Doorgaan naar hoofdcontent

38 weken - Laatste update?


Jaja, kleine mini zit nog steeds veilig bij mama in haar buik, met 38 weken! Dat betekend voor mij iets heel nieuws.. Van Vajèn beviel ik met 36+3 weken. Nu loop ik dus al bijna 2 weken langer en lord wat is dit laatste kleine mini mini stukje pittig! Is dit de laatste update?! Ik hoop het!


Stiekem, heel stiekem hoopte ik dat ik jullie al een leuk nieuwtje kon brengen, maar helaas blijft baby "E" nog lekker warm zitten waar ze zit. Alhoewel ik zelf het idee heb dat ze echt heel weinig ruimte nog heeft gezien haar bewegingen en de pijnscheuten die ik daarvoor terug krijg haha. Het is zwaar... best zwaar! De vorige update vertelde ik dat de laatste loodjes het zwaarst zijn volgens het boekje, maar dat kon ik op dat moment niet echt beamen. Nu heb ik daar toch een klein ander kijkje op. Natuurlijk heeft de andere kleine dame die vrolijk rond wandelt in huis hier ook mee te maken. De kleine dingetjes zoals haar luier verschonen zijn gewoon best een opgave. Maaaaar uiteraard stappen we door. Van mij -ons- mag mini haarzelf nu wel laten zien. Ik slaap behoorlijk belabberd dus ook dit zal wel te maken hebben dat het laatste kleine stukje naar de bevalling toe extra zwaar is. Het slapen is echt issue dames, damn!! Als Bas een vroege dienst heeft gaan wij samen vroeg naar bed. Meestal liggen we dan zo rond 23:00. Terwijl Bas al lang en breed slaapt ben ik alweer tig keer naar beneden geweest. HUNGRY kan ik je vertellen. Maar ik hou het gezond hoor.. inmiddels heb ik een grote grote mega grote liefde gekweekt voor bleekselderij! Don't ask me why.. hormonen?! Haha. Maar goed, tegen de tijd dat ik eindelijk in slaap val hebben we het hier over 03:00. Wat een tijd.. 😖 Wat doe ik die uren ertussen in? Uhu, bleekselderij knagen en vooral veel op mijn telefoon koekeloeren ohja, en die kriebel benen onder controle proberen te houden. Om 05:00 gaat Bas zijn wekker en moet hij uit bed.. dan ben ik ook wakker en kan ik het doen met 2 uurtjes slaap waarvan ik tussendoor ook nog een stuk of 3 keer naar de wc moet rennen wegens een baby die heerlijk knuffelt met mijn blaas. Als Bas naar zijn werk gaat blijf ik braaf in bed liggen. Soms even een koffie Latte pakken beneden met een broodje. Maar slapen doe ik niet meer omdat het hele riedeltje weer opnieuw gaat beginnen - Lees de kriebel benen-. Ik denk dat je je wel iets kunt voorstellen hoe ik mijzelf op dit voel? Haha! Een (Z)MOMBIE!!! 😏 Best lekker om eventjes te klagen!

Verder is de babykamer zo goed als af! Ik hoor je denken "Goh, nu al?" Ja nu al hahaha! Ook dat laatste stukje is een opgave. Maaaaar daarin tegen is de slaapkamer helemaal baby en bevallings proof. Alle attributen staan binnen handbereik, navelklem, handschoenen e.d. Ook is het bed verhoogd, maar volgens mij val ik nu een beetje in herhaling?! De vluchtkoffer voor de zekerheid staat ook helemaal klaar in de slaapkamer. Hier zal ik later een artikel van maken. De slaapkamer is helemaal schoon, alleen het bed moet nog opgemaakt worden zoals je dat moet doen voor een thuisbevalling. Ook ben ik ongelooflijk blij met de babykamer zoals hij nu is. Het zijn nu echt nog de laatste dingetjes. Bedje opmaken etc. Kan niet wachten om hem te laten zien. Volgens mij heb ik in eerdere updates al verteld dat ik dit zou laten zien, maar een kleine vergissing is menselijk.. wij zouden namelijk deze keer de babykamer geheim houden. Wordt vervolgd dus. Eigenlijk is het grote werk wel een beetje gedaan. De rest ons alleen nog 1 ding... poetsen! Laatst hebben wij de keuken helemaal gepoetst en de kastje opnieuw ingericht zodat de kraamzorg ook alles normaal kan pakken zonder dat alles uit de kastjes valt haha. Ook niet erg onbelangrijk. Het laatste baby wasje met stoffen speelgoed staat nu te draaien, dan kan ook die eindelijk van het lijstje van! En wat ik nog wil doen voor mini haarzelf laat zien... foto's maken! Ik heb bij dit artikel een foto gepakt toen ik 27 weken zwanger was. Dat telt dus niet meer haha. Bas maakt zo nu en dan wel een foto, maar toch wil ik nog een laatste paar foto'tjes schieten met deze bolle toeter. Wat er trouwens steeds bij in schiet, omdat je als zwangere vrouw toch duizend dingen tegelijk wil doen. Ja, ook in de laatste 2 weekjes.

