Doorgaan naar hoofdcontent

26 weken zwanger

 photo 2016-10-10 04.06.05 1_zpsfsraciya.jpg

De tijd gaat toch niet normaal snel! Zo zit ik nu alweer achter mijn laptop de volgende zwangerschaps update te tikken. Onvoorstelbaar. 26 weken... en we lopen nog steeds vrolijk door. Wat is er anders gegaan deze week? Of juist niet!Ik voel mijzelf redelijk oke deze week. Althans, als we de hormonen even buiten beeld laten. Ik kan om alles janken en maak mij echt om ALLES druk! Zucht! Eigenlijk is deze week lekker rustig verlopen. Op mijn darmen na, die hadden het echt alles behalve rustig daarbinnen. Alsof het daar overuren draait. Iets vaker naar de wc dus ;-) Maar goed, daar mag ik eigenlijk niet om klagen. Mits de krampen gewoon wegblijven. Soms schiet ik 's nachts omhoog van de kramp in mijn buik. Ik ben dan zo als de dood dat de weeën begonnen zijn. Terwijl ik nu natuurlijk wel weet hoe weeën voelen haha. Soms..... grrrrr!!!!!!

De cola liefde hangt aan een zijde draadje.. hij is er zeker nog wel, maar heb het idee  - of ik ben er inmiddels aan gewend geraakt - dat de liefde een beetje is weggevaagd. Ik durf straks niet eens naar de tandarts Haha! Grapje he! Ik voelde het ineens wel erg aan mijn tanden als ik water dronk. Dus we hebben even wat afstand van elkaar genomen.

Dit is trouwens wel de week dat ik eventjes mag klagen over het feit dat het echt heel heftig is op sommige moment met een dametje in mijn buik en een dametje van bijna anderhalf in huis. Pfoe! Ik wil het absoluut niet anders hoor, maar soms denk ik wel "jeetje.. ik kan niet meer". Als je dit leest en hebt hetzelfde.. Hi!! Haha. De normale kleine dingetjes worden nu ineens stukken zwaarder. Zoals Vajèn naar boven dragen en badderen. Als ik boven aan kom met Vajèn op m'n arm ben ik minstens 10 minuten aan het bijkomen. Lees; compleet buiten adem! Nu voel ik zelf ook wel dat mijn gewicht ook behoorlijk aan het stijgen is... We weten allemaal dat je aankomt tijdens de zwagerschap maar zoveel was nou ook niet de bedoeling haha. Zo scheurde ik een paar dagen geleden uit mijn zwangerschapsbroek die ik met Vajèn droeg. Eigen schuld hoor, want ik had mezelf er lekker fijn ingepropt ;-) Het staat rooskleurig op de foto en achteraf kun je er natuurlijk erg hard om lachen!

Verder zijn we al flink opgeschoten met de babykamer, althans... de rotzooi ligt nog in de kamer. Maar met het verven zijn we al een heel eind. Het bedje staat inmiddels, geverfd en wel. Eigenlijk ben ik nog niet helemaal tevreden over de kleur, dus waarschijnlijk nog even een verfje eroverheen. Yeah! Dan zijn we er nog lang niet, maar goed.. dit geeft al een erg fijn gevoel. De commode was nog even een dingetje. Die wil ik graag mat en licht roze maken... dus... grondverf en deco verf door elkaar mengen en klaar! Hier komt trouwens ook nog apart artikel van online, dus mocht je zelf ook in een crea bui zijn ;-)

Absurd moe, dat is denk ik ook wel iets wat in deze week past. Hoe in de weer ik was in het begin van de zwangerschap, hoe vooruit ik nu niet meer te branden ben. Eigenlijk zou ik het liefst de hele dag onder de dekens willen liggen. Oh zalig!!! Dromen mag haha. Uiteraard speelt het weer ook een hele grote rol. Dit is typisch weer voor een deken en een warme kop thee. Oh en niet te vergeten de kachel op high speed want jeetje mina... ik heb het koud of ik heb het koud.

Volgens mij heb ik ook nog in niet 1 update verteld - of de dementie is onwijs nu - dat baby "E" erg laag ligt? En bij erg laag bedoel ik ook echt laag laag laag! Af en toe is het net alsof ze eruit glipt. Klinkt gek... maar dan krijg ik even een kick down under! Heftig! Op internet wordt je as usual natuurlijk weer onwijs bang gemaakt met de woorden dat het gevaarlijk kan zijn als de baby zo laag ligt pff. Gewoon geen Google meer voor mij tijdens de zwangerschap. Goed, bij de verloskundige even gevraagd en het kon geen kwaad. En de kans dat de baby dus eerder komt doordat ze zo laag ligt is een fabeltje. Ik kan gewoon echt nog steeds mijn buik inhouden haha. Dan heb ik net een klein vreet buikje ;-) Ze heeft natuurlijk ook wel extra ruimte die haar zusje en broertje voor haar hebben gemaakt!

Nu ik het over de verloskundige heb gehad... daar hebben wij inmiddels ook weer onze 4 wekelijkse check up gehad. Geen echo helaas.. dat is zo jammer! Hoe verder je komt in je zwangerschap des te minder echo's je krijgt. Wel staat er een groei echo gepland omdat wij hier om gevraagd hebben. Voor mijn eigen gemoedstoestand... In ieder geval was alles weer helemaal goed bij de verloskundige met baby "E". En dat hartje.... was dat is heerlijk om daarnaar te kunnen luisteren ♥

Het lijkt erg verdacht veel op dat Vajèn zich week bij week meer gaat realiseren wat er in mijn buik zit. Ze houdt nu steeds mijn bolle buik vast... en ze doet zelfs mijn shirt omhoog om te aaien, aaawhhhhhhhhhh! Hoewel Vajèn wel erg jaloers is op ons poezenkindje, Gin hoop ik maar dat ze de liefde met baby "E" wel wil delen haha. Het is wel een onwijs gek idee dat er straks 2 meisjes naast ons zitten. 2 meisjes om veel van te houden en dat maakt mij dus een echte meisjesmama! Wauw!

De teller staat nu op 97 dagen... het einde is in zicht! Het komt allemaal steeds dichterbij en dat is natuurlijk onwijs spannend, ook al hebben we dit allemaal al een keer meegemaakt. Toch zal het deze keer allemaal heel anders zijn. Zoals het nu lijkt mag ik nog steeds thuis bevallen en ik hoop ook van harte dat dit zo mag blijven. Daarvoor moeten er nog wel heel wat attributen worden aangeschaft, maar het meest praktische is al in huis.... de lange lappen die de naam kraamverband dragen, haha! Nu nog de rest van het lijstje afvinken. Ook ben ik alvast bezig met het vullen van mijn vluchtkoffer. Ook beval je thuis, deze moet gewoon klaar staan voor het geval je hals over kop toch naar het ziekenhuis moet vertrekken. En deze keer is de vluchtkoffer een stuk voller dan met Vajèn.

En verder..... verder is er eigenlijk niet veel te melden! Het gaat allemaal best oke.. met de nodige ups en downs. Maar hey, ik mag dan toch niet klagen hoor!

Tot de volgende update!! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.