Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Eerste hulp bij doorkomende tandjes - Onze tips

Ogh die arme kleintjes met hun doorkomende tandjes! Vaak schrale billetjes, rode wangen en soms ook verhoging. Helemaal uit hun hummetje. Het valt niet mee om groot te worden. Vandaag deel ik een aantal handige tips die wij zelf ook met regelmaat hebben gebruikt bij Vajèn en straks weer gaan toepassen zodra bij Esra de eerste tekenen van haar tandjes tevoorschijn komen.


Wij mogen onszelf gelukkig prijzen dat Vajèn niet heel erg veel last heeft gehad van het doorkomen van haar tandjes. Althans, ze had in de plaats daarvoor ontzettend rode billetjes. Niet gewoon rood rood maar echt vuurtje rood en zelfs tot bloedens aan toe. Hoe vaak ik haar wel niet zonder luier heb laten liggen om te zorgen dat het daarbinnen wat kon ademen. Ontelbaar vaak. Wij hadden onszelf voorbereid op het allerergste, lange nachten en hele korte dagen en een ontroostbare baby. Gelukkig viel dit enorm mee. Natuurlijk had ze er wel last van, maar aanzienlijk minder dan dat wij ons hadden kunnen bedenken.

Dentinox
Een dikke duim omhoog voor Dentinox. Dit is van de middeltjes die ervoor heeft gezorgd dat het voor Vajèn prettig was om rustig de nacht in te gaan. En voor haar papa en mama natuurlijk ook 😉
3 of 4 druppels druppelen op een wattenstaafje en daarmee 4 keer per dag het tandvlees waar de tandjes doorkomen aanbrengen. Het lukte ons niet om dit met een wattenstaafje te doen en nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik er ook niet erg vrolijk van zou worden. Wij deden het altijd op onze vinger en masseerde dan zachtjes haar zere tandvlees. Uiteraard wel van te voren goed je handen wassen!!! Dentinox is suikervrij en werkt plaatselijk, dus waar de pijn zit! 45 minuten je mini geen eten of drinken geven. De Dentinox spoelt hierdoor namelijk weer weg. Even de tijd geven om het in te laten werken. Vajèn vond het spul trouwens heerlijk! Wat het ook een stuk prettiger maakt.

Bijtring/speeltje
Dit is een goldie but oldie, de bijtring of een bijspeeltje.. deze heb je in allerlei verschillende vormen en maten. Van een chickenwing tot een chocoladereep. Hier had Vajèn het niet altijd op. Ik had het idee dat zij het niet zo zag zitten om in zo een bijtring te bijten haha. Vajèn is en was sowieso geen bijtertje. Maar heel af en toe liet ze het toe als papa en mama het deden. Even in de koelkast leggen en happen maar.

Masseren met je vingers
Wat de kleintjes ook heerlijk vinden hebben wij gemerkt met Vajèn, het masseren van het tandvlees met je vingers. Zo oefen je vanaf de andere kant druk uit en verlicht de pijn. Ook hier geldt weer, eerst goed je handen wassen!

Koude lepel
Nog een gouden tip; Leg een babylepeltje in de koelkast - NIET in de vriezer! - en net zoals je vinger kun je met de bolle kant van het lepeltje een beetje druk uitoefenen op het tandvlees. Niet als de tandjes al zijn doorgekomen natuurlijk!

Koud washandje of hydrofiele doek
Wij hebben bij Vajèn regelmatig een koud/nat washandje of hydrofiele doek aan haar gegeven, waar ze dan lekker op kon sabbelen. Sommige mama's zweren bij Kamille thee. Washandje nat maken met deze thee en ook dit zou erg veel verlichting bieden. Zelf nog nooit uitgeprobeerd.

Appelmoes of Yoghurt
Als je je mini al wat ander voedsel geeft kun je appelmoes of yoghurt proberen. Dit is koud en verzacht evenals de pijn. Wij deden dit met appelmoes en meteen merkten wij verschil. Alsof het soort verdoving geeft.

Bijtketting
Tegenwoordig zie je deze steeds vaker, de bijtketting. Speciaal voor de mama's! Niet om te bijten natuurlijk 😉 Je doet de ketting om en als je je kleintje draagt kan hij zo "knagen" aan de daarvoor speciaal ontworpen ketting. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten en maten. Even Google'en...

Wortel
Eventueel kun je je mini een wortel geven. Niet die kleine knaagworteltjes, maar de wat langere versie daarvan. En je kleintje geen seconde uit het oog verliezen. Dit is koud en hard en biedt ook een fijne verlichting van de doorkomende tandjes.

Afleiding
Wat hier bij ons ook als een tierelier hielp was Vajèn afleiden. Frozen bleek dé gouden set te zijn, maar ook een warm badje kan afleiding bieden. Leuke speeltjes mee in bad en voor eventjes is je kleintje de pijn vergeten. Of gewoon heerlijk knuffelen met papa en mama!! Nothings beats the arms of a parent ♥

Hoe heb jij dit aangepakt of hoe wil je dit gaan aanpakken? Staan er bruikbare tips voor je tussen? Als je zelf aanvullingen hebt, laat ze gerust achter in de comments.