Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens?


Cliché als het maar kan... goede voornemens. Ik bedoel, wil je dolgraag iets veranderen in je leven? Dan is daar eigenlijk geen 1 Januari voor nodig toch? Nee! Maar als je terug kijkt op een heel jaar, wat zou je dan anders aanpakken? Anders doen? Of misschien het aankomende jaar willen bereiken? Goede doelen dus eigenlijk. Heb ik ze?
Dingen zoals sporten en het links laten liggen van sigaretten en/of alcohol daar zal ik je niet mee lastig vallen, mijzelf trouwens ook niet haha. Toch zijn er wel een aantal kleine dingetjes die ik in 2017 wil toepassen of anders wil doen. Het afgelopen jaar, 2016 was eigenlijk een jaar wat veel te snel voorbij is gevlogen. Even knipperen met je ogen en we staan alweer in een nieuw jaar en om nou te zeggen dat ik in 2016 veel dingen van een bepaald lijstje heb kunnen schrappen? Nee... eigenlijk niet. Nieuw jaar, nieuw kansen! Zodat ik met mijn gezin terug kan kijken op 2017 als een fantastisch jaar met ons eigen gezinnetje van 4!

Positiviteit  - Het jaar 2016 was vooral voor mij teveel negatieve aandacht schenken aan bepaalde zaken die er helemaal niet toe doen. Een aantal jaar geleden kon ik mensen wel schieten als zij te dicht bij mij kwamen met een negatieve lariekoek. Tuurlijk is het leven niet 1 groot feest en heeft iedereen wel eens iets om over te klagen, maar er zijn in het leven té veel leuke dingen om in een negatieve cirkel te blijven hangen. Dit is voor mij nummer 1 wat in 2017 voor mij en mijn gezin niet meer kan en mag. Zoals ik zei, klagen zo nu en dan... allemaal oke, maar laten we dan ook vooral het positieve in het leven niet links laten liggen. Misschien is een muur bouwen voor bepaalde dingen een goeie optie 😉 En hierbij past ook meteen... mijzelf minder snel druk maken ook om zaken die je vooral moeten laten varen. Veel te weinig gedaan in 2016.

Werk - Ik hou van mijn werk, echt oprecht.. zelfs zielsveel! 2016 ben ik weer vol goede moed gestart op eigenlijk 0. Langzaam kom ik steeds verder bovenaan die ladder. Het kost ongelooflijk veel energie en tijd en dat is er vorig jaar zo nu en dan behoorlijk ingeslopen. Dat gaat dit jaar helemaal anders. Ik ben zo een type, onwijs goed idee en het dan vervolgens niet uitwerken, waarna ik later iemand anders met hetzelfde idee ervandoor zie wandelen en het aanslaat! Oh echt! Ze zeggen wel eens dat een ezel zich niet 2 keer aan dezelfde steen stoot.. deze ezel heeft inmiddels al 200 keer haar hoofd gestoten aan dezelfde steen haha. Ook wat betreft mijn blog. Anderhalf jaar geleden maakte ik een ommezwaai met mijn naam. Want je hoort er niet meer bij als je bijvoorbeeld She wears it lovely . nl heet, maar je gewoon je eigen naam gebruikt haha! Zo gepiept, maar dat betekende wel dat ik helemaal weer onderaan moest beginnen en eigenlijk mijn online kindje moest laten varen. De schade is ruim en breed ingehaald! Van bloggen over kleding en make-up naar schrijven over het mama zijn. Welke kant ik precies op wil laat ik nog even in ons midden. Mijn Youtube kanaal zal ergens 1 deze dagen "gelanceerd" worden. Ook iets waar ik al veel te lang mee in mijn hoofd rondloop maar het steeds weer uitstelde. Dan is een nieuw jaar echt het perfecte moment!

