Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Vajèn en haar liefde voor Frozen

 photo DSCN2328_zps9upsqyba.jpg

Oke, Frozen.... Frozen en Frozen. Oh had ik al gezegd Frozen? Haha! Frozen Fever heerst hier behoorlijk. Echt behoorlijk!! Sinds Vajèn een paar maanden oud was en het leuke Netflix nog Frozen in zijn collectie had, was zij meteen al een groot fan. Hoe kan dat nou als ze een paar maande oud is?We hebben voor haar zelfs het Ziggo pakket laten aanpassen met BabyTV. Hartstikke leuk, maar wij waren de enigste die echt keken en Vajèn brulde er dwars doorheen. Zodoende hebben wij Netflix aangezet voor haar en zijn begonnen met Peppa Big. Niet echt een groot succes.. verder zoekende kwamen wij uit bij Sofia het prinsesje.. ook van Disney. Dit lieve schattige prinsesje viel wel erg in de smaak. Maaaaaar niet voor lang. Tot wij Frozen aanzette! Tot op de dag van vandaag kijkt ze er nog steeds met heel veel liefde en plezier naar. Als baby zijne werd ze echt alleen maar stil van de Frozen liedjes uit de film. Voor ons zat er dus niks anders op dan alle liedjes heel erg rap uit ons hoofd te gaan leren haha!

Aankleden na het badderen? Vergeet het maar! Ondertussen "zullen wij een sneeuwpop maken" zingen? YES! De gouden sleutel om Vajèn rustig te kunnen aankleden. Niet willen eten? Wij zingen "zullen wij een sneeuwpop maken" en het eten ging met gemak naar binnen. Hoe simpel kan het zijn! Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Er brak regelrechte paniek uit toen Netflix aankondigde dat Frozen uit hun collectie zou verdwijnen. Vajèn die er geen idee van had, maar haar ouders compleet overstuur. Hoe moest dat nou? Een dag zonder Frozen was verschikkelijk.. een tikje autistisch she was indeed. Bij kruidvat lag een aanbieding met de dvd van Frozen voor € 9,99. MEENEMEN!!!!!!!!!! Vajèn had er natuurlijk totaal geen besef van, maar zodra zij het op een krijsen zette was het Frozen die haar weer rustig kreeg. Bizar!

Wat begon als een film op Netflix is uitgegroeid tot een echte fan base hier in huis. Je kunt het echt zo gek niet bedenken of Vajèn heeft het van Frozen. Van een placemat tot bordjes, schaaltjes en bestek. En van knuffels tot puzzelblokken. Zoals je natuurlijk begrijpt zullen er hoogstwaarschijnlijk een aantal bezoekjes aan Disneyland Parijs plaats vinden om haar Frozen hartje helemaal compleet te maken Ha! Nu onze tweede spruit in aantocht is gaat Vajèn met de inboedel van haar kamertje verhuizen naar een echte "grotere" meisjes kamer. Uiteraard mogen ook hier de Frozen items niet ontbreken. We kijken namelijk stiekem al naar Frozen gordijnen, want hallo.... die mogen toch sowieso niet ontbreken. Misschien een leuk Frozen lampje.... who know's! Ik zal jullie in ieder geval een paar leuke kiekjes bezorgen als het eenmaal achter de rug is. Laat het allemaal maar aan haar papa en mama over hahaha ;-)

Langzaam aan is het alleen maar meer en meer geworden. Het is overigens niet meer zo dat we voor haar moeten zingen als ze na het badderen of douchen niet aangekleed wil worden of tijdens het verschonen van haar luier, maar als we het over een DIE HARD fan hebben dan is het onze kleine Vajèn. Inmiddels herkent ze alle personages... Anna probeert ze steeds zelf uit te spreken en Olaf... tsja, dat haar is grote favoriet!!!! Het is en blijft bijzonder dat zij vanaf kleine baby al naar Frozen keek en nog steeds is hij hier uit huis niet weg te denken. Stiekem worden deze papa en mama ook erg vrolijk als er weer nieuwe spulletjes uitgebracht worden van Frozen haha. Maar echt! Ondanks dat ze echt al een heleboel heeft, heeft ze natuurlijk nooit genoeg.Het leukste van dit alles? Als ze vanuit de box naar Frozen kijkt samen met haar Anna knuffel en Olaf pop! Wij kunnen de film inmiddels van voor naar achter en weer terug meepraten, dus Frozen nummer 2.......... kom maar op!! Wij zijn er klaar voor... Uhhh Vajèn is er klaar voor!