Doorgaan naar hoofdcontent

De pil niet vergeten doe je zoMerendeels van de dames in Nederland kiezen voor de pil als anticonceptie, maar een dikke vette maar.. dat mini pilletje wil zichzelf nog wel eens verstoppen zodat jij vergeet hem in te nemen. Niet echt verstoppen natuurlijk 😂 But you get the point. Het is best een gigantische opgave om de pil iedere dag netjes op hetzelfde moment in te nemen.


Na mijn bevalling van Esra ben ik direct weer aan de pil begonnen. Als je al zolang zonder je pil in te hoeven nemen opstaat of juist naar bed gaat is het nog een grotere opgave om hem niet te vergeten. Ondanks dat het stripje netjes op mijn nacht(krukje)-ja echt een krukje. Hoe hilarisch en bij gebrek aan beter- ligt. Hoe vaak ik ondertussen al niet wakker ben geworden (of wakker ben gemaakt door baby dochterlief die een flesje nodig heeft) en die strip zag liggen zonder hem voor ik in slaap was gevallen in te nemen. Zucht! Dat moet anders. En ik ben natuurlijk niet de enige, of wel?! Vandaag een paar erg leuke en handige tips om je pil niet meer te vergeten.

Wekker
Of je de pil nou 's morgens of 's avonds in neemt, zet je wekker. Niet 1 keer, maar een paar keer. Vraag desnoods aan je wederhelft of ook hij zijn wekker van zijn telefoon zou willen zetten, maar dan 20 minuten later. En als jij zelf ook om de 20 minuten je wekker laat afgaan. Ook al zit je nog zo lekker op de bank, op een gegeven moment ben je die wekker wel zat!

Dat klinkt als muziek....
Deze vind ik persoonlijk echt grandioos! Verander het geluid van je wekker mocht je hem ook al zet je je wekker nog vergeten. Bijvoorbeeld een nummertje waar je een bloedje hekel aan hebt. Of eh... verander het geluid van je wekker in het geluid van een huilende baby ha! SCORE! Dat geluid herinnerd je eraan dat je anders 9 maanden verder met dat geluid in real life zit 😉

Ik zie sterretjes
Tijdens het zoeken naar originele ideeën vond ik deze; Plak glow in de dark sterren op je plafond. Zodra je in bed ligt en het licht is uit wordt jij er op die manier aan herinnerd dat je je pil nog moet innemen. Geniaal idee toch?

Andere pillen
Als je nog andere medicijnen/pillen slikt, leg dan je pil strip erbij. Kan dé pil tegelijk mee met de rest mee zwemmen!

Pennen maar
Ook erg handig; hang post-its op plekken waar je niet om het papiertje heen kan. In de badkamer op je spiegel, op je slaapkamerdeur, op de wc deur - iedereen plast toch voor ze naar bed gaan?- Of misschien op de zak van je brood als je je pil 's morgens inneemt en natuurlijk brood eet. Anders bij je tandenborstel, haarborstel?

Apps
Er bestaan tegenwoordig ook verschillende apps om je pil niet te vergeten. Check de playstore op "Birth control".

Papieren agenda
Werk jij ook nog met een echte echte agenda? Dan kun je het ook opschrijven in je agenda, maak er iets leuks van. Vaak als je iets opschrijft onthou je het beter!


Heb je zelf ook nog leuke aanvullingen? Hoe pak jij het aan? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.