Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

35 weken zwanger en stuitligging


Time flies... ik wou zeggen when you're having fun, maar deze koek gaat op dit moment niet zo op voor mij of eigenlijk ons. Het is alweer eventjes geleden dat ik jullie heb mee genomen in de wondere wereld van een zwangerschap. Vandaag eventjes een kleine update. Hoe staat het ervoor?
Vandaag precies op de kop af ben ik 35 weken zwanger. Ik moet zeggen dat deze laatste weken echt voorbij zijn gevlogen. Sowieso de hele zwangerschap, maar normaal gesproken duren de laatste weekjes volgens de zwangere dames onder ons geen weekjes maar maanden. 2 weken geleden gingen wij vol goede moed naar de verloskundige. Daar kregen wij te horen dat de kleine baby "E" in stuit lag. Ahhh oke.. dat was dus die bobbel bij mijn ribbenkast haha. Verklaarde op dat moment een hoop, al dacht ik zelf dat het haar billetjes waren, maar de echo bleek toch anders. Het kan... er kan nog van alles gebeuren dus geen zorgen maken. Althans, dat zei ik wel tegen mijzelf maar ineens werd ik bang echt ongelooflijk bang. Wat als baby "E" niet zou gaan draaien? Allerlei horror scenario's passeerde de revue en Kim is Kim niet als ze niet even op Google zou spieken. Domme ik! In ieder geval had ze nog even om te draaien. Afgelopen dinsdag hadden wij wederom een echo om te kijken of de kleine eigenwijs al was omgedraaid. Nou kon ik zelf al vaststellen dat haar kleine bolletje nog steeds lekker bovenin aan het duwen is en er van beneden flink geschopt wordt met haar voetjes. AUW! En inderdaad, ze ligt nog steeds ondersteboven gekeerd. Daar ga ik zelf helaas al van uit. Maar joh, ze kan nog best even draaien hoor! Al heb ik daar zelf geen vertrouwen in. Zwangere vrouwen hebben iets van een 6e zintuig toch?!  Natuurlijk had ik mijzelf al een beetje ingelezen in een eventuele versie - uitwendig draaien van je kindje- maar alles in mij (ons) schreeuwt nee! Ze zal wel een hele goeie reden hebben om niet om te draaien. Geen idee! Voor nu staat er een afspraak in het ziekenhuis gepland om te beoordelen of de kleine prinses überhaupt wel gedraaid zou kunnen worden. En aan de hand daarvan kunnen wij natuurlijk altijd nog beslissen. 40% kans dat het draaien zal slagen. Overweging waard misschien, maar eerst het bezoekje maar even afwachten. In stuit bevallen behoort ook tot 1 van de opties, maar daar denkt geen haar op mijn hoofd over na. Ergens vind ik dat eng... en anders een keizersnee. Dat is natuurlijk ook geen pretje! De kans om thuis te bevallen neemt nu heeel erg snel af, maar toch blijf ik stiekem hopen - heel hard hopen - dat onze kleine dame nog voor aanstaande donderdag haar draai maakt naar beneden. Ze bezorgt ons in ieder geval nu al een hoop stress haha! Een meisje met een eigen willetje hoor. Ik heb mijzelf voorgenomen om uit te gaan van het ergste, stukje zelfbescherming. Dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen, ja toch?!

Verder gaat het allemaal best oke! Ik mag niet echt klagen op dit moment. Ups en downs! Soms wil ik alleen mijn benen eraf hakken haha! Dramatische gedachten.. maar jeetjemina wat zijn die rusteloze benen een drama als je wil gaan slapen. Dat is toch iedere avond weer een gevecht. Ondertussen heeft Bas de blaren op zijn handen staan van het masseren haha! Het buikje groeit niet heel erg snel meer... die giga groeispurt hebben we wel achter de rug, denk ik. Tot nu toe nog geen striae. Yeah! Dat zegt natuurlijk niks, maar die yeah kan ik maar vast gezegd hebben. Ik vraag om de zoveel dagen even mijn buik onder de loep te nemen, zoekend naar die oh zo fijne striemen, maar nee dus. Wel merk ik dat de aders op mijn benen ietwat moeite hebben met deze zwangerschap. Soort kleine spatadertjes lijken het wel. Vreemd iets! Ik kijk ook ontzettend uit naar een kleine zwemsessie zodat ik die grote toeter eventjes niet zelf hoef te dragen. Heerlijk lijkt mij dat!

De babykamer begint echt ergens op te lijken nu. Het is bijna bijna bijna maar nog niet helemaal - klaar! De laatste puntjes op i dan hebben we dat stukje ook gehad. Ik kan niet wachten om de babykamer te showen. Het is zo onwijs leuk geworden! Verder moet ik nog mijn vluchtkoffertje inpakken.. ook zoiets wat ik maar blijf uitstellen zucht. We lopen redelijk bij met alles hoor, het zijn echt de laatste dingetjes van het lijstje afstrepen en natuurlijk wil je die allemaal tegelijk doen. Het enigste kleine vervelende dingetje, ik kan niet meer zelf naar de winkel hobbelen. Heen of terug gaat wel met kleine en rustige stapjes, maar beide in 1 keer.. dat is té veel van het goeie! EN wat een heerlijkheid dat Vajèn eindelijk haar eigen stapjes zet, oh meiden wat is dit genieten geblazen! Vorige maand kroop ze alleen nog maar en nu blijft ze lopen, lopen, lopen. Fijn voor haar maar natuurlijk ook voor deze zwangere moeke haha. Ik heb er trouwens een apart artikel over geschreven. Mocht je het leuk vinden om die te lezen, hier kun je hem vinden.

De foto's die ik netjes maakte van mijn buik, poeh! Tsja... wat zal ik daar eens van zeggen?! Eerlijk? Ik heb daar totaal geen puf of energie voor gehad. En eigenlijk is het er ook bij in geschoten. Zo onwijs zonde, want dit kun je niet meer rechtzetten. Helaas! Maar ik heb met mijzelf de afspraak gemaakt de laatste weekjes wil ik absoluut vastleggen, al moet ik mezelf een rot schop  onder mijn hol geven haha. Koste wat het kost wil ik dit laatste stukje vastleggen. En natuurlijk mag een familie portret niet ontbreken met zwangere plof toeter!

Wij gaan tussen neus en lippen door nog even extra hard genieten van dit kleine eigenwijze meisje in mijn buik met haar getrappel en hopelijk kan ik nog even gaan shine'en met mijn toetertje tijdens de feestdagen!

Tot gauw! xox