Doorgaan naar hoofdcontent

De kleine dingen die je gaat waarderen als je mama bentWeetje nog.... weetje nog hoe je leven eruit zag voor je je mini(s) op deze wereld zette? Rustig uiteten, rustig boodschappen doen, rustig kunnen plassen en wat dacht je van rustig kunnen douchen? Vandaag zet ik een aantal puntjes op een rij, de kleine die ik ben gaan waarderen nu ik mama ben. Want echt, de allerkleinste minuscule dingetjes kun je opeens waarderen.


First of all, het plassen oftewel naar de wc gaan. Waar het eerder normaal was om rustig te plassen is dat wel anders met kindjes. Het was al een hele opgave met alleen Vajèn, want zodra deze dame je niet meer zag brak nog net niet de hel los haha. Tegenwoordig gaat deze mama naar de wc met de deur standaard open. Tsja... #momlife Maar als Bas thuis is en mama dan eindelijk even rustig naar de wc kan gaan zonder lichtknopjes die 20x aan en uit worden geklikt en een deur doe open en dicht gewapperd wordt of een kleine Vajèn die de wc hoogstens interessant vind en het liefst bij je op schoot kruipt, is het heerlijk om even zelf te kunnen plassen.

Nagels lakken is ook zo een dingetje, zeker met een baby in huis is dat eigenlijk een onmogelijke opgave. Waar je eerst rustig je nagels kon lakken en wachten tot deze droog waren is het nu een race tegen de klok met als gevolg dat er overal nagellak zit behalve op de plek waar het hoort. What a shame. Dus vaak zit deze mama met aan 1 hand gelakte nageltjes en aan de andere kant kom ik niet toe. Dus als het eventjes kan en ik wel beide handen kan lakken HEERLIJK!

De eerste keer met Vajèn uiteten kan ik mij nog maar al te goed herinneren. Dat kleine meisje kon net kruipen en kroop de complete wok door. Gelukkig was het wat later op de avond en redelijk rustig. Die keer daarna was dat wij op vakantie waren in duitsland. Iedere dag uiteten met een klein guppie brengt nogal wat boze blikken van andere klanten tevoorschijn haha. Niet dat wij ons daar veel van aantrekken, maar rustig eten tijdens het uiteten is er eigenlijk niet bij op deze leeftijd. Des te meer ik het nu kan waarderen als Bas en ik samen uit eten gaan. Juist omdat het eigenlijk heel normaal is, maar je toch als je samen bent iets meer kunt genieten.

Make-uppen en haren doen, nog zo een leuke. Ook dit is een race tegen de klok met 2 kleintjes. Dus om nou te zeggen dat mijn make up on fleek zit... neeeeuuuuhhh. Verre van zelfs! Ik denk dat sinds ik mama ben er steeds weer een recordje door mij wordt neergezet wat betreft het make up aanbrengen en dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn haar. Je kent ze wel toch? Die bekende mama knotten? Die dus! Vroeger.. ha ja echt vroeger deed ik nog wel eens wat bijzonders met mijn haar.. dus als het nu even kan probeer ik er toch iets meer tijd in te steken. Juist omdat het gewoon zo fijn is!

Dan hebben we deze nog.. films en series kijken, daar hebben Bas en ik allebei een zwak voor. Het stond even op laag pitje toen Vajèn werd geboren maar al snel hervatte wij onze grote hobby weer! Maar natuurlijk zit hier ook een adertje onder het gras. Ik haal NOOIT echt nooit meer het einde van een film of halverwege een serie klappen mijn luiken dicht en slaap ik als een roosje. Maar als het complete rust in huis en de meisjes slapen is het heerlijk om languit op de bank te liggen of tegen elkaar aan te kruipen en nu moet ik zeggen dat het toch ook wel erg fijn is dat ik ook een keer het einde van een film kan zien of de serie niet helemaal mis die wij op dat moment volgen. En natuurlijk als 1 van de meisjes -Esra in dit geval- wakker is merk je dat het toch ook best een opgave is om je aandacht bij de televisie te houden. Des te lekkerder het is om echt in alle rust samen te kunnen genieten wat eerder heel normaal en vanzelfsprekend was.

Even snel op de fiets springen, ha! Think again. Met Vajèn had dat nog wel gekund maar dan hebben we ook nog de winkels waar wij in en uit gaan en met een kleine peuterpuber die kan lopen... Do I need to say more? Oh mensen wat kun je er dan van genieten dat je alleen op je fietsje springt -ook al heb je een bloedje hekel aan fietsen en staat er een ongelofelijke harde tegen wind- als mama waardeer je ook dit kleine dingetje. Hoe normaal was het om voor de kindjes op je fiets te springen. Zelfs tot vervelends aan toe kan ik je vertellen haha.

