Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Wanneer je kind haar eerste stapjes zet....

 photo 15258564_211635552616059_2277899316330758144_n_zps1auwor3p.jpg

Het momenten onder de momenten van je kleine dreumes, de eerste stapjes! Iedere ouder die vol verwachting naar dat ene moment uitkijkt. Ja, dus ook wij! Vooral Bas had het er veel over dat hij niet kon wachten tot zijn kleine trots door het huis heen zou wandelen. En eerlijk... ik met mijn bolle buik kon eigenlijk ook niet meer wachten.Het was 22 November ergens in de avond. Bas had avonddienst, maar Vajèn en mommy gingen vast naar boven om te badderen. Tenminste, Vajèn ging badderen in haar mini mensen badje en mama staat erbij en kijkt er naar. Zo dus! Goed... ik had inmiddels de tv uit gedaan en Vajèn kroop nog wat in het rond toen ik een stukje fruit voor haar ging snijden om nog even te smikkelen in bad. Het moment dat ik een stukje fruit aan het snijden ben en in mijn ooghoek mijn kleine oogappeltje voorbij zie wandelen - of meer waggelen, so priceless!!!!!! Ik wist even niet waar ik moest kijken en dacht in de eerste instantie dat ik droomde. Ja hallo, lekker cliché maar echt! Ineens stond onze kleine dame midden in de woonkamer en zette ze voorzichtig haar eerste stapjes. Ik was zo ongelooflijk flabbergasted dat ik mijn telefoon op filmmodus vergat te zetten maar dit natuurlijk pas veel later door had. Shit... stapjes op film gemist! Uiteindelijk toch nog een stukje beeld vast kunnen leggen in het pikkedonker. Meteen doorgestuurd naar Bas maar die was ondertussen al richting huis aan het gaan.

Maar wow wow en wow! Vajèn heeft haar eerste stappen gezet op 22 november en nu? Nu wandelt ze door het hele huis. Zo wijs en trots hoe ze dat doet. Ze krijgt er geen genoeg van. Het gaat nog een beetje stuntelig, maar hey we zijn allemaal zo begonnen. Nooit verwacht dat dit moment zou komen voordat baby "E" zou komen. Ik hoopte het stiekem natuurlijk wel, maar ik had de moed een beetje laten varen omdat Vajèn best wel een angstig meisje is op dat gebied. Maar kijk nu..... ze loopt! Onze kleine - grote - trots loopt!! 1 van de mooiste momenten in haar jonge leventje en natuurlijk in ons papa en mama zijn. Een heuse mijlpaal. Ineens is dat oh zo kleine meisje niet meer zo mini. Wat een paar stapjes al niet kan veranderen en niet alleen voor ons, maar ook voor haarzelf. Ze wou namelijk veel meer doen dan alleen maar kruipen en zich optrekken aan de stoelen e.d waardoor ze zelf regelmatig behoorlijk gefrustreerd raakte. Ineens is Vajèn een heel ander meisje en kan zichzelf prima vermaken. Haar wereldje is wat groter geworden. Achter een loopauto wandelen zit er in ieder geval niet in haha. Daar is ze echt veel te bang voor.. hoewel ze tijdens het wandelen ook regelmatig haar hoofd stoot of op haar pamper kont valt.

Toevallig keken Bas en ik laatst wat foto's terug van Vajèn toen ze net geboren was.. onvoorstelbaar dat zo een klein wezentje zich steeds verder ontwikkeld met allemaal kleine sprongetjes. Nou ja, misschien is sprongetjes niet helemaal het juiste woord haha daar hebben wij nog steeds nachtmerries van ;-) Bovenstaande foto maakte ik nadat wij bij de verloskundige waren geweest voor de check up van baby "E"... de foto spreekt meer dan duizend woorden. Kleine Vajèn aan de hand van haar held!

Je zou denken dat er in huis niks meer veilig is, maar niets is minder waar. Vajèn is eigenlijk wat dat betreft een voorbeeldig meisje. Ze weet wat wel en niet mag. Helaas is er ergens wel iets fout gegaan toen ze besloot om aan de wandel te gaan met de afstandbediening van de boxen, deze heeft het begeven met haar gooi fobie haha maar als dat alles is! Hmm... soms een keertje de snoep/chips kast open in de keuken, wat zakjes eruit smijten en dan is het weer klaar. Hoewel ik eerst dacht dat het echt een drama zou worden is er tot zover nog niks raars gebeurt in huis. Ze laat alles met rust, gelukkig! Even "kloppen" op hout!

Ik ben nog verliefder da verliefd, op mijn lieve kleine oogappel!