Doorgaan naar hoofdcontent

Het leed dat een duowagen heet

 photo StokkeCrusi-11_zpscfytvlpo.jpg

De keuze is reuze als het gaat om kinderwagens en de duowagens.. die schieten als paddenstoelen uit de grond en ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik kan me niet voorstellen dat ik als enigste tegen dit probleem aanloop. Of nouja, probleem is het niet natuurlijk. You know what I mean. Dus ik dook het de grote wijde web in om op onderzoek uit te gaan. Zo blijkt dat er ongelooflijk veel forums gewijd worden aan dit onderwerp, duowagens. Van mama's met dezelfde steek vragen als wij.


Je hebt het al eerder kunnen lezen in mijn zwangerschapsupdates. Dé kinderwagen voor onze kindjes... wat is dit een moeilijke keuze! Juist omdat er zoveel verschillende duowagens zijn maakt dat de keuze niet makkelijker. Van Stokke naar Topmark en van Topmark naar Bugaboo. Als eerste is het belangrijk dat je wel een leuk centje achter de de deur hebt om een fijne duowagen die aan je eisen voldoet te kunnen aanschaffen. Ik bedoel trouwens de duowagens voor peuter en baby! Want de échte tweelingwagens... dat zijn er nog meer haha.Omdat ik nu zelf in de 26e week van mijn zwangerschap zit, begint het allemaal des te meer te dringen dat de kinderwagen asap in huis is. Aangezien wij met Vajèn vooral ERG laat waren. Je kunt de wagen niet vroeg genoeg in huis hebben. En het meest praktische is natuurlijk dat je een duowagen aanschaft die je in tweeën kunt splitsen. En dan bedoel ik natuurlijk de wagentjes als o.a de Stokke Crusi. Deze praktische wagen heeft namelijk de mogelijkheid om twee kindjes in verschillende leeftijd categorie te vervoeren, maar ook is de Crusi geschikt voor 1 kindje. Ideaal. Zo kun je - terwijl de mama's nog even zwanger mogen zijn - je andere kroostje alvast de kinderwagen laten inwijden. Je klikt later het extra zitje onderaan de wagen vast en klaar ben je om je twee kleintjes veilig te vervoeren. Het design van Stokke is vooral hetgeen wat ik erg mooi vind aan de deze Crusi. Wel, nu kom ik toch echt tot het volgende puntje.... de kindjes liggen dus als het ware bovenop elkaar. Dit vind ik - en Bas met mij - een beetje..uhm... eng? Misschien zeg ik nu echt iets über achterlijks hoor haha. Maar hoe moet dat als je kleintje gespuugd heeft? Kun je hem/haar dan wel snel genoeg pakken? Etc etc! Pietluttig maybe, haha! Ik ben onwijs benieuwd hoe deze wagen in het echt is, hoe hij loopt en of ik toch mijn ongelijk krijg wat betreft het "enge" gedeelte. Maar eerlijk is eerlijk, de Crusi is wel een plaatje. Tevens is ook de winkelpaden betreden met deze wagen dus geen probleem, aangezien hij de normale breedte heeft van een kinderwagen. Vooral bij Kruidvat is dit nog wel eens een dingetje voor de mama's onder ons. Een heuse "klim" om daar normaal de winkel door te struinen met de kinderwagen. De prijs van de Stokke Crusi bedraagt € 999,-. Dit is slechts de kinderwagen en het tweede zitje koop je dus apart.

