Doorgaan naar hoofdcontent

Weg met die zwangerschapskilo's #1
Best wel even slikken om mijn hebben en houden wat betreft mijn gewicht online te zetten. Gewoon voor de complete buitenwereld.. maar hey we doen het gewoon even! 👊 Want, tsja ik ben een vrouw, heb 2 kindjes gekregen in een aanzienlijk korte periode en geloof het of niet dat is een regelrechte aanslag op je lichaam. Dus voordat het zomerzonnetje zich niet meer laat wegkijken moet er flink wat gezweet worden. Letterlijk en figuurlijk ha!


Ooit ergens in een diep en grauw verleden was ik.. HUGE. Tenminste voor mijn doen en zo stond ik er zelf ook in. Maar omdat ik zo ongelukkig was, zowel fysiek als lichamelijk bleef ik eten. Eten tot ik er bij neerviel. Oh en laten we die overheerlijke gore energy drankjes niet vergeten. Trayen gingen erdoorheen vertel ik je. Echt trayen. Nu zit je waarschijnlijk achter je pc of telefoon dit te lezen en ik zie je ook een soort van "wenkbrauw wiebel" geven.. maar zonder dollen. Ik dronk echt heel erg veel van die mierzoete rommel. Want meer dan rommel kan ik er ook niet van maken. Ergens (want ja het is nooit te laat om je leven om te gooien nietwaar?) Moest dat stoppen, het vele ongezonde "vreten" - om het zo maar te noemen - moest stoppen. Het drinken van TE veel energy moest stoppen. Het moest gewoon punt uit. Toen had ik voor mijzelf nog niet bedacht dat ik eventueel zou kunnen sporten want ja deze dame was vrij lui haha. Maar ok! Die knop ging om en binnen no time was ik al die extra kilo's kwijt. Althans een deel ervan. Ik begon mijzelf steeds meer te interesseren voor gezond eten, gezonde snacks en zelfs sporten. Heel veel sporten. Ik kocht tientallen notitieboekjes want, hierin kon ik langzaam mijn eigen sport schema's in schrijven zodat ik met mijn niet zo fijne brein toch kon onthouden wat ik had gedaan. Ook kocht ik springtouwen, sport kleding, de welbekende superfoods oh en kleding die ik leuk vond ha. Ik kon er tegenaan, er kwam geen rommel aan voedsel meer binnen in huis. Ok, heel soms misschien tijdens een cheat day maar vrijwel niet. Ik ontbeet standaard met een smoothie en een bak muesli met yoghurt en rood fruit. Chinees? Ha dacht het niet! In plaats daarvan maakte ik banaan pannenkoekjes. Easy peasy, snel klaar en super gezond. Je moet het maar kunnen als je gek bent op chinees haha. Denk ik nu! And the story goes on.. ineens woog ik 53 kilo. En stiekem was ik daar erg trots op. Alhoewel het voor mijn lengte niet helemaal klopte. Maar ik was er gelukkig mee. Intens gelukkig zelfs. Ik bleef het gezonde patroon volhouden. Ik was zelfs gestopt met roken van de 1 op andere dag!

