Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Review - Fisher Price BeatBo

 photo DSCN2323_zps937nxpgg.jpg

15 Juli 2016 werd Vajèn 1 jaar!! Time flies!! Maanden daarvoor waren wij al bezig met lijstje maken, heel veel lijstjes. Hoewel Bas vaak genoeg tegen mij heeft gezegd dat het nog 3 maanden duurde voordat big day was, sliep ik toch een stuk rustiger als ik alles opschreef. Who's with me?! Zo maakte wij ook een lijstje met cadeau tips om door te geven aan familie en vrienden.
Één van de dingen die op het lijstje stond was de Fisher Price BeatBo. Ik vond het echt ontzettend moeilijk om een lijstje te maken. Of in dit geval uiteindelijk een lijst haha. Maar het is toch gelukt... er zijn teveel leuke dingen om aan een kleintje te geven. Ze gaan natuurlijk met hun eerste jaar weer een compleet andere fase in. Maar goed, op het lijstje stond dus de BeatBo. Een vrolijk dansende en geluid makende robot, wie wil dat nou niet?! En inderdaad, Vajèn kreeg van haar oom en tante de BeatBo. Omdat Vajèn zo ongelooflijk met de hoofdletter N verwend is die dag hebben wij eerst al het speelgoed naar boven gebracht en af en toe wat omgewisseld. Anders had ze echt oren en ogen te weinig. Een aantal dagen na haar verjaardag haalde wij de BeatBo tevoorschijn. Zelfs mama en papa vonden het spannend om hem uit de verpakking te halen en Vajèn er kennis mee te laten maken ;-)

 photo DSCN2324_zpsl6gy3kff.jpg


Laat ik maar meteen beginnen met de aanbevolen leeftijd, namelijk 6 tot 48 maanden! Wow ideaal. Hier kan Vajèn dus wel een tijdje zoet mee zijn en is het niet meer een paar maanden al over. Natuurlijk snapt ze er op dit moment nog niet erg veel van, behalve dat hij leuke geluidjes maakt en zijn buikje in verschillende kleurtjes oplicht als ze op 1 van de knopjes drukt. Daar ga ik natuurlijk straks meer over vertellen. Eerst wil ik namelijk even het design onder de loep nemen. De BeatBo is namelijk bijna helemaal van hard plastic behalve de oortjes en de armpjes. Deze zijn van stof. Wat erg fijn is voor de kleintjes, zo kunnen ze een futuristische vriendje meesleuren waarheen ze willen.

 photo DSCN2327_zpsynfglbpf.jpg


De BeatBo heeft 3 knopjes op zijn voeten, of met andere woorden 3 verschillende "standen". Dansen & bewegen, Leerpret & Games en Meezingen. De gele knop bevat muzieknootjes, deze spreekt natuurlijk voor zich. Drukt je kleintje hierop dan speelt de BeatBo een tal van verschillende liedjes af. De BeatBo staat hier iedere dag bijna de hele dag te draaien en nog hoor ik steeds verschillende liedjes, dat maakt hem nog leuker. De oranje knop is voor bijvoorbeeld het alfabet of het leren van cijfers op een erg vrolijke en leuke manier. En de rode... jaaa die is ook zeker erg leuk! Namelijk voor het inspreken van een eigen zinnetje waarna de BeatBo het zinnetje gaat zingen. Ge-wel-dig! Dit is trouwens het favo knopje van Vajèn. Ze spreekt nog niks in, maar waarschijnlijk herkent ze steeds beter het zinnetje van de BeatBo. Maar natuurlijk is dit nog niet alles, want de BeatBo heeft ook een groot multi color led verlichtingsbuikje waar je kleintje ook weer op kan drukken voor verschillende zinnetjes van de BeatBo en en en.... het buikje geeft alle kleuren van de regenboog weer. Natuurlijk is dit nog steeds niet alles, want de BeatBo zou geen robot zijn als hij niet zou kunnen bewegen. Hij kan namelijk zijn hoofd en heupjes bewegen tijdens het dansen e.d. Dit stimuleert je kleintje natuurlijk enorm om zelf ook zijn of haar heupjes log te gooien!

 photo DSCN2322_zpspzrp88xd.jpg

Wij zijn laaiend enthousiast over de BeatBo en kunnen hem eigenlijk alleen maar erg aanraden onder alle mama's en papa's onder ons. Je kindje leert met de BeatBo zo ontzettend veel verschillende dingen en dat op een leuke speelse manier! Leerzaam speelgoed waar ieder kleintje jarenlang plezier mee kan hebben omdat ze er steeds meer mee kunnen.

 photo DSCN2325_zps8xwpasx3.jpg

Aan de onderkant van de Beat Bo zit een "schuif" knop waarmee je het volume zelf kunt aanpassen in harder en zachter. Daar is ook over nagedacht. En natuurlijk kun je de BeatBo ook helemaal uitzetten. Misschien niet helemaal onbelangrijk om erbij te vermelden, de BeatBo kan erg goed tegen een "stootje". Vajèn vind het zoals ieder ander kind zooooooo leuk om spullen op de grond te laten vallen. De BeatBo kan dit perfect hebben. Hij is nu al een aantal keren gevallen en dat zie je er niet vanaf!

 photo DSCN2321_zpsbqb4srmg.jpg


Wij hebben niks vervelends aan de BeatBo kunnen ontdekken, net zoals Vajèn! Ik weet zeker dat dit futuristische vriendje nog heel lang mee draait in dit gezin!

De BeatBo is o.a hier te koop voor € 39.99