Doorgaan naar hoofdcontent

35 weken zwanger en stuitligging


Time flies... ik wou zeggen when you're having fun, maar deze koek gaat op dit moment niet zo op voor mij of eigenlijk ons. Het is alweer eventjes geleden dat ik jullie heb mee genomen in de wondere wereld van een zwangerschap. Vandaag eventjes een kleine update. Hoe staat het ervoor?
Vandaag precies op de kop af ben ik 35 weken zwanger. Ik moet zeggen dat deze laatste weken echt voorbij zijn gevlogen. Sowieso de hele zwangerschap, maar normaal gesproken duren de laatste weekjes volgens de zwangere dames onder ons geen weekjes maar maanden. 2 weken geleden gingen wij vol goede moed naar de verloskundige. Daar kregen wij te horen dat de kleine baby "E" in stuit lag. Ahhh oke.. dat was dus die bobbel bij mijn ribbenkast haha. Verklaarde op dat moment een hoop, al dacht ik zelf dat het haar billetjes waren, maar de echo bleek toch anders. Het kan... er kan nog van alles gebeuren dus geen zorgen maken. Althans, dat zei ik wel tegen mijzelf maar ineens werd ik bang echt ongelooflijk bang. Wat als baby "E" niet zou gaan draaien? Allerlei horror scenario's passeerde de revue en Kim is Kim niet als ze niet even op Google zou spieken. Domme ik! In ieder geval had ze nog even om te draaien. Afgelopen dinsdag hadden wij wederom een echo om te kijken of de kleine eigenwijs al was omgedraaid. Nou kon ik zelf al vaststellen dat haar kleine bolletje nog steeds lekker bovenin aan het duwen is en er van beneden flink geschopt wordt met haar voetjes. AUW! En inderdaad, ze ligt nog steeds ondersteboven gekeerd. Daar ga ik zelf helaas al van uit. Maar joh, ze kan nog best even draaien hoor! Al heb ik daar zelf geen vertrouwen in. Zwangere vrouwen hebben iets van een 6e zintuig toch?!  Natuurlijk had ik mijzelf al een beetje ingelezen in een eventuele versie - uitwendig draaien van je kindje- maar alles in mij (ons) schreeuwt nee! Ze zal wel een hele goeie reden hebben om niet om te draaien. Geen idee! Voor nu staat er een afspraak in het ziekenhuis gepland om te beoordelen of de kleine prinses überhaupt wel gedraaid zou kunnen worden. En aan de hand daarvan kunnen wij natuurlijk altijd nog beslissen. 40% kans dat het draaien zal slagen. Overweging waard misschien, maar eerst het bezoekje maar even afwachten. In stuit bevallen behoort ook tot 1 van de opties, maar daar denkt geen haar op mijn hoofd over na. Ergens vind ik dat eng... en anders een keizersnee. Dat is natuurlijk ook geen pretje! De kans om thuis te bevallen neemt nu heeel erg snel af, maar toch blijf ik stiekem hopen - heel hard hopen - dat onze kleine dame nog voor aanstaande donderdag haar draai maakt naar beneden. Ze bezorgt ons in ieder geval nu al een hoop stress haha! Een meisje met een eigen willetje hoor. Ik heb mijzelf voorgenomen om uit te gaan van het ergste, stukje zelfbescherming. Dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen, ja toch?!

Verder gaat het allemaal best oke! Ik mag niet echt klagen op dit moment. Ups en downs! Soms wil ik alleen mijn benen eraf hakken haha! Dramatische gedachten.. maar jeetjemina wat zijn die rusteloze benen een drama als je wil gaan slapen. Dat is toch iedere avond weer een gevecht. Ondertussen heeft Bas de blaren op zijn handen staan van het masseren haha! Het buikje groeit niet heel erg snel meer... die giga groeispurt hebben we wel achter de rug, denk ik. Tot nu toe nog geen striae. Yeah! Dat zegt natuurlijk niks, maar die yeah kan ik maar vast gezegd hebben. Ik vraag om de zoveel dagen even mijn buik onder de loep te nemen, zoekend naar die oh zo fijne striemen, maar nee dus. Wel merk ik dat de aders op mijn benen ietwat moeite hebben met deze zwangerschap. Soort kleine spatadertjes lijken het wel. Vreemd iets! Ik kijk ook ontzettend uit naar een kleine zwemsessie zodat ik die grote toeter eventjes niet zelf hoef te dragen. Heerlijk lijkt mij dat!

De babykamer begint echt ergens op te lijken nu. Het is bijna bijna bijna maar nog niet helemaal - klaar! De laatste puntjes op i dan hebben we dat stukje ook gehad. Ik kan niet wachten om de babykamer te showen. Het is zo onwijs leuk geworden! Verder moet ik nog mijn vluchtkoffertje inpakken.. ook zoiets wat ik maar blijf uitstellen zucht. We lopen redelijk bij met alles hoor, het zijn echt de laatste dingetjes van het lijstje afstrepen en natuurlijk wil je die allemaal tegelijk doen. Het enigste kleine vervelende dingetje, ik kan niet meer zelf naar de winkel hobbelen. Heen of terug gaat wel met kleine en rustige stapjes, maar beide in 1 keer.. dat is té veel van het goeie! EN wat een heerlijkheid dat Vajèn eindelijk haar eigen stapjes zet, oh meiden wat is dit genieten geblazen! Vorige maand kroop ze alleen nog maar en nu blijft ze lopen, lopen, lopen. Fijn voor haar maar natuurlijk ook voor deze zwangere moeke haha. Ik heb er trouwens een apart artikel over geschreven. Mocht je het leuk vinden om die te lezen, hier kun je hem vinden.

De foto's die ik netjes maakte van mijn buik, poeh! Tsja... wat zal ik daar eens van zeggen?! Eerlijk? Ik heb daar totaal geen puf of energie voor gehad. En eigenlijk is het er ook bij in geschoten. Zo onwijs zonde, want dit kun je niet meer rechtzetten. Helaas! Maar ik heb met mijzelf de afspraak gemaakt de laatste weekjes wil ik absoluut vastleggen, al moet ik mezelf een rot schop  onder mijn hol geven haha. Koste wat het kost wil ik dit laatste stukje vastleggen. En natuurlijk mag een familie portret niet ontbreken met zwangere plof toeter!

Wij gaan tussen neus en lippen door nog even extra hard genieten van dit kleine eigenwijze meisje in mijn buik met haar getrappel en hopelijk kan ik nog even gaan shine'en met mijn toetertje tijdens de feestdagen!

Tot gauw! xox

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.