Doorgaan naar hoofdcontent

Bumbo multi seat babystoeltje


Mag dit stoeltje speciaal voor baby'tjes en kindertjes even een mega applaus???! Ergens een lange lange tijd geleden had ik mijn zinnen gezet op dit stoeltje, want Vajèn had een beetje hulp nodig met het zitten. Ze kon zelf wel aardig zitten maar snapte nog niet hoe ze kon blijven zitten.* Sjonge jonge wat een uitvinding. Achteraf had ik dit als mama toch wel eerder willen weten. Vandaag vertel ik je alles over dit stoeltje.


 Eigenlijk wou ik gaan voor de Bumbo floor seat. Dit is net zo een stoeltje als de multi seat maar een stuk eenvoudiger. De floor seat is voor kindjes van 3 tot ongeveer 14 maanden. Aangezien Vajèn 10 maanden was dat ik opzoek ging naar een stoeltje vond ik het zonde om voor de floor seat te kiezen, omdat ze er dan maar eventjes in zou kunnen. De floor seats kosten tegen de € 49,00. Wel moet je vaak nog een play tray erbij aanschaffen van ongeveer € 13.00. En mama houdt zo haar handen even vrij. Altijd fijn! De floor seat is ideaal maar mijn voorkeur ging na het zien van de Multi seat toch uit naar de tweede, de uitgebreidere variant en degene waar je kindje langer in kunt zitten.
Ik kreeg alweer een tijdje geleden de vraag of ik de Multi seat wou proberen voor Vajèn, maar natuurlijk!!! Come to mommy! Onze bevindingen en ervaringen komen weliswaar iets later dan eigenlijk gepland was, maar hey beter laat dan nooit toch? Ik denk dat veel mama's iets aan dit stoeltje kunnen hebben.

Goed, de Bumbo Multi seat! Wat een heerlijk ding! Toen ik het pakketje had opgehaald bij het postkantoor kon ik niet wachten om hem uit te kunnen pakken. Leuk detail, de doos is eigenwijs groot. Ik haalde de doos op met Vajèn in de kinderwagen, geen goede combinatie. Ondanks dat het die dag niet erg warm was had ik het bloedheet LOL! Agh fijn.. daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. (leuk at afdwalen met mij haha) 

De Multi Seat is eigenlijk op twee manieren te gebruiken, zowel op de grond als op een stoel. Ideaal als je je kindje gezellig naast je wilt hebben tijdens het avondeten of middag boterhammetje natuurlijk. Je kunt het zitje vast maken door de extra riempjes aan het zitje. Dit is als je het mij vraagt echt een geweldige uitvinding. Zie je dat de riempjes zijn weggewerkt in het stoeltje? (zie de foto) Ook erg fijn! Als je de riempjes hebt gebruikt zijn ze ook zo weer terug te schuiven op de plek waar ze horen. Het stoeltje heeft in het zitje een drie punts gordeltje zodat je je kleintje veilig vast kunt zetten. Ook daar is over nagedacht. Aangezien je het stoeltje ook op een normale stoel kunt bevestigen is het fijn dat je kleintje extra bescherming heeft, dus er niet uit kan vallen. Zo fijn!! Alhoewel het toch wel even gek is om je kleintje naast je te hebben op een "grote mensen" stoel haha. Vajèn zit er heerlijk in bij ons aan tafel. Tenminste, we wisselen het af met haar gewone kinderstoel.Het tafelblad... dat is best even leuk om te vertellen. Ik heb me rot gezocht op internet maar vond alleen de speeltafeltjes voor de floor seat stoeltjes. Ik zou Kim natuurlijk niet zijn als er weer een ontzettend domme actie achterweg zou komen haha. Hold your horses... het tafelblad dus... kijk ik op de doos en zie ik dat het blad achterop het stoeltje zit. Dit is eigenlijk best geniaal bedacht, maar je moet het even weten haha. Bij deze dus ;-) Met een simpele beweging schuif je het blad aan de achterkant van het stoeltje af en klik je deze aan de voorkant vast. Wow!! Zo simpel kan het zijn. Het tafelblad is echt ideaal. Vajèn kan zelf haar lekkere snackjes ervan pakken (of ernaast gooien natuurlijk) ze kan haar speelgoedjes erop kwijt, kortom.. hijs fijn!

Hiertussen schuif je dus de play tray! 


Nog een erg fijn en onmisbaar detail is het zachte extra zitje in het stoeltje. Speciaal voor de jongere kindjes. Die kun je natuurlijk niet op een hard stoeltje plaatsen. En inderdaad, het zitje is echt heel zacht. Vajèn heeft van het zitje niet lang mogen genieten helaas. Wij hebben het zitje een tijdje geleden verwijderd zodat ze wat meer ruimte bij haar beentjes heeft. Ze zat namelijk erg krapjes toen ze 2 prikjes kreeg in beide beentjes (lees; opgezwollen bovenbeentjes) Naderhand hebben we het zitje ook niet meer teruggeplaatst omdat ze goed zat/zit zonder.  Wat er dus overblijft is een stoeltje waar je kindje tot ongeveer 4 jaar in kan zitten. 4 jaar!!!!!! Dit is toch meer dan geweldig?! Eigenlijk heb je met dit stoeltje in je bezit helemaal geen kinderstoel meer nodig. Toch?Wij zijn echt onwijs verliefd geworden op het stoeltje. Je kunt hem overal mee naartoe nemen, want zwaar is hij zeker niet. En daarbij kun je hem overal neerzetten, op de grond, op de stoel.. etc. Het stoeltje is trouwens te gebruiken vanaf 6 maanden. Daarbij heb je echt een wereld aan kleuren waar je uit kunt kiezen. Wij hebben toen gekozen voor een donkere roze kleur. Achteraf was dat de beste keuze.. maar toen wisten wij nog niet dat Esra een baby girl zou zijn ha!

Maar dus........ de Bumbo Multi Seat is wat mij betreft een geniale uitvinding en niet voor niks een bronzen prijs voor baby product van het jaar 2015. Alhoewel.. voor mij is het goud is! Ik vind hem erg fijn en absoluut een aanrader voor de mama's onder ons. Vooral als je even je handen vrij wil.. waar we stiekem natuurlijk erg blij mee zijn toch?! Het stoeltje kost ongeveer € 62.95 / de prijs verschilt per winkel of webshop. In ieder geval kun je de Bumbo Multi Seat hier bestellen bij Baby Dump.* - Ondanks dat er wordt geadviseerd de Bumbo Multi Seat niet te gebruiken voor kinderen die nog niet zelfstandig kunnen zitten, heeft dit voor Vajèn wat extra kracht gegeven om echt te kunnen blijven zitten, zelfstandig zonder stoeltje! Dit is een iedere voor zich, iedere mama doet het anders.. gelukkig ook maar! :-) 

Ps: Mocht je je afvragen of het niet eens tijd gaat worden voor nieuwe eetkamerstoelen, snap ik! Maar de stoelen horen zo afgebladerd! 😉

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.