 photo stokke-crusi-black-duo_1500x1500_42224_zps7zjb3ym3.jpeg
Eerder heb ik al eens iets laten schemeren wat betreft het kopen van een kinderwagen bij je eerste spruitje. Wij wandelen nu met Vajèn in de Mutsy Transit. Een fantastische wagen. Eigenlijk hebben wij tot nu toe nog niks kunnen ontdekken wat vervelend is aan deze wagen. Tsja, je kunt hem niet uitbreiden naar een duo wagen. Wat ik persoonlijk erg jammer vind. Dit was zoveel makkelijker geweest. Onze kinderwagen is nu een jaar oud en ziet er nog perfect uit. Maar het betekend dus wel, omdat wij onze 2e prinses verwachten dat wij perse op zoek moesten gaan naar een andere wagen. Eentje geschikt voor baby en peuter. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een draagzak erbij of een meerijplankje. Ook ideaal. Maar Vajèn loopt nog niet zelfstandig en zit op dit moment liever, dus de 2e optie is eigenlijk bij ons al van de baan. Dan blijft er nog een draagzak of draagdoek over, heerlijk om je kindje lekker dicht tegen je aan te hebben. Maar, jaja.. ook hier zit voor mij een maar aan. Ik wil wel zo fijn mogelijk met 2 kindjes boodschappen kunnen doen. Geen gedoe met tillen etc. Ook omdat Vajèn best vaak nog getild wil worden is dit gewoon geen praktische oplossing. Misschien voor een keertje of als ik niet alleen met de dames ben. Dus  zit er niks anders op dan gaan voor een duo wagen. Wat ik eigenlijk wil zeggen met dit verhaal, ben je zwanger en opzoek naar een kinderwagen is het eigenlijk veel praktischer en voordeliger om direct een wagen aan te schaffen die je kunt uitbreiden. Zoals de Stokke Crusi waarbij je later een extra zitje kunt aanschaffen. Misschien vind je het design niet zo... dan zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Joolz Geo.

Ook deze kinderwagen heeft zoals de Stokke Crusi de mogelijkheid tot verder uitbreiden, wat deze kinderwagen erg interessant maakt. Deze wagen kun je tevens ook weer gebruiken voor 1 kindje, 2 kindjes van een andere leeftijd of een tweeling. Ideaal! De vormgeving van de wagen vind ik persoonlijk erg mooi. Je moet er denk ik wel van houden?! Maar voor mij is ook dit weer een plaatje. Kijk ook vooral even naar de mega boodschappen mand onder het zitje. Daar worden de mama's vooral erg blij van toch? Maar ook voor deze wagen geldt weer, de kindjes liggen "bovenop" elkaar. Wat ook deze wagen weer eng maakt voor mij haha! Ik heb echt geen idee of dit tussen mijn oren zit hoor, aangezien er zoveel goede verhalen over zowel de Crusi als de Geo te lezen zijn. En dames... ook met deze wagen kun je weer op een normale manier door de winkelpaden heen scheuren. Althans.... voorzichtig natuurlijk ;-) Volgens mij heb ik nog niet eerder met de wagen gewandeld in een baby-winkel, maar fijn ziet hij er zeker wel uit! Ook deze wagen heeft op bepaalde fronten mijn aandacht getrokken ondanks het boven elkaar hangende gedeelte. Dat ter zijde! De JoolzGeo is verkrijgbaar voor de prijs van € 999.- Voor de prijs heb je de mono versie. Hier komt dus nog de uitbreidingsset bij. Oh, op onderstaande afbeelding kun je perfect zien hoeveel verschillende standen je de zitjes kunt geven of natuurlijk de maxi cosi en reiswieg.

 photo features_geo_550_zpskxek0gul.jpg

Dan hebben we natuurlijk nog de Bugaboo Donkey! Nog steeds ben ik erg verliefd op deze wage, vooral de limited edition Weekender variant heeft tot op de dag van vandaag mijn hart verovert. Ik heb er een artikel over geschreven. Heb je mijn artikel over de Bugaboo gemist? Deze kun je hier terug lezen! Eigenlijk heeft deze wagen niet echt veel meer woorden nodig toch? Er zijn duizenden mama's die zweren bij deze wagen. Wat ik in de eerste instantie niet begreep tot ik er zelf achter liep bij de baby-winkel. Deze wagen zou door ieder gangpad van de winkel heen kunnen rijden. Wat ik mijzelf trouwens afvraag bij sommige filialen van Kruidvat ;-) Flauw, kim flauw! Waar het op neer komt... de donkey heeft eigenlijk alles wat een papa en mama in spe zoeken. Hij is makkelijk in en uit te klappen. Hij heeft weinig ruimte nodig in de kofferbak. Ook erg fijn. We willen natuurlijk wel nog gewoon de boodschappen mee kunnen nemen als er een kinderwagen achterin ligt toch? Daarbij is ook deze kinderwagen, net zoals de voorgaande wagens eerst te gebruiken voor 1 kindje en daarna uit te breiden. Ik hou er zo van!! Daarom kaartte ik net ook aan.... wil jij kindjes? Ja echt kindjessss dan zou ik uit persoonlijke ervaring niet gaan voor een wagen die niet om te bouwen is tot een wagen waar 2 kindjes in vervoert kunnen worden. Het bespaart je een hoop kopzorgen en een hoop geld! Wij moeten namelijk de Transit verkopen... maar pfff het is toch een tweedehandse dus veel krijg je er niet voor. Helaas! Dus hebben wij heel wat verlies gelopen op de wagen die wij nu in het bezit hebben. EN dat in een net een jaar tijd! Zonde zonde!! Zodoende deze achterliggende theorie. Als ik mijzelf eerder in de wagens had verdiept...... tsja alles altijd achteraf! Maar goed, de Bugaboo Donkey! Je kindjes zitten naast elkaar wat ik ook een fijn idee vind. Je ziet ze beide! Dus minder eng ;-) Haha! De prijs van de Bugaboo Donkey begint vanaf € 1159,-. Dit is voor de mono versie. En natuurlijk niet de onderstaande afbeelding, want dit is de limited edition Weekender. 
 photo 9d9cd7be-5b48-46d7-b3fe-dfc4aa5df1c9_2016_BGB_Donkey_weekender_04_zpsrtdcsucc.jpg


