Doorgaan naar hoofdcontent

Wat ga ik missen aan het zwanger zijn?

"niemand kijkt je raar 
aan als je zak chips leeg eet"


Zwanger zijn gaat niet altijd over rozen! Niet altijd, maar genieten doet iedere vrouw van haar zwangerschap, toch? Voor mij is het einde in zicht en hoe dichterbij de due date komt hoe meer ik mijzelf ga beseffen dat ik echt wel bepaalde dingetjes van het zwanger zijn ga missen.

Dikke toeter 
Ondanks dat ik zelf niet van een gigantische dikke toeter mag spreken ga ik hem wel heel erg missen. Niet meer pronken met je zwangerschaps buik(je). In het begin van mijn zwangerschap kon het allemaal niet snel genoeg gaan en wou ik graag met mijn buikje shine'en. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de eerste zwangerschapsbroek. Toch een magisch moment! Niet meer over je buik heen strelen om contact te maken met je klein mini.. oef!

Getrappel
Baby "E" kan er wat van hoor, trappelen. Of eigenlijk mag het geen trappelen heten, maar met kickboksen haha. Zij kan er wat van en straks is dat gewoon weg.. helemaal weg. De momenten waarop je rustig ligt bijvoorbeeld 's avonds in bed, contact maken met je mini. Zo nu en dan kan ze je best "pijn" doen. Al weet ik niet of pijn echt het juiste woord is hoor. Een paar mini vingers tussen je ribben haha. Dit zullen alles zwangere mama's wel herkennen. Ik weet nog goed dat ik net was bevallen van Vajèn en ik steeds van alles voelde in mijn buik, dat zijn natuurlijk je darmen, maar dat moment... tsja dan weetje dat je mini dit niet meer op zijn of haar geweten heeft! Op dit moment kan baby "E" ook de raarste houdingen aannemen waardoor er regelmatig een soort puntige rots tevoorschijn komt uit mijn buik, dit zijn toch echt wel de leukste en mooiste momentjes.

Hormonen hormonen en hormonen
Bas heeft het deze zwangerschap niet erg makkelijk gehad hoor haha! Echt bij verre van! Ik was natuurlijk niet altijd dé chagrijn maar oh oh oh ik kon er best een potje van maken. Heerlijk om je te kunnen verschuilen als zwangere vrouw achter je hormonen, janken om de kleinste dingetjes en niemand zal oordelen want.... je bent zwanger! Dat zal straks een groot gemis worden hoor haha, alhoewel.. 9 maanden op 9 maanden af toch?

Maandelijkse probleempjes
Poeh, dit dingetje "het maandelijkse probleempje" is nu bijna 9 maanden weggeweest maar straks kan ik haar weer van harte welkom heten. Dit ga ik zo ENORM missen! Enorm met de caps lock aan omdat het heerlijk is als je zwanger bent geen last heb van die vervelende menstruatie. Bye buik, hello tampons! Ik krijg de kriebels bij het idee alleen al haha! En hier ben ik vast niet de enigste in? ;-)

ETEN!!
Ook het kopje eten wordt getypt met caps lock. Als zwangere vrouw kun je in mens genieten van bepaalde dingen tijdens je zwagerschap en niemand kijkt je raar aan als je zak chips leeg eet (bij wijze van). Straks wordt het toch weer opletten met wat je eet en misschien drinkt. Mijn zwangerschap bestond voornamelijk uit een grote verslaving cola. Dat is na de bevalling wel weer afgelopen want mijn gebit is zeeeeeeeeeeeeer achteruit gegaan haha! Maar snapje? Een pak koekjes leeg eten or what so ever, niemand die je daarop zal beoordelen want een dikke buik heb je toch al!

Belabberd voelen
Als je zwanger bent of bent geweest weten deze dames waarschijnlijk heel erg goed wat ik hiermee bedoel denk ik! "Pregnancy is the happiest reason for feeling like crap". Echt waar! Je kunt je zo ellendig voelen en de enigste reden.. hormonen. Jaja daar zijn ze weer! Heerlijk in de watten gelegd worden door je vriend/man. Bas kon daar ook wel wat van hoor... ik ben behoorlijk verwend tijdens mijn zwangerschap met ontzettend lekkere hapjes en als ik mijzelf even niet oke voelde? Geen punt!

Tokkie style
Je lief wil natuurlijk wel een zwangere dame die zich niet iedere dag in "tokkie style" kleed if you know what I mean ;-) Joggingbroek en een veeeeeel te grote trui, zwangerschaps coupe aka rommel knot op kop.. maar ladies ik steek mijn hand op want ook ik ben hier meer dan schuldig aan. Er hebben best wat dagen tussen gezeten dat ik mijzelf eigenlijk niet eens wou aankleden en alleen maar in bed wou liggen. Ook misschien wel een voorbeeldje die ik hierboven had kunnen vermelden haha. Maar goed, die dagen dus. Oh ga is na hoe zwaar die mannen het hebben HAHA! Heerlijk in je zondags kloffie maar dan niet alleen op zondag en eigenlijk is er dan ook niemand die denkt " hey doe jij is even normaal".

