Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn leven als mama met 2 kindjes


Mijn leven als mama met 2 kindjes, dat klinkt echt nog erg onwennig om het uit te spreken laat staan om het te typen. Maar laten we voorop stellen dat ik vooral erg veel trots voel. Trots dat ik de mama mag zijn van 2 prachtige meisjes. 2 meisjes... dat pakken ze mij nooit meer af! Maar hoe is dat leven nu als mama van 2 kindjes? Vandaag neem ik je een stukje mee in mijn leven.Esra is inmiddels 7 weekjes oud. Hoe cliché het ook klinkt, maar de tijd vliegt enorm. Ze begint steeds meer kleine dingetjes te doen, zoals lachen. Het is gelukkig een fantastisch vrolijk meisje met een prachtige glimlach. Jaaaa ze heeft ook haar nukken en hoe haha. Laten we anders even bij het begin beginnen.

Waar Vajèn  eerder uitsliep tot ergens eind van de ochtend en zelfs een uitschieter tot begin van de middag (echt waar!!), is ze nu meestal tussen 8:00 en 8:30 wakker. Gelukkig is Vajèn een meisje die niet meteen uit bed gehaald wil worden en speelt vaak dan ook nog minimaal een uurtje in der bedje. Heerlijk! Dat geeft deze mama in ieder geval even de tijd om op te starten met de andere dame. Onze ochtend begint dus niet erg vroeg. Althans, we bivakeren - zeker als Bas vrij is - vaak nog een tijdje boven, kopje koffie in bed, broodje in bed etc. Dat is ook wat waard!

Esra daarin tegen heeft totaal geen ritme, echt totaal niet. Nog niet moet ik er natuurlijk bij zeggen. Daar mag ik ook nog helemaal niet over zeuren, ze is pas 7 weekjes. Soms heeft ze het om 6:00 's morgens al gehad terwijl ze ook heerlijk kan uitslapen tot 10:30. Dit laatste gebeurde vanmorgen. Fijn voor papa en mama wel. Boven gaat er al een heel ritueel van start. Vajèn moet aangekleed worden, weer een schone luier, haartjes netjes, kamertjes opruimen, was aanzetten/opvouwen. Dit alles doe ik het liefst 's morgens als ik nog boven ben met de meisjes zodat ik niet tig keer per dag de trap op en af hoef te vliegen. Een goede voorbereiding is het halve werken zeggen ze toch? Als ik klaar ben boven neem ik de meisjes mee naar beneden. Esra leg ik 9 van de 10 keer in de box en zij vermaakt haarzelf heerlijk. Vajèn zet ik in de kinderstoel en krijgt haar broodje (als ze boven niet al heeft gehad en anders een lekkernijtje voor tussendoor. Ze is tegenwoordig gek echt gek van die luchtige crackertjes. De kinderstoel met Vajèn erin zet ik voor de tv en Vajèn kijkt 1 van haar favorieten. Teletubbies, Nijntje, Frozen en zo heeft ze nog een hele lange lijst haha. Als ze lekker gesetteld is kan deze mama aan het huishouden beneden beginnen. Dit doe ik het liefst allemaal in 1 keer achter elkaar. Dat lukt ook vaak wel. Stofzuigen, schoonmaken/afstoffen, dweilen etc. Stiekem tussendoor kan ik nog even als een "onverantwoordelijke moeder" naar buiten om een sigaret vacuüm te trekken. Daarna is het bijna altijd etenstijd voor Esra. Terwijl Vajèn nog lekker tv kijkt kan ik Esra haar flesje geven. En daarna jongens en meisjes... daarna is het echt feest hier in huis. Vajèn uit de kinderstoel.. al het speelgoed wordt over de grond gegooid, ruzie maken met mama gaat ook eigenlijk nooit een dag voorbij haha. Echt ruzie maken.. en nog leuker? Ik leg het af tegen haar hoor. Ze stopt niet als ik mijn mond niet hou. Een echt dametje dametje dus.

