Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Geboortekaartje Esra + kaart & enveloppen customizenHet mocht even duren, maar bij deze wil ik toch het geboortekaartje van Esra laten zien. Ik en Bas met mij houden absoluut (met de hoofdletter A) niet van standaard "dingen". Zo ook niet met geboortekaartjes. Vajèn had een selfmade geboortekaartje die totaal niet in de buurt kwam van de standaard kaartjes. Dit was iets unieks, iets wat eigenlijk niemand had. Stiekem wou ik dit nu weer.. Voel je hem aankomen? Die maar?


Wij hadden een fantastisch kaartje gevonden, echt gigantisch fantastisch. Het klopte precies met wat ik in mijn hoofd had dus wij bestelde een proefafdruk. Deze was trouwens gratis en bij aankomst van het kaartje barstte ik in tranen uit kan ik je vertellen. Echte dikke tranen omdat het kaartje zo perfect was en zo ons. Eigenlijk was het geen kaartje kaartje, maar 2 labels die aan elkaar vast zaten met een touwtje. Het klopte, allemaal! Zelfs de envelop die wij erbij hadden was perfect. Goh, toen gingen wij verder kijken en kwamen er al snel achter dat HET kaartje zoals wij hem gewild hadden willen hebben ergens tegen de € 6 euro aankwam. OK.Doei! Ik wil heel veel doen en heb best iets over voor een mooi kaartje die helemaal naar wens is maar hallo 6 euro per kaartje? Wel kreeg je dan de enveloppen gratis haha. Scheelt dat effe! Anyways.. dat kaartje werd het dus niet. Snapje waarom ik hier geen namen noem?! Uiteindelijk hebben wij nog ergens anders een proefkaartje besteld, daar heb ik ook over geschreven. In dezelfde stijl -wat betreft kleuren- als het label kaartje. Maar ergens voelde het niet helemaal.. uh, prettig? De prijs daarin tegen was ineens stukken gunstiger. Geen huilende portemonnees ha. Maar toen Esra eenmaal geboren was moest ineens alles anders. Want ja, hormonen he? Daar kun je heeeeulemaal niks aan doen 😉 Ik wist niet wat ik wou! Ik heb zelfs nog even getwijfeld of ik ook deze keer de kaartjes zelf zou gaan maken. Maar ik was te druk met het genieten van mijn gezinnetje op die grote roze wolk. Uiteindelijk heeft Bas de knoop doorgehakt en heeft hij iets uitgezocht. Thank god.. anders hadden wij nu waarschijnlijk nog geen kaartje. Die hormonen maken wat los in een vrouw hoor haha.

Om een nog langer verhaal kort te maken... Bas maakte de kaartjes en bestelde deze online. Eerst een proefje en deze was naar onze mening ook prefect.Ik wou nog wel zelf een finishing touch geven aan het kaartje en de enveloppen. Dus...... aan de slag ik ging - Even een Stars Wars grapje tussendoor 😉 - Niet echt echt aan de slag, want ik ging vooral ponsen met een hartjes pons met wit en roze papier zodat ik deze hartjes in de kaart kon bijvoegen. Tot zover ben ik gekomen ha. Luilak eerste klas he?!

De voorkant van het geboortekaartjeDe binnenkant 

En natuurlijk dé hartjes die ik heb geponst! Dat was gewoon het kleine extra'tje erbij! En de reacties die wij hierop hebben gekregen waren erg leuk. Dan de enveloppen. Bas had er licht roze enveloppen bij besteld. Hier kun je natuurlijk ook wat leuks van maken.
Met touw bijvoorbeeld. Een extra feestje om het geboortekaartje uit te pakken toch? Zodat de postbode het adres nog kan lezen kun je in 1 van de vlakken het adres opschrijven of misschien ben je wel zo handig dat je labels met adressen kunt uitprinten. Maar vergeet ook de ruimte niet voor de geboortezegel.

Wat ook erg leuk is en eigenlijk was dat ook nog onze bedoeling, een leuk kartonnen kraft kaartje of aan het touwtje van de enveloppen te hangen of aan de binnenkant van het kaartje.


Bovenstaande kaartjes kocht ik ooit eens bij Action. Als ik mij niet vergis hebben ze deze nog steeds. Hier kun je makkelijk, als je een beetje met de schaar overweg kunt leuke labels knippen zoals ik heb gedaan. Helaas nooit gebruikt. Het geeft net een beetje extra aan je kaartje en enveloppen. Uiteraard bestaan er natuurlijk ook sluitzegels waar je je kaartje ook helemaal af mee maakt.

Stiekem, heel stiekem gingen wij in de eerste instantie voor kraft papier en hiermee was het bedoeling om de kaartjes in te pakken, touwtje eromheen en een leuke kraft label. Helaas hebben wij toen het bewuste kraft papier niet gevonden. Mocht ik je enthousiast hebben gemaakt... bij Hema hebben ze Kraft papier, enveloppen en stickers.Wij kwamen er te laat achter en eigenlijk moesten wij nu ook wel vaart gaan maken met onze geboortekaartjes om ze voor pasen in de brievenbus te mikken haha. Wat ook leuk is... je geboortekaartje inpakken met bakpapier.. de witte variant!

Handlettering op je enveloppen is toch ook te leuk? En maakt het nog persoonlijker. Natuurlijk al van te voren beginnen als je nog zwanger bent.. anders gaat het een lange klus worden.

Washi tape is ook zo een item wat je hiervoor geweldig kunt gebruiken. Zeker met al die verschillende kleuren en vormen. Even langs de Action!

Het touw wat ik heb gebruikt kun je natuurlijk inruilen voor echt bruin touw. Althans, als dat je een stijltje een beetje is.

Zo kan ik nog eindeloos doorgaan... bijvoorbeeld wat ik heb gedaan met de pons en de hartjes? Je kunt het gewone papier ook inruilen voor crêpe papier en mocht je nou gewoon rondjes willen als in confetti? Dan biedt de perforator een uitkomt!

Met dit soort dingen kan ik echt onwijs lang bezig zijn, juist omdat het veel leuker is om net dat extra'tje aan je kaartjes en de enveloppen te geven.


Kun jij iets met de ideeën hierboven? Of ga je toch liever voor de standaard?