Waar de rust in huis tot voor Esra kwam heel normaal was, hoe fijner de stilte nu is. Als beide dames 's middags tegelijk hun oogjes even dicht hebben kan ik echt eindeloos voor mijzelf uit staren en genieten van de complete stilte. Je kunt een naald horen vallen zeggen ze dan wel eens toch? Dat is hier dan ook zeker het geval. De eerste keer dat dit mij overkwam - wat overigens nog niet zo lang geleden is- kon ik wel janken! Janken hoe erg ik die stilte even nodig had. Terwijl ik normaal echt niet tegen stilte kon vind ik het nu heerlijk.

Werken, dat is een zeer echt een zeer gevoelig onderwerp hier in huis. Ik ben namelijk afhankelijk van mijn 2 meisjes. Als zij een kutdag hebben, wat regelmatig voorkomt trouwens dan kan ik het wel vergeten om te gaan werken. Maar sinds een paar dagen kan ik weer heerlijk werken als de meiden samen een dutje doen, tegelijk. Ook voor deze; deze eerste keer dat dit mij overkwam wist ik niet zo goed wat er gebeurde. En eerlijk? Ik kreeg er zo ontzettend veel energie van! Voordat Vajèn überhaupt in de maak was kon ik uren en uren achter elkaar non stop werken. Ik werkte zelfs vaak 's nachts nog door en 's morgens ging vroeg mijn werk om weer aan het werk te gaan. Die tijd was het normaal en ook vanzelfsprekend. Nu kan ik er alleen maar van genieten als mijn meisjes het toelaten dat mama even aan het werk gaat.

Welke ook niet in dit lijstje mag ontbreken van dingen die ik als mama enorm kan waarderen nu is douchen. Kanonne, ik was altijd van het snelle douchen. Tenminste, ik had niet perse de drang om een half uur onder het stromende water te bivakeren. Maar tegenwoordig.. het kan zo lekker zijn om de kraan bloedheet te zetten en helemaal in complete rust en stilte te douchen. Scheren, haren wassen, maskertje,  scrubben, teennagels knippen. Vooral dat laatste, ha! Dat had ik gewoon niet meer gedaan sinds Esra is geboren, kun je nagaan. Steeds schoot het erbij in. Maar die kleine dingetjes en dan vooral met heerlijke producten alleen in de badkamer doet wonderen. Het gebeurt trouwens niet erg vaak, des te maar je het gaat waarderen. Mijn recordje douchen staat nu trouwens op minder dan een minuut hahaha. Jaaaa echt waar! Weliswaar zonder haren wassen, maar toch. Een record die ik voor deze tijd nooit zou halen. Agh het bespaart je een hoop water toch? 😉

Slapen slapen slapen, die zou ik bijna vergeten. Toen ik nog zwanger was van Esra zeker aan het einde van de zwangerschap was het slapen vrij dramatisch. Ik deed bijna geen oog meer dicht en er waren zelfs nachten dat ik liever beneden aan de eettafel zat dan in mijn bed. Gewoon niet kunnen slapen. Nu is het zo, iedere minuut die ik slaap of kan slapen waardeer ik meer dan ooit, echt meer dan ooit.

Ook iets wat ik nu kan waarderen, eigenlijk ook meer dan ooit... schoonmaken! Klinkt misschien erg suf, maar ik ben van mijzelf een poetsmarieke -of Kim 😏- Nu gaat het huishouden een beetje op de automatische piloot en eigenlijk iedere dag snel snel. Ik kon er altijd enorm van genieten om het huis even op zijn kop te zetten en alle hoekjes mee te nemen, gewoon helemaal fris en fruitig. Nu omdat het allemaal snel moet omdat je, jaaaa mama bent van 2 mini's die nogal de nodige aandacht vragen is het erg fijn om zo nu en dan even die tijd te nemen en te krijgen ook om door het hele huis heen schoon te maken. Vanmorgen bijvoorbeeld zat ik op mijn knietjes na het stofzuigen in Vajèn haar slaapkamer om de vieze plinten en vlekken op de vloer schoon te maken. Weetje hoe erg ik daarvan heb genoten? Ontzettend kan ik je vertellen. En dat terwijl schoonmaken iets is wat erbij hoort...

Stiekem veeeeeeel te laat naar bed vind ik ook oprecht heerlijk! De tijd dat Vajèn kleiner was gebeurde dit steeds minder vaak omdat je toch gauw nadat zij in bed lag zelf ook uitgeblust was. Zeker is dat nu ook het geval, maar de avondjes die ik met Bas even kan doortrekken zijn hemels. Ook al weet ik dat ik dan minder slaap en het eigenlijk niet kan.. heel af en toe heb je dat gewoon even nodig. Doorzakken zoals ze dat zo mooi noemen. Zonder te veel te drinken overigens ha. Anders ben ik niet meer voorruit te branden de volgende dag.

Als ik zo door blijf typen dan komt er geen eind aan dit artikel! Het zijn de kleine dingen die zo standaard en vanzelfsprekend zijn voor ons allemaal die mij enorm gelukkig kunnen maken. Natuurlijk wil ik mijn leven voor geen goud met iemand ruilen. Mijn 2 meiden zijn mijn alles en ik kan ze niet meer missen! Maar heel af en toe zijn al deze bovenstaande dingen toch heerlijk?!

Wat kun jij enorm waarderen?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.