Je kunt  je er vast iets bij voorstellen dat Esra niet echt normaal kan slapen op die manier haha. Nee dat valt eigenlijk mee. Ze zal de herrie wel gewend zijn. Vajèn vind het namelijk ook Errrrug leuk om met speelgoed op de radiator te meppen. Dat geluid gaat door merg en been. Buiten dat ze het niet mag gebeurt het toch nog regelmatig om even uit te proberen of het nu misschien wel mag? "Lieve mama" haha! Esra heeft vaak overdag hazenslaapjes. Geen slaapjes van een half uurtje, maar echt slaapjes van maximaal 10 minuten. En geloof mij, in 10 minuten krijg je niks voor elkaar. Stel je voor dat je een grote boodschap moet doen? Jaha, how the F are u going to do that? Zelfs het plassen is vaak een race tegen de klok.. een krijsende Vajèn en een huilende Esra. Heeft er eentje gepoept (vaak doen ze dit dus tegelijk, helaas ha) en de ander huilt? Wat ga je dan doen? Eigenlijk wordt je iedere dag weer geconfronteerd met keuzes keuzes keuzes en laat ik nou net een mega superster zijn in keuzes maken NOT!  Tot nu toe is het mij nog goed afgegaan ondanks dat het zweet mij dan ook letterlijk en figuurlijk aan alle kanten uitbreekt. Waarom heb ik maar 2 armen? En niet gewoon 4!

Vajèn doet nu sinds een paar dagen haar middag dutje weer. OMG wat een  serene stilte in huis. Mits Esra natuurlijk ook haar ogen gesloten houdt en mama even laat genieten van deze heerlijke stilte. Ik wist niet dat stilte zoveel in een mens naar boven kon brengen! Maar goed, het genieten van die stilte is maar van korte duur want er moet ook gewerkt worden. Laten we dan ook even voorop stellen dat vanuit huis werken en 2 kindjes om je heen een vrij serieuze en heftige zaak is. Eigenlijk heb ik als thuis werkende mama sinds de bevalling van Esra niet normaal meer kunnen werken. Het was of is onmogelijk om rustig achter de laptop te gaan zitten aan het werk te gaan. Stomme ritmes.. ook al heb ik geen idee wat het woord r.i.t.m.e inhoudt hoor. Nu niet in elk geval. Nu Vajèn haar dutjes weer doet tussen de middag maakt het het voor mij allemaal ook weer een stuk makkelijker. Ze gaat naar bed rond 14:00 en slaapt meestal 2 uurtjes. Deze 2 uurtjes zijn cruciaal met 2 kinderen haha. Nee ik overdrijf echt niet!

Eigenlijk ben je de hele dag aan het vliegen en rennen. Het huishouden gaat gewoon door, Vajèn en Esra blijven ook gewoon poepen en beide meisjes hebben natuurlijk ook gewoon hun honger momentjes. Dus waar het op neer komt, het is heftig met 2 kleine meisjes in huis. Ik vertel wel eens aan familie e.d dat ik mijzelf dit totaal anders had ingebeeld. Niet dat ik het zou willen omdraaien, absoluut niet. Maar ik had voor mijzelf het idee dat het allemaal een stuk soepeler zou gaan. Een normale standaard dag ziet er nu uit voor mij als wat ik net aangaf, rennen vliegen rennen en weer vliegen. Voor de beide meisjes welteverstaan .Vorige week at ik mijn avond eten pas om 20:45 haha. Ik klaag niet hoor, verre van maar die 5 minuten mommy time mis ik best wel. Terwijl ik dit typ voel ik mijzelf best wel schuldig. Maar als jij dit leest en bent mama... jij weet hoe heerlijk het is als je eventjes een paar minuten me-time hebt toch?! Die me-time zie ik als een simpel plas bezoekje aan het kleine kamertje (de wc dus!). Wie had ooit gedacht dat ik daarvan al intens zou kunnen genieten?! Nee ik ook niet!