Voordat ik ga bevallen wil ik stiekem nog even plaats nemen op de weegschaal. Snap je dat dat ook best een issue is? Haha! Ik ben zo ongelooflijk benieuwd hoeveel ik nu weeg. Bij Vajèn ben ik 12 kilo aangekomen ongeveer. Nu weet ik dat dit op dit moment aanzienlijk meer is.

Weetje nog dat ik schreef dat ik bang was? Bang voor bevalling? Hmm... daar ben ik inmiddels wel aardig overheen. Het is nu meer de spanning en hoe het allemaal zal verlopen aangezien ik van Vajèn een easy peasy bevalling heb gehad. Stiekem hoop ik natuurlijk dat ook deze keer weer razendsnel en makkelijk gaat. We gaan in ieder geval niet weer voor 2 en halve dag weeën hoor haha. Ik ben denk ik banger voor na de bevalling. Hoe zal het dan allemaal gaan? Met Vajèn? Met onszelf? Gaat het allemaal goed komen? Natuurlijk weet ik dat die laatste vraag erg retorisch is, maar de zenuwen daarvoor spelen nu een grotere rol dan de bevalling zelf. Ik kijk zelfs erg uit naar de bevalling en vraag met niet waarom. Ik denk het gevoel... het gevoel dat wij dan eindelijk met zijn viertjes zijn. Ik denk dat dat onbeschrijflijk is.

Oh, misschien ook wel leuk om te vertellen... toen ik zwanger was van Vajèn wou ik graag dat er iemand foto's zou maken van tijdens de bevalling. Zo iets moois en tastbaars. Maar doordat er wat complicaties ontstonden en de bevalling niet helemaal zo zou gaan als "normaal" heb ik dat vrij snel laten varen. Nu stond ik er de hele zwangerschap niet bij stil. Tot ik een foto reportage voorbij zag komen van iemand die ook thuis was bevallen en daarnaast iemand erbij had voor foto's. Wauw! Ik kan ik echt onwijze kippenvel krijgen als ik zulke foto's zie. Dat wil ik ook!!!!! Dus ben ik opzoek gegaan naar iemand.. en als het goed is heb ik die iemand wel gevonden. Ik ben heel erg benieuwd of het allemaal gaat lukken. Wil je er dan wel iemand bij hebben? Jaaaaaa! Maar wel iemand die foto's maakt haha. Iemand met ervaring in ons midden? 

Ah fijn... we wachten het allemaal rustig af hoe deze week gaat verlopen. Dinsdag staat er weer een bezoekje aan de verloskundige gepland in de agenda. Ik hoopte zo erg dat wij die afspraak konden overslaan.. wie weet! Zo af en toe is mijn buik behoorlijk onrustig en lijkt het alsof ik een soort voorweeën heb.. de kramp houdt dan iets langer aan, maar naderhand is het ook weer verdwenen.Mijn darmen hebben geen zin meer om vol te zitten - heerlijk detail - dus deze moeke brengt veel uurtjes door in het kleine kamertje haha! Nou goed, ik kan jullie nog uren vervelen met mijn verhalen maar er valt eigenlijk weinig te melden. Donderdag weer een nieuwe update.. tenminste............. 😏

Tot.......

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.