Gezin - Over ruim 2 weekjes bestaat ons gezin uit 4! Wat kijk ik daar naar uit. Als ik dit typ verschijnt er ook een gigantische brede glimlach. Wat heb je als vrouw dan nog meer nodig in het leven? Zoveel liefde en geluk is met geen cent te beschrijven en überhaupt te koop. Ik wil dat 2017 vooral in het teken staat van mijn eigen gezin. Zeker als het gaat om de leuke dingen die misschien zo simpel zijn. Wat erg hoog op mijn lijstje staat is een bezoekje brengen aan Disneyland met zijn viertjes. Als een soort "kroon" op ons gezinnetje. Daarbij denk ik dat Vajèn nu een perfecte leeftijd heeft om dit voor de eerste keer mee te mogen en kunnen maken. Zeker met haar gigantische liefde voor Frozen en haar bff'je... Olaf 😉 Of een heerlijk simpel bezoekje aan de dierentuin, zwembad, ballorig etc. Maar laten deze papa en mama zichzelf ook eventjes niet vergeten. Zo nu en dan is het helemaal niet erg om een Q time met je geliefde in te plannen... Toch?! Klinkt alsof wij dat nooit hebben haha, maar wat ik meer bedoel.. een jaar is zomaar om en op 2017 wil ik terug kijken met een grote brede glimlach en kunnen zeggen dat er zoveel leuks voorbij is gekomen!

Rijbewijs - Een gevoelig onderwerpje.. maar ook iets wat ik te lang voor mij uit heb geschoven. Ik ben koos rijbewijsloos! Nou moet ik er wel bij zeggen, wat je niet hebt kun je ook niet missen en dat is absoluut waar. Maar af en toe zou het behoorlijk makkelijk zijn als ik dat pasje zou hebben. Zeker als het bijvoorbeeld regent en ik toch de deur uit moet. Met 1 kindje is het nog wel te doen, maar met 2? Dan wordt het al iets minder aantrekkelijk. Ik zeg niet dat 2017 het jaar van mijn rijbewijs gaat worden, maar het is wel iets om misschien op te gaan pakken.

Huis - Hoewel Bas en ik beide een grote liefde hebben om te gaan verhuizen naar Duitsland, is dat natuurlijk in 1 jaar niet haalbaar. Ons huis nu moet eerst een metamorfose ondergaan voor onszelf. De badkamer willen we erg graag aanpakken, nu allemaal standaard. Ik wil Vajèn haar kamer ook een grondige metamorfose geven. Geen babyrommeltjes meer, maar een echt meisjes meisjes kamertje. Alles in huis is net niet af en dat stoort best wel kan ik je vertellen. Maar daar is aankomend jaar voor weggelegd.

Meer orde - Dit is iets wat toch ieder jaar weer terugkomt haha. Hoe dan ook... meer orde in mijn (of ons) leven. Wij schuiven vaak dingen voor ons uit en uiteindelijk is het te laat. Vergeten wij nog wel eens iets en dat allemaal terwijl er in huis altijd briefjes rondslingeren met hetgeen erop wat wij niet moeten vergeten. Maar alsnog.... tsja! Kleinigheidje hou je toch? Haha! In 2016 heb ik mijzelf behoorlijk geïrriteerd aan dat specifieke dingetje. Och vreselijk! Vlak voor de kerstdagen kwam Bas thuis met een grote agenda voor 2017... blijer kon je deze moeke niet maken hoor! Meer orde scheppen dus! Hopelijk gaat die agenda ons daarbij helpen 😉

Verder wil ik vooral genieten, genieten van alle (mooie) dingen die er komen gaan. Uiteraard hoort sporten ook in het lijstje thuis hoor, maar dat is geen goed voornemen. Toen ik was bevallen van Vajèn ben ik zodra het kon ook weer begonnen met sporten. Als je mij al volgt vanaf het prille begin met Swil dan weet je misschien ook dat ik ineens een grote liefde voor sporten had omdat ik zag en voelde hoe fijn mijn lichaam daarop reageerde. Na Vajèn heb ik dat weer opgepakt maar werd er al snel weer roet in het eten gegooid haha. Dit wil ik straks natuurlijk weer net zo gaan doen. Ik mis het oprecht.. als ik nu 2 keer de trap op en af loop ben ik kapot en moet verlang ik naar zuurstof haha! Ik vond een paar dagen geleden een spijkerbroek in mijn kledingkast van voor de zwangerschap van Vajèn. Dit was maatje 34! Ik hield de broek voor mij, maar echt waar.. ik kan niet meer indenken dat ik daar überhaupt in heb gepast ha! Al mijn oude kleding ligt nog in de kast en dat streven om dat allemaal weer aan te kunnen is erggggg groot!!!

Bij deze wil ik ook meteen van de gelegenheid gebruik maken om jou te bedanken! Zonder jou typte ik dit voor eigenlijk niemand. Bedankt dat je de moeite neemt om mijn gekakel te lezen en vooral bedankt dat je steeds weer terug komt! BEDANKT! En natuurlijk wens ik een ieder van jullie een liefdevol en mooi 2017 toe! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.