Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

De pil niet vergeten doe je zoMerendeels van de dames in Nederland kiezen voor de pil als anticonceptie, maar een dikke vette maar.. dat mini pilletje wil zichzelf nog wel eens verstoppen zodat jij vergeet hem in te nemen. Niet echt verstoppen natuurlijk 😂 But you get the point. Het is best een gigantische opgave om de pil iedere dag netjes op hetzelfde moment in te nemen.


Na mijn bevalling van Esra ben ik direct weer aan de pil begonnen. Als je al zolang zonder je pil in te hoeven nemen opstaat of juist naar bed gaat is het nog een grotere opgave om hem niet te vergeten. Ondanks dat het stripje netjes op mijn nacht(krukje)-ja echt een krukje. Hoe hilarisch en bij gebrek aan beter- ligt. Hoe vaak ik ondertussen al niet wakker ben geworden (of wakker ben gemaakt door baby dochterlief die een flesje nodig heeft) en die strip zag liggen zonder hem voor ik in slaap was gevallen in te nemen. Zucht! Dat moet anders. En ik ben natuurlijk niet de enige, of wel?! Vandaag een paar erg leuke en handige tips om je pil niet meer te vergeten.

Wekker
Of je de pil nou 's morgens of 's avonds in neemt, zet je wekker. Niet 1 keer, maar een paar keer. Vraag desnoods aan je wederhelft of ook hij zijn wekker van zijn telefoon zou willen zetten, maar dan 20 minuten later. En als jij zelf ook om de 20 minuten je wekker laat afgaan. Ook al zit je nog zo lekker op de bank, op een gegeven moment ben je die wekker wel zat!

Dat klinkt als muziek....
Deze vind ik persoonlijk echt grandioos! Verander het geluid van je wekker mocht je hem ook al zet je je wekker nog vergeten. Bijvoorbeeld een nummertje waar je een bloedje hekel aan hebt. Of eh... verander het geluid van je wekker in het geluid van een huilende baby ha! SCORE! Dat geluid herinnerd je eraan dat je anders 9 maanden verder met dat geluid in real life zit 😉

Ik zie sterretjes
Tijdens het zoeken naar originele ideeën vond ik deze; Plak glow in de dark sterren op je plafond. Zodra je in bed ligt en het licht is uit wordt jij er op die manier aan herinnerd dat je je pil nog moet innemen. Geniaal idee toch?

Andere pillen
Als je nog andere medicijnen/pillen slikt, leg dan je pil strip erbij. Kan dé pil tegelijk mee met de rest mee zwemmen!

Pennen maar
Ook erg handig; hang post-its op plekken waar je niet om het papiertje heen kan. In de badkamer op je spiegel, op je slaapkamerdeur, op de wc deur - iedereen plast toch voor ze naar bed gaan?- Of misschien op de zak van je brood als je je pil 's morgens inneemt en natuurlijk brood eet. Anders bij je tandenborstel, haarborstel?

Apps
Er bestaan tegenwoordig ook verschillende apps om je pil niet te vergeten. Check de playstore op "Birth control".

Papieren agenda
Werk jij ook nog met een echte echte agenda? Dan kun je het ook opschrijven in je agenda, maak er iets leuks van. Vaak als je iets opschrijft onthou je het beter!


Heb je zelf ook nog leuke aanvullingen? Hoe pak jij het aan?