Het geheimpje
Als je net weet dat jij en je partner een kleintje verwachten wil je dit natuurlijk het liefst van de daken schreeuwen. Wij idem! Maar deze keer deden wij het anders... wij hebben namelijk tot 12 weken onze mond gesnoerd kunnen houden en stiekem heel stiekem was dat best erg leuk en tegelijkertijd ook spannend. Ons geheimpje! Zeker als in de stad liep om boodschappen o.i.d te doen had je smile van oor tot oor en niemand maar dan ook niemand wist waardoor jij zo een onwijze smile op je smoeltje had!

Shoppen tot we neervallen!
Hmm.... hier kunnen alle mama's of mama's to be vast en zeker of mee praten! Voor mij viel het deze keer ongelooflijk mee. Eigenlijk meer tegen haha! Wij hebben bar weinig geshopt, ook omdat wij van Vajèn natuurlijk onwijs veel spulletjes hadden die eigenlijk nog niet eens waren gebruikt! Maar lekker ongegeneerd tussen de babyspulletjes rommelen bij de Zeeman of waar dan ook.... maat 50 ofcourse ;-)

Nooit alleen
Hier heb ik het persoonlijk het moeilijkst mee. Straks ben ik weer helemaal alleen. Nu als ik even naar de winkel moet heb je je mini mee. Eigenlijk overal waar je gaat ben je NOOIT alleen. Maar je lichaam delen met het mooiste wat je je kunt wensen.. dat is zo ongelooflijk veel waard!

Zwangerschap als excuus
Ook deze ga ik missen haha! Heel erg zelfs! Wat kan het fijn zijn om je zwangerschap als excuus te gebruiken voor alles, maar dan ook echt letterlijk voor alles. Alhoewel ik zelf erg veel last heb van vergeetachtigheid kan dit soms toch ook wel erg lekker zijn en gewoon de zwangerschap hiervan de schuld geven. Zwangere vrouwen kunnen gewoon voor alles hun zwangerschapsbrein de schuld geven.

Buikfoto's
Hoewel deze de afgelopen weken voor mij niet echt op toepassing zijn ga ik het absoluut missen om voor mijn camera te staan en de mooiste buikfoto's te schieten. Natuurlijk krijg je daar een hoop voor terug zoals je mini op de foto zetten, maar dat is toch iets anders. Ik kon er intens van genieten om deze momenten van mijn buik vast te leggen, een speciaal moment voor mama en baby!

Echo's 
Vooral de beginfase van de zwangerschap, wat keek ik er altijd enorm naar uit als wij weer naar de verloskundige konden gaan om onze mini te bewonderen. Straks houdt dat weer op.. of eigenlijk al als je aan het eind van je zwangerschap bent. De afspraken heb je natuurlijk wel bij de verloskundige maar de echo's zijn eigenlijk bijna helemaal afgelopen. Ik zie onszelf nog turend naar het echo apparaat om het hartje van ons meisje te kunnen zien kloppen.

Scheren
Ha, deze is wel heel typisch! Tijdens ons weekendje Duitsland gingen wij zwemmen, maar natuurlijk kun je je als vrouw niet normaal vertonen met lang krullend beenhaar. Dat moest er dus af! Easy peasy, want echt een buik had ik toen nog niet. Intussen zijn wij maanden verder en nog steeds teer ik op die ene keer scheren. Wat is dit voor een magisch iets?! Haha! Ik kan je vertellen..... heerlijk om je niet te hoeven scheren tijdens de zwangerschap. Althans, je benen! Helaas komt het haar overal verder wel weer terug, maar hey wie het kleine niet eert toch?

Nesteldrang
Nou moet ik zeggen dat mijn nesteldrang met vlagen opspeelt! Het is niet zoals je wel eens leest in tijdschriften. Maar wat kan dit fijn zijn!! Ik heb absoluut geen hekel aan schoonmaken hoor, maar als je zwanger bent en je nesteldrang speelt op weetje van geen ophouden, met als gevolg... alles spik en span! Niet dat het normaal gesproken niet netjes of schoon is hier in huis hoor haha. Maar dat stukje extra.. waar je normaal niet zo snel voor te porren bent lijkt nu ineens veel makkelijker te gaan!

Voet / been massages
Meeeheeeee, dit ga ik ook vreselijk missen haha! Zwangere vrouwen en hun voeten/benen blijft een gevoelig onderwerpje. Zo heb ik echt al weet ik hoe lang last van rusteloze kriebel benen. Waar ik ook ben of zit/lig die dingen hebben echt een eigen willetje. Geen pretje, maar wat wel een pretje is is een liefde die je voeten en benen met alle liefde masseert. Bas, mocht je dit lezen..... ik denk dat ik die kriebel benen hou hoor! ;-) 

Ongetwijfeld ben ik er vast een paar vergeten, maar zoals je net kon lezen......... zwangerschap is het beste excuus, voor ALLES! ;-) Voel je vrij om het lijstje aan te passen. Ik ben namelijk wel erg benieuwd of jij je herkent hierin!

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.