste probeersel. Zodra beide meisjes beginnen met hun naam schrijven dan kun je mij denk ik van de grond af schrapen! In goede zin natuurlijk!! 


Jaaaa de eerste keer naar de kapper.. of wel, haren knippen. Spannend en leuk tegelijk. EN weer een nieuwe stap zoals het dagboekje zelf ook zegt. Hier heb je ook weer ruimte om een foto te plakken als je kindje bij de kapper zit. Of misschien knip je zijn of haar haartjes wel zelf. Dit doe ik bij Vajèn zelf. Leuk om het eerste plukje van je kindje zijn of haar haartjes erbij te plakken die is afgeknipt!  


Een kleine sneak peek in het dagboekje met Sophie! Dat vraagt naar meer toch? Je kunt hem o.a bestellen op Bol.com voor € 14.99. 

Ken jij iemand die een mini verwacht of ben je zelf misschien zwanger? Dit dagboekje is niet alleen leuk om te krijgen maar ook om te geven (aan jezelf 😉). Anyway, als je het mij vraagt is dit HET perfecte kraam cadeau. Of baby shower cadeau? Of zwangerschaps cadeau

Ik heb inmiddels al wat kleine dingetjes ingevuld die ik in kon vullen. De eerste lekkende luier, ha daar moest ik stiekem wel erg om lachen. Dat is nog niet zo lang geleden, van top tot teen onder de groene smurrie poep Haha! Het dagboekje is echt geweldig en het motiveert - althans bij mij - om hem ook echt in te vullen in plaats van het standaard blanco notitieboekje. Dit dagboekje past overigens ook erg leuk in de babykamer. Natuurlijk omdat Sophie de giraf de grote show steelt op de voorkant! Ik ben dol enthousiast en kan niet wachten om hem verder in te vullen!