En toen....... ik werd zwanger. Ohjee... ik moet zeggen dat ik tijdens mijn zwangerschap van Vajèn niet echt heb gesport. Ik fietste wel dagelijks, dat wel. Telt dat ook? Al waren het geen kilometers, ik zat niet stil.Uiteindelijk heb ik 2 zwangerschaps broeken aan moeten schaffen omdat een normale broek niet meer erg lekker zat. Maar, ja die grote maar. Er was 1 broek die ik mijn hele zwangerschap van Vajèn heb aangekund. Mijn favoriete broek, eentje van H&M, met gaten op mijn knietjes en de hele rompslomp. Tot het einde van mijn zwangerschap.. haha! Om te gieren. Uiteindelijk was het niet echt een fijn iets om met een spijkerbroek te blijven lopen en ruilde ik tegen de laatste loodjes aan alles in voor kloffie tokkie. Tokkkkkkiepower!!!!! Dit zat voor mij toen het meest fijne. Maar uiteraard dwalen we weer af Kim kim kim.. 2 dagen na mijn bevalling kon ik mijn "favo" spijkerbroek weer aan. Ik ben toen ik weer mocht gaan sporten begonnen en heel snel was daar weer mijn eigen Kim buikje. Maar -ja ook hier is weer die maar- ik werd vrij snel daarna weer zwanger en eigenlijk vanaf toen ben ik ook niet meer gaan sporten. Alleen heel veel slecht drinken... COLA! God wat had ik een mega verslaving voor die troep tijdens mijn zwangerschap van Esra. Al snel kreeg ik mijn broeken niet meer dicht en moest ik dus echt vaarwel zeggen tegen mijn oude vertrouwde kleding in mijn kast. Hellllllloooo positie kleding! (of oversized rommeltjes) Ik groeide.. en ik groeide... en ik groeide en... ja dat dus! Ik heb ook niet meer op de weegschaal gestaan haha. Ik dorst niet meer. De laatste keer dat ik erop stond woog ik 77 kilo en dat was nog ergens in het begin. Nuf said. Na mijn bevalling dacht ik natuurlijk weer even out of the blue mijn eigen kleding aan te kunnen haha. Ja dat dacht ik echt. Ik kreeg mijn spijkerbroeken niet verder dan mijn knieën. Oh om te janken. Maar eigenlijk zat ik er toen niet echt mee, hallo ik was net bevallen en liep nog met te grote onderbroeken en lappen tena's tussen mijn benen. De tokkiebroeken kwamen weer uitermate goed van pas.

Onderstaande foto is ergens tegen de 3 jaar geleden en ook al heb ik geen crush op mijzelf, kan ik naar deze foto blijven kijken haha. Mijn haar was hier ongelooflijk gezond. Ik verzorgde het "tot in de puntjes" Touche haaaa! En dit was in de tijd dat ik enorm veel werkte - vanuit huis -, gezond at en sportte. Alleen die 3 dingen! Niet bijster gezond uiteraard. Maar toch was ik toen heel erg trots op wat ik had bereikt. Kim, de dame die snel de handdoek in de ring gooit heeft dat toch even geflikt. OK genoeg!!! Voor mij is dit een enorme inspiratie foto. Al weet ik dat ik zoals hieronder nooit meer eruit zal gaan zien haha. Ik ben inmiddels bijna 30 😂

De beruchte spijkerbroek.....


Nu, inmiddels 8 weken verder durf ik te zeggen dat ik 75 kilo weeg. Inmiddels is er 2 kilo af. Het begin is er. Ik hoef echt geen 53 kilo meer te wegen, dat is nu hoogstwaarschijnlijk een ver van mijn bed show. Ik bedoel, er zijn nu ook 2 meisjes in mijn leven waar ik normaal voor moet kunnen zorgen. Dus goed eten is echt wel een pre. Ik ben nog zoekende naar een goede balans.. zeker omdat Vajèn niet mee hoeft te doen met mijn gezonde eet patroon haha. Alle liters cola moeten eraf en de chocolade en de.. agh dat dus.

Eens per maand zal ik hier een update geven hoe het ervoor staat en of de weegschaal en ik op de goede weg zijn om vriendjes te worden. En even voor de dames die waarschijnlijk denken "Mens waar maak je je druk om" Sorry, ik zit graag fijn in mijn vel en op dit moment hangt mijn vel ergens waar ik het niet prettig vind hangen. Ik vind mijzelf absoluut niet te dik of iets wat daarop lijkt, maar een beetje mijn lichaam shapen is wel echt nodig. Voor mijzelf! Misschien had ik hier een foto bij moeten voegen hoe het er op dit moment voor staat, maar zover ben ik nog niet. Te schijterig much?! Laten we het daarop houden. Volgende maand.. ergens in April zal ik een aantal foto's toevoegen van nu en een maand later. Wordt vervolgd dus....

Je bent je eigen inspiratie! 

Tot volgende maand in mijn strijd tegen de zwangerschapskilo's! 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.