Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

De pil niet vergeten doe je zoMerendeels van de dames in Nederland kiezen voor de pil als anticonceptie, maar een dikke vette maar.. dat mini pilletje wil zichzelf nog wel eens verstoppen zodat jij vergeet hem in te nemen. Niet echt verstoppen natuurlijk 😂 But you get the point. Het is best een gigantische opgave om de pil iedere dag netjes op hetzelfde moment in te nemen.


Na mijn bevalling van Esra ben ik direct weer aan de pil begonnen. Als je al zolang zonder je pil in te hoeven nemen opstaat of juist naar bed gaat is het nog een grotere opgave om hem niet te vergeten. Ondanks dat het stripje netjes op mijn nacht(krukje)-ja echt een krukje. Hoe hilarisch en bij gebrek aan beter- ligt. Hoe vaak ik ondertussen al niet wakker ben geworden (of wakker ben gemaakt door baby dochterlief die een flesje nodig heeft) en die strip zag liggen zonder hem voor ik in slaap was gevallen in te nemen. Zucht! Dat moet anders. En ik ben natuurlijk niet de enige, of wel?! Vandaag een paar erg leuke en handige tips om je pil niet meer te vergeten.

Wekker
Of je de pil nou 's morgens of 's avonds in neemt, zet je wekker. Niet 1 keer, maar een paar keer. Vraag desnoods aan je wederhelft of ook hij zijn wekker van zijn telefoon zou willen zetten, maar dan 20 minuten later. En als jij zelf ook om de 20 minuten je wekker laat afgaan. Ook al zit je nog zo lekker op de bank, op een gegeven moment ben je die wekker wel zat!

Dat klinkt als muziek....
Deze vind ik persoonlijk echt grandioos! Verander het geluid van je wekker mocht je hem ook al zet je je wekker nog vergeten. Bijvoorbeeld een nummertje waar je een bloedje hekel aan hebt. Of eh... verander het geluid van je wekker in het geluid van een huilende baby ha! SCORE! Dat geluid herinnerd je eraan dat je anders 9 maanden verder met dat geluid in real life zit 😉

Ik zie sterretjes
Tijdens het zoeken naar originele ideeën vond ik deze; Plak glow in de dark sterren op je plafond. Zodra je in bed ligt en het licht is uit wordt jij er op die manier aan herinnerd dat je je pil nog moet innemen. Geniaal idee toch?

Andere pillen
Als je nog andere medicijnen/pillen slikt, leg dan je pil strip erbij. Kan dé pil tegelijk mee met de rest mee zwemmen!

Pennen maar
Ook erg handig; hang post-its op plekken waar je niet om het papiertje heen kan. In de badkamer op je spiegel, op je slaapkamerdeur, op de wc deur - iedereen plast toch voor ze naar bed gaan?- Of misschien op de zak van je brood als je je pil 's morgens inneemt en natuurlijk brood eet. Anders bij je tandenborstel, haarborstel?

Apps
Er bestaan tegenwoordig ook verschillende apps om je pil niet te vergeten. Check de playstore op "Birth control".

Papieren agenda
Werk jij ook nog met een echte echte agenda? Dan kun je het ook opschrijven in je agenda, maak er iets leuks van. Vaak als je iets opschrijft onthou je het beter!


Heb je zelf ook nog leuke aanvullingen? Hoe pak jij het aan?