Doorgaan naar hoofdcontent

Baby Loss Awareness Week - Brand jij ook een kaasje vanavond?

 photo 7cb278c2ce920c13f83717edf76487c6_zpszuraebd3.jpg

Eigenlijk heb ik erg lang getwijfeld of ik dit wel online wou zetten.. iets waar je niet mee te koop loopt om het maar een naam te geven. Maar deze afgelopen week  - De Baby Loss Awareness week - is niet voor niks in het leven geroepen. Tijdens deze week werd er stilgestaan bij verloren baby's. Ik vind dit echt een geweldig initiatief. Verloren baby's worden nog te vaak in de doofpot gestopt. En waarom? De laatste dag van deze week, vandaag 15 Oktober wordt er om 19:00 's avonds door mensen over de hele wereld een kaarsje aangestoken, genaamd "Wave of light". Zo herdenken wij de kleine mensjes die niet of niet lang onder ons mochten zijn.Prachtig initiatief zoals ik net al zij! Ons kaarsje staat klaar om hem vanavond 19:00 aan te steken. Voor wie? Natuurlijk voor ons kleine mannetje die niet onder ons mocht zijn, maar nu van bovenaf meekijkt. Een bescherm engel-broertje voor Vajèn en baby "E". Vorig jaar november kregen wij het trieste nieuws dat het hartje van ons ventje niks meer deed, geen hartactie, geen beweging.. helemaal niks. Onze wereld stortte in! En op dat moment wordt je weer even met je neus op de keiharde realiteit gedrukt. Na 10 + 3 weken moesten wij ineens gaan wachten tot mijn lichaam de mini bevalling zou gaan opstarten. 2 slopende weken gingen er voorbij! De rest zal ik jullie besparen. Ons mannetje draagt de naam Jesper en heeft een mooi plekje in zijn stenen kistje in de vorm van een hartje.

Ook al was kleine Jesper nog maar 10 + 3 weken oud.. het was een echt mini mensje met alles erop en eraan. Des te erger maakt het het dat er toch veel mensen blijven roepen "Joh, het was nog niks". Die mensen hebben geen idee. Het heeft met die termijn alles wat een baby hoort te hebben, alleen nog kleiner dan klein. Ja, zelfs vingertjes en teentjes. Het is bizar dat sommige mensen zoiets kunnen roepen terwijl ze waarschijnlijk geen idee hebben hoe erg je daar iemand mee kunt kwetsen. Wij hebben ons ventje erkend.. niet via de officiële weg, maar wel via onze weg.  En voor ons is en was hij wel iets.. een zoontje! Wij zullen hem altijd bij ons dragen, net zoals hij altijd met ons mee zal gaan!

Steek jij vanavond om 19:00 ook een kaarsje aan om even stil te staan bij alle baby's die niet meer onder ons zijn?  

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.