Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Alle gratis zwangerboxen op een rijtjeAls je zwanger bent kun je allerlei gratis boxen aanvragen. Leuk om hiermee een beginnetje te maken van je babyuitzet. Want we gaan er geen doekjes om winden dat je best veel nodig hebt voor je mini-me. Ook als je niet voor de eerste keer zwanger bent, moet je toch bepaalde items aanschaffen, denk hierbij aan flesjes, speentjes en ga zo maar door. In ieder geval... hoe leuk is het als je als zwangere mama(to be) allerlei leuke en gratis items kunt aanvragen. Ik zet ze voor je op een rijtje.
De Blije Doos
Dit is gok ik 1 van de bekendste boxen die je kunt aanvragen tijdens je zwangerschap. Deze doos zit boordevol leuke items. Ik vond in mijn Blije Doos een Philips Avent flesje, een speentje van Bibi, een tandenborstel, een mini potje sudocrem, een non alcoholisch drankje, sokjes en een pak Pamper luiers maat 1. Dat is beste een leuke inhoud waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt toch? Tevens vind je in de dozen ook een heleboel waardebonnen en leuke aanbieding. Oh, uiteraard mogen de tijdschriften niet ontbreken. De Blije Doos is op te halen bij Prenatal. Je kunt hem hier aanvragen. Ook erg leuk: Na je bevalling kun je tevens een gratis mutsje aanvragen met de naam van je mini-me.
Ouders van nu Zwangerbox & Babybox
Ook niet geheel onbekend zijn de ouders van nu Zwanger en babybox.  Persoonlijk vind ik de inhoudt van deze box iets minder als de voorganger. Ik vond in de doos een flesje Jillz 0.0, een Pamper luier in maat 2, een speentje van Difrax, een kleine verpakking Etos Lotion billendoekjes en een romper van C&A. In deze box vind je ook nog wat proeverpakkingen, tijdschriften en wederom een aantal waardebonnen. De Zwangerbox kun je ophalen bij Etos en is hier aan te vragen. Wel weer erg leuk is de Babybox die je na de geboorte van mini-me kunt ophalen met de ophaalkaart die je per post ontvangt. Ik wacht nog op de mijne. Ik kan daarom nog niks vertellen over deze inhoud.
Kruidvat Baby & Mama tas
Heb je een voordeelkaart van Kruidvat? Dan kun je je zwangerschap online doorgeven via je je profiel. Dit kun je hier doen. Heb je nog geen Kruidvat voordeelkaart? Dan kun je deze in de winkel ophalen en thuis registreren. In de tas vind je een pak Kruidvat Newborn luiers, Kruidvat baby 2 in 1 wasgel, Kruidvat lotiondoekjes en een gratis stickervel t.w.v € 1.99. En natuurlijk de tas... die prima functioneert als boodschappen shopper. Ik gok dat de inhoud van deze tas pas is veranderd, want ik kreeg Kruidvat baby schuimbad en een Kruidvat bijtring.
Babydump Cadeaupakket
Dit vond ik ook een erg leuk, de Babydump doos. Deze kun je aanvragen voor simpelweg het Babydump magazine aan te vragen. Hierin vind je een bon waarmee je bij je bezoekje aan Babydump je cadeaupakket kunt ophalen na het inleveren van de bon. Hier vraag je het magazine aan. Ik vond in de doos een NUK speentje -Esra haar favoriet-, een hydrofiele spuugdoek, hét witte Babydump zeehondje, een setje babylepels, een setje bewaar bakjes, een setje tuitbekers en een romper. De inhoud zal ongetwijfeld net zoals alle dozen qua inhoudt rouleren, maar leuk issie wel!Hallo Mama Momentenboek bij Jumbo
Toen ik zwanger was kreeg je bij Jumbo een tuttel knuffeltje, een Why's zwangerschapsagenda en een Why's tijdschrift. Nu krijg je als je je hier inschrijft een Hallo Mama Momentenboek helemaal gratis. Na je inschrijving krijg je hiervan een bewijs en met dit bewijs kun je je Momentenboek bij een Jumbo bij jou in de buurt ophalen.
Zeeman Rompertje
Dit is leuk voor de mama's die al zijn bevallen. Namelijk een gratis van Biologisch katoen rompetje van Zeeman. Deze actie is alleen geldig voor baby's die in 2016 én 2017 zijn geboren. Op vertoon van je geboortekaartje of bewijs van aangifte kun je na je inschrijving het rompertje bij een Zeeman in de buurt ophalen. Inschrijven kan hier.
Babydoos van Baby & Tiener Megastore
Deze is voor de dames die in de buurt van Capelle aan de Ijsel en Sliedrecht wonen. Daar kun je namelijk na je inschrijving een Babygeboorte doos ophalen. Herinneringen zoals het eerste tandje en haarlokje kun je hierin kwijt. Schrijf je hier in voor de Babygeboorte doos.
Boekstartkoffertje
Dit is ook zo een leuke, het boekstartkoffertje! Deze kun je gratis ophalen als je mini-me inschrijft bij de bibliotheek. Ongeveer 3 maanden na de geboorte krijg je van de gemeente een bon waarmee je dit koffertje kunt ophalen. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Hoogvliet Babypakket
Wij hebben hier geen Hoogvliet in de buurt zitten, maar voor degene die dit wel hebben.. bij Hoogvliet kun je namelijk ook een baby pakket ophalen. Doe dit wel binnen een maand na de geboorte van je mini-me met vertoon van je geboortekaartje. Ik heb geprobeerd de inhoud hiervan te achterhalen maar dat is een misson failed! Voor meer informatie klik hier.

Jan Linders Babypakket
Net zoals bij Hoogvliet kun je ook bij Jan Linders een babypakket aanvragen. Dit kun je hier doen. Jan Linders ziet hier wederom ook niet in de buurt dus deze inhoud blijft ook nog even geheim. Op vertoon van je inschrijving en je geboortekaartje kun je het babypakket ophalen.Plus Kiekeboebox
Zit er een Plus supermarkt bij jou in de buurt? Dan heb je geluk. Wederom een supermarkt die een leuk pakket weggeeft binnen 2 maanden op vertoon van je geboortekaartje met een waarde van € 40.00. Dat is niet mis! Hier kun je je inschrijven.


Knuffelbeer Bo van Nestlé
Deze vond ik zelf ook onwijs leuk! Als je je hier inschrijft, bij de Nestlé baby club ontvang je het gratis knuffelbeertje, Bo. Ook krijg je eens in de zoveel tijd een mailtje met handige informatie over je kleintje en bepaalde voedingsschema's. Handig toch?!

Mocht je zelf nog leuke aanvullingen hebben op dit lijstje, laat ze gerust achter in de comments! 


Kende jij het bovenstaande lijstje al of staat er iets nieuws voor je tussen?