Natuurlijk heb ik zelf nog een andere grote favoriet... namelijk de Topmark 2 Combi. Oehhhhhh.. ik weet nog dat ik deze kinderwagen aan het uitpluizen was toen ik vrij snel na Vajèn zwanger werd. Toen was dit hetzelfde... het uitzoeken van een andere wagen. Helaas stopte die zoektocht gauw nadat wij ons mannetje na 10 weken gedag moest zeggen. Dat even ter zijde! De Topmark 2 Combi moest het toen worden en waarom dan wel vraag je je nu af?? Let's see... de kindjes zitten nu bovenop elkaar. Tsjakka! De kinderwagen is niet breder dan een normale kinderwagen. Yeah! Ohh de prijs.. ha! Die is een stuk lager dan voorgaande besproken wagens. Namelijk € 499. Dat is best een verschil dacht ik! De 2 Combi wagen heeft echt eindeloos veel mogelijkheden wat betreft het plaatsen van de zitjes. Zie de afbeelding hieronder. Dat was ook iets wat mij meteen aansprak aan deze wagen. Zoveel verschillende mogelijkheden en vooral ook degene dat de 2 dametjes naar elkaar kunnen kijken, hoe leuk is dat?! Althans... als de dames door 1 deur kunnen dan hahaha! Wel is de wagen iets langer dan een andere kinderwagen. Maar dit spreekt voor zich. Deze wagen koop je al als duo, je kunt hem wel eventueel gebruiken voor 1 kindje maar dan wordt de wagen meteen weer erg lang. En en en... je blijft je boodschappen mand onderin houden. Dat is toch ook wel een fijn detail toch?

 photo t8030.zwart_zpstblavoav.jpg

Dit is natuurlijk nog maar een kleine greep uit de vele keuzes uit duowagens. Het maakt het er allemaal niet makkelijker op he?! Same thoughts! De klokje tikt hier nog steeds snel verder en de knoop moet toch echt doorgehakt worden. Maar waar begin je? Op dit moment kan ik alleen maar ongelooflijk hard balen dat wij niet direct voor een uitbreidingswagen zijn gegaan. Het is letterlijk gewoon weggegooid geld voor mensen zoals wij... en dan bedoel ik, de mensen die toch vrij snel achter elkaar een kindje mogen krijgen. Het wil natuurlijk niet zeggen dat een tweede ook gegund is, maar dan is een wagen die je wel voor 1 kindje kunt gebruiken ook ideaal! Het is voor ons nog maar 2 jaartjes en dan hoop ik toch echt dat Vajèn zelf wat stappen heeft ondernomen haha. Er zitten dus zoals je aan mijn typgedrag wel kunt merken best wat haken en ogen aan het uitzoeken van de ideale duo wagen! Want hoe moet dit als je ene kindje wel al loopt en eigenlijk niet meer in de wagen wil zitten? Dan is het toch wel fijn dat je je kinderwagen weer terug kunt zetten voor het vervoeren van 1 kindje en misschien dan tegen die tijd nadenken over een meerijplankje of zitje.

Ondertussen gaat de hersenfabriek hier op volle toeren! En tot die tijd............... wikken en wegen!
Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.