Doorgaan naar hoofdcontent

Wanneer je kind haar eerste stapjes zet....

 photo 15258564_211635552616059_2277899316330758144_n_zps1auwor3p.jpg

Het momenten onder de momenten van je kleine dreumes, de eerste stapjes! Iedere ouder die vol verwachting naar dat ene moment uitkijkt. Ja, dus ook wij! Vooral Bas had het er veel over dat hij niet kon wachten tot zijn kleine trots door het huis heen zou wandelen. En eerlijk... ik met mijn bolle buik kon eigenlijk ook niet meer wachten.Het was 22 November ergens in de avond. Bas had avonddienst, maar Vajèn en mommy gingen vast naar boven om te badderen. Tenminste, Vajèn ging badderen in haar mini mensen badje en mama staat erbij en kijkt er naar. Zo dus! Goed... ik had inmiddels de tv uit gedaan en Vajèn kroop nog wat in het rond toen ik een stukje fruit voor haar ging snijden om nog even te smikkelen in bad. Het moment dat ik een stukje fruit aan het snijden ben en in mijn ooghoek mijn kleine oogappeltje voorbij zie wandelen - of meer waggelen, so priceless!!!!!! Ik wist even niet waar ik moest kijken en dacht in de eerste instantie dat ik droomde. Ja hallo, lekker cliché maar echt! Ineens stond onze kleine dame midden in de woonkamer en zette ze voorzichtig haar eerste stapjes. Ik was zo ongelooflijk flabbergasted dat ik mijn telefoon op filmmodus vergat te zetten maar dit natuurlijk pas veel later door had. Shit... stapjes op film gemist! Uiteindelijk toch nog een stukje beeld vast kunnen leggen in het pikkedonker. Meteen doorgestuurd naar Bas maar die was ondertussen al richting huis aan het gaan.

Maar wow wow en wow! Vajèn heeft haar eerste stappen gezet op 22 november en nu? Nu wandelt ze door het hele huis. Zo wijs en trots hoe ze dat doet. Ze krijgt er geen genoeg van. Het gaat nog een beetje stuntelig, maar hey we zijn allemaal zo begonnen. Nooit verwacht dat dit moment zou komen voordat baby "E" zou komen. Ik hoopte het stiekem natuurlijk wel, maar ik had de moed een beetje laten varen omdat Vajèn best wel een angstig meisje is op dat gebied. Maar kijk nu..... ze loopt! Onze kleine - grote - trots loopt!! 1 van de mooiste momenten in haar jonge leventje en natuurlijk in ons papa en mama zijn. Een heuse mijlpaal. Ineens is dat oh zo kleine meisje niet meer zo mini. Wat een paar stapjes al niet kan veranderen en niet alleen voor ons, maar ook voor haarzelf. Ze wou namelijk veel meer doen dan alleen maar kruipen en zich optrekken aan de stoelen e.d waardoor ze zelf regelmatig behoorlijk gefrustreerd raakte. Ineens is Vajèn een heel ander meisje en kan zichzelf prima vermaken. Haar wereldje is wat groter geworden. Achter een loopauto wandelen zit er in ieder geval niet in haha. Daar is ze echt veel te bang voor.. hoewel ze tijdens het wandelen ook regelmatig haar hoofd stoot of op haar pamper kont valt.

Toevallig keken Bas en ik laatst wat foto's terug van Vajèn toen ze net geboren was.. onvoorstelbaar dat zo een klein wezentje zich steeds verder ontwikkeld met allemaal kleine sprongetjes. Nou ja, misschien is sprongetjes niet helemaal het juiste woord haha daar hebben wij nog steeds nachtmerries van ;-) Bovenstaande foto maakte ik nadat wij bij de verloskundige waren geweest voor de check up van baby "E"... de foto spreekt meer dan duizend woorden. Kleine Vajèn aan de hand van haar held!

Je zou denken dat er in huis niks meer veilig is, maar niets is minder waar. Vajèn is eigenlijk wat dat betreft een voorbeeldig meisje. Ze weet wat wel en niet mag. Helaas is er ergens wel iets fout gegaan toen ze besloot om aan de wandel te gaan met de afstandbediening van de boxen, deze heeft het begeven met haar gooi fobie haha maar als dat alles is! Hmm... soms een keertje de snoep/chips kast open in de keuken, wat zakjes eruit smijten en dan is het weer klaar. Hoewel ik eerst dacht dat het echt een drama zou worden is er tot zover nog niks raars gebeurt in huis. Ze laat alles met rust, gelukkig! Even "kloppen" op hout!

Ik ben nog verliefder da verliefd, op mijn lieve kleine oogappel!

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.