Doorgaan naar hoofdcontent

39 weken - tik tak tik tak


Totaal tegen mijn verwachtingen in toch nog een wekelijkse update en jawel, vanaf de 39 weken wolk geschreven. Ik had het zo niet verwacht dat ik nog rond zou lopen met baby "E" veilig in mijn buik. Maar toch is het echt waar! Uiteraard hebben wij ook weer een bezoekje aan de verloskundige gebracht deze week, de laatste keer bij de verloskundige in de praktijk..


De 39ste week was erg zwaar! Geen aanstellerij, maar gewoon echt zwaar! Ik werd het begin van de week wakker met een lekker ziek koppie en niet alleen ik. Ook Vajèn werd weer gepakt door de griep. Snotteren, hoesten en hangen, daar bestond voornamelijk onze week saampjes uit. Het was maar goed dat onze andere mini nog geen zin had om haarzelf te laten zien, want de energie had ik gewoon echt niet om te puffen haha. Natuurlijk moesten wij wel weer naar ons wekelijkse bezoekje aan de verloskundige. Alles was zoals ieder bezoekje helemaal in orde. Wel kon de verloskundige direct zien dat ik erdoorheen zit/zat en stelde voor om aanstaande donderdag - dan ben ik 40 weken zwanger - mij te strippen. Oei! Mocht dit niet iets opwekken wat betreft de weeën dan zal het een inleiding worden. Althans... daar ga ik niet over nadenken. Ondanks dat baby "E" erg eigenwijze genen heeft heb ik er namelijk wel iets vertrouwen in dat ze vanzelf geen zin meer heeft om te blijven plakken. Ook omdat er best wat krampjes voorbij zijn komen waaien deze week die langer aanhielden dan normale krampen. Wel waren ze nog niet echt vervelend en het heeft natuurlijk niet doorgezet. - Anders was ik nu waarschijnlijk iets heel anders aan het typen 😏 Stiekem hoop ik dat er voor aanstaande donderdag een mini - me in het wiegje ligt die helemaal klaar staat naast ons bed.

Ondertussen is de babykamer helemaal af. Yeah! Mocht tijd worden ook ha. Het is zo knus, lief, stoer, schattig en mooi tegelijk! Echt precies het kamertje die ik in mijn hoofd had. Wel kwam ik erachter dat ik geen nieuwe hoeslakens heb voor baby "E" toen ik het bedje wou opmaken.. uhum! Schaam moment. Ik zou toch zweren dat ik die had gewassen en netjes in de haar kast had gelegd. Maar niet dus. Voor nu is het nog niet een pre dat het bedje opgemaakt ligt omdat ze eerst lekker bij papa en mama in de slaapkamer slaapt in haar eigen mooie wiegje, inclusief babynestje! - Zoals je kunt zien op de foto hierboven. Haar kleertjes liggen ook al klaar in het nestje, net zoals een hydrofiele doek en een knuffeltje. Het is gewoon klaar, af!!!! EN ik kan je vertellen dat dit een heerlijk gevoel is. Het wiegje staat aan mijn kant en iedere ochtend bij het open doen van mijn ogen is dit het eerste wat ik zie. Maar hij is nog leeg leeg leeg!! Dit laatste stukje wordt het geduld van de zwangere vrouw behoorlijk op de proef gesteld haha. Wachten duurt lang, heel lang! Er zijn ook nog maar weinig dingen die ik kan doen.. ik heb min of meer huisarrest en na het opvouwen van de was ben ik helemaal kapot. Nou, nu kun je vast zelf wel invullen hoe mijn dagen eruit zien toch? Saai en lang! Gelukkig is Bas nu meer thuis van zijn werk en zorgt goed voor zijn dametjes. Heerlijke -uitgebreide! ontbijtjes op bed hmmm!

Voor mijn gevoel loop ik allang overtijd terwijl ik nog OP tijd loop. Ik ben immers nog maar 39 weken. Ik loop op dit moment bijna 4 weken langer dan met Vajèn, vandaar het gevoel overtijd te zijn. Ergens dacht ik vorige week na het typen van de update.. dit was de laatste maar check mij, ik zit nu achter mijn laptopje met een dekentje, een glas cola met heeeeeel veel ijs een update te tikken van de 39 weken. Toch gek!! Om dan ook even terug te komen op het cola gedeelte... god oh god. Inmiddels zijn de blikjes vervangen door flessen zodat ik mijn glas ook kan vullen met ijsblokjes. Wij hebben een koelast waaruit 2 verschillende soorten ijsblokjes komen. Crunch en normaal. Ik gebruik de crunch variant voor in mijn cola en dan heft liefste HEEL VEEL. Ik weet niet wat het is, maar op de 1 of andere manier vind ik het ineens erg lekker om te kauwen op kleine stukjes ijblokjes hahaha! Zwangere hormonen zijn raar! Om nog even in diezelfde sfeer te blijven.. wake me up for BLEEKSELDERIJ! Yes yes yes! De bossen bleekselderij zijn niet aan te slepen hier in huis. Maar gewoon echt niet. Het is zelfs al een paar keer gebeurt dat ik 's nachts uit bed ben gestapt om een stengel bleekselderij te nuttigen pff. Als je een schaaltje voor mijn neus zet, jaaaa ze zijn zo weg. Gezonder kan niet... vooral samen met de cola haha 😂 Agh als baby "E" er is dan houdt het weer op met de cola. Dan gaan we weer op de gezondere tour. Nu mag het nog eventjes. Ogh dan hebben we ook nog die lattes. HEMELS!! Alleen op dit moment zijn mijn darmen daar niet erg happy mee ha.

Ik weet niet of dit wat ik nu ga zeggen voor sommige bekend zal gaan klinken. Namelijk het leed dat twijfels heet. Iedereen twijfelt wel eens ergens over, maar ik twijfel té veel op dit moment. Over de naam, het geboortekaartjes.. alles. En slaat het ergens op? Nee en dat is het hele probleem. Ik heb eigenlijk gewoonweg niets om over te twijfelen, maar toch maakt alles mij ineens zo onzeker en "twijfelachtiger". Ik ben raar, heel raar haha. Mama's die dit herkennen?

Ben je nog steeds niet bang voor de bevalling? Nein! Ik kijk er echt enorm naar uit. Ongeacht de pijn o.i.d... kom maar op. Ik ben er wel klaar voor. Valt er verder deze week nog iets nuttigs te melden? Eigenlijk vrij weinig. Ik hoop jullie aanstaande donderdag met 40 weken meer leuks te kunnen melden!

Until.......

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.