Doorgaan naar hoofdcontent

Baby's eerste dagboek met Sophie de Giraf


Zo nu en dan zijn er baby items die je hartje doen smelten. En exact dit had ik bij dit ongelooflijk leuke Baby's eerste dagboek met Sophie de Giraf. Een dagboekje helemaal speciaal voor je mini om alles vanaf het prille begin in bij te houden. Het scheelt je een hoop zelf schrijven in een blanco notitieboek, wat ik eerder altijd deed. Toch vergat ik gauw bepaalde dingen op te schrijven. Bijvoorbeeld met Vajèn. Zij is inmiddels bijna 2 en sommige mijlpalen ben ik gewoon vergeten op te schrijven, zoals de eerste keer haar haartjes knippen, de datum van haar haar eerste fruithapje, haar eerste echte lachje en ga zo maar door. Dit dagboekje had dus veel eerder moeten komen 😉 Vandaag neem ik jullie mee in het dagboekje met Sophie. 



"Die eerste blik, dat eerste lachje, de eerste reis, de eerste boosheid, de eerste ontdekkingen...
De eerste wonderlijke maanden van je kleintje zitten vol kostbare momenten die je met je kindje beleeft. Dankzij baby's eerste dagboek met Sophie de Giraf kun je al die herinneringen vastleggen, zodat je ze na een aantal jaren weer kunt doorlezen. Alsof je met een toverstaf alle momenten terughaalt"

Oh meiden, ik kan hier zo enorm blij van worden, die tekst op de achterkant alleen al. Hoe ze hetgeen met het toverstafje hebben omschreven vind ik erg leuk. Ik bedoel, even terug gaan in de tijd omdat je kleintje al zo snel groeit en alles in het leven zo snel voorbij gaat. Al die dierbare en mooie herinneringen moet je ook gewoon vastleggen, op papier en des te leuker dit dagboekje die je dus vanaf de geboorte al direct kan gebruiken. Tevens ook een ontzettend leuk kraamcadeau


Sophie kennen wij natuurlijk allemaal. Dat leuke girafje om op te bijten en/of mee te spelen.  Wist je bijvoorbeeld dat dit speeltje al meer dan 50 het favoriete speeltje is van menig kleintje? Ook zijn er tal van leuke items als verzorgingsproducten voor je kleintje en nu dus ook een echt babydagboekje in de stijl van en met Sophie. Het dagboekje gaat open door middel van de magnetische Sophie aan de voorkant. Erg handig. Zo klapt hij dus niet open als je hem meeneemt. Want ja mama's...(to be) dit dagboekje neem je uiteraard overal mee naartoe zodat je alle eerste keren direct kunt opschrijven en niet vergeet. 


Voor alles de eerste keer. Eerste kennismaking met familie, eerste keer haren knippen, eerste kleertjes, eerste keer dat je je kindje zag. Slecht een aantal voorbeelden van de tal leuke eerste keren die je kunt invullen. Het dagboekje is ingedeeld in verschillende categorieën. Emoties, Familie en vrienden, Gezondheid, Kleding, Liefde, Ontdekkingen, Reizen, Slapen, Taal, Verzorging, Voeding, Zelf doen. 


Zelfs de eerste keer een volle luier kun je invullen. Hoe leuk! Ik vond het doodeng, echt doodeng om de eerste keer Esra haar luier te verschonen. Vaak maakte ik in het begin dan ook Bas wakker in de nachten om hem dit te laten doen. Ik was een soort shake machine haha. Trillende handjes. En dat terwijl ik nog middenin de luiers zit. Maar alles was zo klein (nog steeds natuurlijk) net geboren.. alles zo teer. En stiekem best wel een beetje eng. 

Voor iedere mama een grote droom, de eerste keer doorslapen. En dan ineens.. jaaaaa een keertje helemaal doorgeslapen. Uhu, ik ben nog helemaal vers met dit fenomeen haha. Esra is namelijk hard aan het timmeren naar de weg van het doorslapen. Gaat steeds beter. Dit zijn van die onvergetelijke momenten die opgeschreven moeten worden. Later lees je dit terug en denk je "Wow dit heb ik toch allemaal gewoon even doorstaan" Want ja, een baby groot brengen gaat niet altijd over rozen. 



Haha de eerste kuren! Ik had dit dagboekje bij vajèn ook moeten hebben. Gelukkig ben ik die eerste kuren NOG niet vergeten. Die heeft ze nog hoor. Er staat trouwens bij iedere "Eerste keer" een fijn informatief stukje. Zo staat er bij De eerste kuren 

"Je zult moeten wennen aan woede-uitbarstingen, kreten van frustratie en ruzie. Je kleintje is geen baby meer en wil dit maar wat graag bewijzen aan jou. Probeer het te zien als een stap in de ontwikkeling van je kind, want die eerste kuren zullen niet de laatste zijn

Ha noop, die eerste kuren zijn zeker de laatste niet! Bemoedigende woorden 😉


Eerste keer je eigen naam schrijven, op die bladzijde is zelfs ruimte om een stukje in te plakken van het eerste probeersel. Zodra beide meisjes beginnen met hun naam schrijven dan kun je mij denk ik van de grond af schrapen! In goede zin natuurlijk!! 


Jaaaa de eerste keer naar de kapper.. of wel, haren knippen. Spannend en leuk tegelijk. EN weer een nieuwe stap zoals het dagboekje zelf ook zegt. Hier heb je ook weer ruimte om een foto te plakken als je kindje bij de kapper zit. Of misschien knip je zijn of haar haartjes wel zelf. Dit doe ik bij Vajèn zelf. Leuk om het eerste plukje van je kindje zijn of haar haartjes erbij te plakken die is afgeknipt!  


Een kleine sneak peek in het dagboekje met Sophie! Dat vraagt naar meer toch? Je kunt hem o.a bestellen op Bol.com voor € 14.99. 

Ken jij iemand die een mini verwacht of ben je zelf misschien zwanger? Dit dagboekje is niet alleen leuk om te krijgen maar ook om te geven (aan jezelf 😉). Anyway, als je het mij vraagt is dit HET perfecte kraam cadeau. Of baby shower cadeau? Of zwangerschaps cadeau

Ik heb inmiddels al wat kleine dingetjes ingevuld die ik in kon vullen. De eerste lekkende luier, ha daar moest ik stiekem wel erg om lachen. Dat is nog niet zo lang geleden, van top tot teen onder de groene smurrie poep Haha! Het dagboekje is echt geweldig en het motiveert - althans bij mij - om hem ook echt in te vullen in plaats van het standaard blanco notitieboekje. Dit dagboekje past overigens ook erg leuk in de babykamer. Natuurlijk omdat Sophie de giraf de grote show steelt op de voorkant! Ik ben dol enthousiast en kan niet wachten om hem verder in te vullen!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.