Tegen 18:00 gaat Vajèn in bad. Om de dag gaat Esra ook dobberen en laat dat nou net de dagen zijn dat Bas avond dienst heeft en mama het dus alleen moet oppakken. God, dat is echt een uitdaging kan ik je vertellen. Iedere keer weer.. Ooit zal ook het dobber ritueel een r.i.t.m.e krijgen. Meestal duurt het bad ritueel een uur. Althans, voor wij weer beneden zijn. Vajèn kijkt op de bank nog haar laatste stukje van haar tekenfilmpje af met iets lekkers. Intussen krijgen ook Esra haar flesje en om 20:00 is het bedtijd voor Vajèn. Vaak hou ik mijzelf hier niet echt aan als Bas niet thuis is hoor.. dit omdat het 's avonds toch vaak te gezellig is om Vajèn dan naar bed te brengen. Heerlijke excuus Kim, heerlijk! Vajèn naar bed brengen is ook nog wel een dingetje. Meestal time ik het precies zo dat Esra slaapt zodat wij er stiekem met zijn tweetjes even tussenuit kunnen knijpen voor het slaap riedeltje. Soms gaat het goed, soms ook niet. Of eigenlijk vaak niet. Alsof Esra ruikt dat je niet meer in de buurt bent. Die waterlanders gaan open en gaan pas dicht als mama haar pakt. Vajèn in bed... Esra op schoot.. of in de kinderwagen. Stiekem hoop ik dat ze dan toch snel in slaap valt zodat ik nog even die 5 minuten me-time in kan lassen. Maar daar zit je dan met aan 1 hand gelakte nagels.............

Zodra Bas thuis is vlieg ik het liefst naar boven om mijzelf klaar te maken voor de nacht... Ja echt, mijn bed is inmiddels mijn allerbeste vriend geworden in een zeer zeer zeer korte periode. Ntb wij ♥ Maar af en toe drinken we nog een drankje en vertellen wij elkaar hoe onze dag was. Ha.. eigenlijk zijn mijn dagen nogal ééntonig atm. Maar goed... zodra ik mijn bed heb aangeraakt wil ik er niet meer uit stappen dus snel tandenpoetsen, plassen, mama schone "luier" en duiken. Oh, ik vergeet Esra in dit hele verhaal, maar dat komt omdat deze dame vaak rond 20:30 in slaap valt en ik haar als wij naar bed gaan overleg in haar eigen bedje. Dit is een vrij fijn ritme? Mag ik dat zo noemen? Nee ik denk het niet, want het gebeurt niet standaard met die oh zo leuke hazenslaapjes van haar. Als mijn hoofd eenmaal in contact komt met mijn kussen dan is het gedaan.. Zzzzzzzzzzzz! En dan begint de "korte" nacht, althans dat is niet helemaal waar Kim! Tsss, Esra kan ook erg lang achter elkaar slapen in de nacht in haar eigen bedje. Soms - ja daar issie weer - 5 uurtjes, soms 2 uurtjes.. maar net hoe haar petje staat voor die nacht.

En ondanks die lange dagen alleen maar bezig zijn met 2 kindjes en de korte nachtjes, wil ik mijn leven met niemand ruilen. Het is precies goed zoals het is en aan elk nadeel zit weer een voordeel toch? Al moet ik die overdag nog zien te vinden ha! Ik ben een mega trotse mama van 2 meisjes. 2 meisjes waar ik zielsveel van hou en als dat zou betekenen dat ik nooit meer een oog dicht doe? Met liefde, heel veel liefde ♥  - Alhoewel ik soms best wel met aan 2 handen gelakte nageltjes zou willen hebben 😉 Gewoon even een flauw sarcasme grapje om dit af te sluiten!


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.