Doorgaan naar hoofdcontent

Wat ik ABSOLUUT niet mis aan zwanger zijn

"boven sta ik lucht te happen alsof ik zojuist de 4 daagse heb GERENT!"


Laatst kon je hier al lezen wat ik WEL ga missen aan het zwanger zijn, maar natuurlijk zitten er ook een hoop kleine haakjes aan het zwanger zijn vast genageld. Welke dat voor mij zijn? Dat lees je vandaag!

Voordat je verder gaat met lezen, even een kleine disclaimer. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en geschreven met een dikke vette knipoog. Ik heb intens genoten van mijn zwangerschap ondanks onderstaande. Laat dat voorop staan 😊

Geurtjes
Deze verdient wel een plekje bovenaan hoor.. als je zwanger bent ruik je alles stukken beter. Niet een beetje maar gewoon overdreven meer. Althans, als ik voor mijzelf spreek. Ik zeg wel eens tegen Bas "Ruik je dat?" maar hij ruikt dan niks terwijl ik eigenlijk kotsmisselijk kan worden van die ene bepaalde geur.

Plassen plassen plassen en nog veel meer plassen
De bezoekjes aan de wc houden niet op en zeker niet als de laatste loodjes zijn in gegaan. Overdag geen punt, mits je thuis bent. Als je onderweg bent moet je eigenlijk zodra je opstaat plassen. En wat dacht je van 's nachts? OMG dan heb je net je ogen dicht en wil je vertrekken naar dromenland, maar nee hoor. Dan kun je jezelf letterlijk weer uit bed hijsen om je blaas te deponeren in de wc.

Als een schildpad op zijn rug
Ook deze zullen voor veel dames wel erg herkenbaar zijn.. om even in de plas fase te blijven hangen.. opstaan uit bed was nog nooit zo zwaar vermoeiend - zeker niet met iedere 5 minuten een plas stop. Af en toe heb ik echt het gevoel dat ik als een spartelende schildpad op mijn rug lig die eigenlijk zonder een beetje hulp niet omhoog kan komen. Ah fijn!

Slapen
Oh jeetje mina.. dat slapen met zo een buik is echt een beste opgave. zeker als je een buikslaper bent is dit een groot obstakel. Om maar niet weer te beginnen over het plassen tussendoor haha! Op een gegeven moment ligt je echt niet meer lekker en heb je ook werkelijk geen idee hoe je nog moet gaan liggen om toch een beetje een goede nachtrust te kunnen mee pikken.Wat kijk ik uit naar het moment dat ik weer heerlijk op mijn buik kan gaan liggen!

Boeren & scheten
Even wat lucht deponeren is helemaal niet erg.. maar die scheetje die steeds ontsnappen terwijl je niks voelt aankomen zijn best wel een beetje gênant. De boertjes vallen mee, maar die scheetjes!

Verandering van je lichaam 
Eigenlijk heb ik hier niet erg veel moeite mee gehad moet ik eerlijk toegeven. Ik had geen gezwollen enkels of iets... maar toch was het soms wat oncomfortabel om zwanger te zijn. Mijn borsten lijken wel op een landkaart met al die blauwe aders die eroverheen lopen, het bukken voor de simpelste dingen is ook ineens een opgave of wat denk je van het traplopen? Jaa!! Die treden omhoog lukt heus nog wel, maar eenmaal boven sta ik lucht te happen alsof ik zojuist de 4daagse heb GERENT!

Darmen
Deze vervelende dingen hebben mij het deze zwangerschap echt niet makkelijk gemaakt. Zoveel wc bezoekjes wat niks uithaalde maar wel die belachelijke krampen. En dan voornamelijk als je voorover zit om te eten en je darmen in de verdrukking komen. Zo niet prettig!

ZALM, OSSENWORST, FILET AMRICAN!
Dit bovenstaande heeft denk ik weinig uitleg nodig? AHHHHHHHH ik heb hier zo onwijs veel zin in haha! Echt de enigste 3 dingen die ik ook daadwerkelijk heel erg mis tijdens het zwanger zijn. En misschien stiekem een rosé'tje drinken tijdens een verjaardag or what so ever! Maar die Ossenworst.... poeh!

