Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Van 1 naar 2 mini me's

 photo 14718846_1250817828311825_749035369153684455_n_zpsovgg4agv.jpg

Van 1 naar 2 mini me's! Eigenlijk durf ik het niet eens hardop te zeggen... Over pak en beet 100 daagjes ben ik echt een meisjes mama van 2 prachtige dotties!! Hoe staan wij hier verder in?
Je besluit als stelletje samen natuurlijk over het krijgen van een kindje - een tweede kindje in dit verhaal. Bas en ik zaten absoluut op één golflengte dat het leeftijdsverschil niet ongelooflijk groot moest zijn. Geen idee hebbende dat wij ons op vruchtbare grond begeven haha! Ik geniet van ieder moment van de zwangerschap... althans dat is behoorlijk cliché en natuurlijk niet helemaal waar. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten, maar ergens diep in mij ben ik stiekem ook wel een beetje bang!

Bang?
Bang of ik het straks wel kan, twee kleine meisjes. Eentje van anderhalf en een baby. Lukt mij dat wel? Een klein beetje onzekerheid komt er wel bij gluren. Terwijl ik aan de andere kant weer denk - Ik kan dit, of wij kunnen dit! Vajèn was haar eerste levensjaar niet de makkelijkste baby. Eigenlijk verre van. Ze sliep ontzettend slecht (Lees; 12 keer per nacht uit bed, minimaal). Haar voeding ging niet zoals het moest gaan door de koemelkallergie. Allemaal van die kleine opstapelingen wat het voor ons een gigantische opgave maakte om ons leven zo normaal mogelijk te kunnen draaien. Uiteindelijk komt het goed, dat weet iedere papa en mama. Maar nog zijn dat geen dingen die je wil horen als "goedbedoelde" adviezen. Het mag even duren inderdaad, maar daar krijg je ook weer ontzettend veel voor terug. Echt ontzettend veel! Het is dus een midden factortje om het beestje maar een naam te geven.

Two under two
Tsja, 2 kleintjes onder de 2 jaar... internet staat er vol gepropt mee. Moeders die met hun handen in het haar zitten. Weinig tot geen nachtrust, dag primetime met je lover en ga zo maar door. Het zal heftig zijn inderdaad, maar daar kies je dan ook bewust voor, toch? Althans... een ongelukje zit in een klein hoekje, maar dat vind ik eigenlijk een vreselijke benaming. Je weet immers ook hoe je je benen van elkaar moet doen! Maargoed, dat terzijde. Wij hebben er bewust voor gekozen en het zal inderdaad je leven een stuk vermoeiender maken, maar ik ben er heilig van overtuigd dat het de begin fase even wennen is. Wij zijn er klaar voor, tenminste... ik met vlagen haha! Dan komen we weer bij het "bange" gedeelte aan. Je wordt natuurlijk ook maar voor de eerste keer tweede keer ouders ;-)

En Vajèn? 
Mijn lieve kleine, soms wat eigenwijze keuteltje moet straks de aandacht delen met haar kleine zusje. Misschien is dat een hindernis voor mij. Bij de verloskundige nam ik een informatie boekje mee "zwanger en je andere kind". Er staat - ik citeer - "De oudste moet zijn/haar moeder delen met de baby. Dat is wennen voor jullie allebei. Je kind moet voor zichzelf een manier vinden om hiermee te dealen" Wow! Dat stukje liet mij even slikken! Als Vajèn een niet zo leuk geluidje maakt sta ik eigenlijk direct naast haar. Tsja, it's me! Straks zal dat voor ons beide een stuk minder zijn gezien ik mijn aandacht moet verdelen. EN Vajèn moet de aandacht delen. Denk er eens over na.. best een heftig idee. Maar al met al, wij betrekken Vajèn overal bij en ook al zal zij nu nog niet alles snappen.. ergens onbewust heeft ze het maar al te goed door wat er aan de hand is. Ze zeggen niet voor niks dat kinderen tot hun 4e levensjaar een soort van paranormaal begaafd zijn toch?! Bovenstaande foto vind ik geweldig! Even een momentje met mijn diva op bed kroelen en knuffelen. Zodra je het woordje baby zegt weet ze niet hoe snel ze m'n t-shirt omhoog moet trekken, waarna ze direct mijn buik begint te knuffelen en te aaien. Zo bijzonder! Langzaam probeer ik Vajèn voor te bereiden door filmpjes van baby's te laten zien. Geen idee of voorbereiden echt een goed woord is, but ok! Altijd tovert zo een filmpje een glimlach op haar gezicht. En daarbij heeft Vajèn ook 2 nichtjes in de babytijd, dus dat scheelt ook enorm. Wel ben ik erg benieuwd of haar slaapritme verstoord gaat worden.. Laten we hopen dat zij dit gewoon blijft vasthouden haha. Tegen 21:00 naar bed en de volgende ochtend om +/- 09:30 weer wakker. Heerlijk!!

Voor Vajèn staat er natuurlijk ook een onwijs grote taak te wachten.... grote zus zijn! Haar kleine zusje alles leren, helpen in bad doen. Gos... ik kijk er ook ontzettend naar uit! Ondanks dat ik nu misschien nog een bange poeperd ben ha!

Ik vind het echt onwijs spannend en het idee van straks 2 meisjes in huis hebben blijft gek. Op een goede manier natuurlijk. Ineens zorg je niet meer voor 1 kindje maar voor 2. Gelukkig is alles met Vajèn nog niet lang geleden dus vol goede moed kunnen wij ertegenaan! En wat denk je van de meisjes kleertjes? Die van Vajèn heb ik alleen maar uit hoeven zoeken wat nog leuk was etc. het lag praktisch nog in haar kast haha. Maar wat ik ook erg leuk vind zijn dezelfde combinaties. Voor mini een mini maatje en voor grote mini een groter maatje. Heerlijk vooruitzicht! Samen straks op het potje.. althans, ik ga ervan uit dat Vajèn een latertje gaat worden gezien ze het vertikt om een stapje los te lopen ;-) Al die kleine dingetjes kunnen mij nu al intens gelukkig maken. Zelf het vooruitzicht dat mijn nachten hoogstwaarschijnlijk weer erg lang zullen duren zonder veel gesloten luiken. Laat maar komen!

Ik ben wel benieuwd of er nog meer mama's onder ons zijn met twee kleintjes onder de twee. En hoe ervaar jij dat?