Mijn eigen kleding
Natuurlijk zijn de positiekledingstukken ook wel van mijzelf, maar gewoon mijn eigen vertrouwde kleding. Zoals dat leuke shirtje die ik ineens kan dragen als een crop top HAHA! Maar echt! Ik kijk er zo naar uit om weer mijn oude fijne skinny aan te kunnen..jaa zelfs ondanks een joggingbroek ook erg fijn zit hoor ;-)

Het leed dat tepels heet
Misschien TMI haha, maar mijn tepels zijn zo een beetje door elke fase heen gegaan. Van jeukende tepels naar lekkende tepels en visa versa. Geen bh dragen is zo fijn met zulke periodes, maar niet als je tepels zo stront eigenwijs zijn en echt niet meewerken naar hoe jij het wil.


Moe zijn
Niets fijner om aan je moeheid toe te geven, maar ik haat dat stukje! Echte oprechte haat! Ik haat moe zijn haha. Kun je je voortellen.. je bent aan de laatste loodjes van je zwangerschap begonnen en je bent constant moe moe moe. Logisch, je lichaam werkt erg hard en niet voor 1 persoon maar ook nog voor je mini. Ondanks dat ik er af en toe wel aan moet toe geven zal ik ongelooflijk blij zijn met het feit dat ik straks niet op de haverklap hoef toe te geven aan het moe zijn. Klinkt weird... maar ik wil gewoon normaal de trap weer op kunnen lopen zonder daarna een diepe inzinking te krijgen inclusief gaap aanval haha! Offe... de was doen en compleet oververmoeid zijn als je dat eenmaal hebt gedaan.

Down under scheren
Ik heb het wel eens eerder gezegd, lang douchen is voor mij niet weggelegd maar nu heb ik eigenlijk geen keuze. Ik moet wel! Alles moet op een slakkentempo. En dan het gebied down under scheren, wat een ellende haha! Die buik zit zo in de weg op dat moment dus doe je het maar op gevoel.. met een hoop consequenties HA!

Buikslapen
Ik ben een echte echte echte buikslaper, maar dan ook echt een echte! JA ECHT! Het was even omschakelen toen ik dus niet meer op mijn buik kon slapen. Het werd dus rugslapen of zijslapen. Nothing in between. Maar hoe verder je in de zwangerschap komt des te vervelender het gaat worden om ook op je rug normaal te slapen. Als ik ergens een hekel aan heb is het zijslapen..

Cause there ain't no party like an alcoholic party!
Bovenstaande zin doet aannemen dat ik leef voor alcohol haha. Nee, dat doe ik absoluut niet. Ik heb mijn beste tijd gehad wat betreft de alcoholische versnaperingen. Zeker je als mama bent ga je een wijntje of rosé'tje op zijn tijd meer en meer waarderen. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook maar een mens van vlees en bloed. Ik heb met liefde de alcohol laten staan, maar sommige moment heb ik het best even zwaar gehad haha. Zwaar als in; Iedereen een lekker borreltje bij een speciale gelegenheid en Kim aan de 0.0.

Sporten
Oh goeie god! Ik heb zo verlangt naar het sporten, call me crazy maar in de voordat ik zwanger werd van Vajèn was sporten een heel erg groot deel van mijn leven. Natuurlijk kun je ook gewoon sporten als je zwanger bent, don't get me wrong. Maar ik voelde mijzelf daar helemaal niet oke bij! Zeker niet als je jezelf een klein zwijntje voelt. Ik tel de weekjes af tot ik weer heerlijk mijn sport routine kan oppakken.

Het zijn de kleine simpele dingen
Ik merk dat het lijstje behoorlijk lang is geworden, maar ik denk dat bijna iedere vrouw haarzelf hier wel bij kan aansluiten. Natuurlijk zijn er de kleine dingetje die ik absoluut niet zal missen. Bijvoorbeeld het spoelen van mijn mond met water onder de kraan na het tandenpoetsen. Tsja, zoiets onbenulligs werd de laatste weken voor mijn bevalling echt dramatisch. Of wat denk je van het speelgoed van Vajèn opruimen van de grond? Mijn benen en vooral voeten afdrogen na het douchen enne... normaal in en uit de auto stappen? Forget it!


Soms kan ook het ook heerlijk zijn om echt eventjes goed te klagen! Natuurlijk neem je als zwangere vrouw alles voor lief. Tenminste, toch? En klagen hoort er ook gewoon bij zeker als je zwanger bent en je heerlijk ongegeneerd kunt klagen ;-)


Wat mis jij absoluut niet aan het zwanger zijn? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.