Doorgaan naar hoofdcontent

Grow Baby E Grow - 24 weken

 photo 14374307_1759522494297209_7658822524456665088_n_zps2vtixcyd.jpg

Grow baby "E" grow! Dat zette ik onder bovenstaande foto toen ik hem op Instagram plaatste. Kijk die bolle gestreepte buik shinen.... zo trots dat ik dit mag meemaken. Trots dat ik straks mama ben van 2 mooie prinsesjes. Hoe dan?! Het is soms zo onwerkelijk. Ik sluit bijna week 24 af en vandaag praat ik je weer even bij.


Oh jongens.. de zwangerschapsdementie is behoorlijk aan het inhakken en terug slaan. Waar ik mijn eerste zwangerschap weinig last van had, komt dubbel en dwars binnen met deze zwangerschap. Wie heeft dit ooit uitgevonden? Haha! Ik lach wel, maar eigenlijk wil ik hier alleen maar keihard om huilen hoor. En daar is eigenlijk niks van gelogen, want het gebeurd regelmatig dat deze mama haar waterlanders open draait. ECHT! Ik heb wel een leuk voorbeeld.. nu lach ik maar toen........ Ik was mijn telefoon kwijt. Ohja dames, dit ga je vast herkennen. Want je telefoon kwijt zijn in huis is dramatisch. Laat ik dan ook altijd (bijna altijd) mijn geluid uit hebben staan waardoor Bas mij wel kon bellen zodat we ergens mijn telefoon konden opsporen, maar met een trilfunctie alleen gaat dit toch een stuk moeilijker. Toch proberen, maar niks. Inmiddels was ik op het punt van niet meer kunnen stoppen met huilen (thanks hormonen... we love u) Toch naar boven gestrompeld waar ik inmiddels al de boel een soort van had verbouwd (letterlijk trouwens) om mijn telefoon te vinden. En ja hoor..... ja hoor! Waar zag ik hem uiteindelijk liggen.... op de strijkplank! Juist! Ik had echt geen idee dat ik daar überhaupt bij in de buurt was geweest, laat staan mijn telefoon erop neer had gelegd. But oke..ik had hem yeah. Dit is nog maar zo een voorbeeldje van de 100. Waarschijnlijk kan Bas er zelfs meer opnoemen Ha! Lucky cunt! 

Oh, ik weet er nog eentje! Zin om heel hard te lachen? Komt ie! Bas en ik hebben altijd een flesje water naast het bed staan om onze dorst te lessen tijdens de nacht. En daar gaat het fout.. zodra wij naar boven gaan neem ik de flesjes mee naar de badkamer als ik mijn tanden ga poetsen. Zo kan ik de flesjes meteen vullen. Ee paar dagen geleden waren wij in een "vroeg naar bed" bui. Dus gingen wij tegelijk naar boven met Vajèn. Bas deed Vajèn en ik pakte 1 van de flesjes om deze mee te nemen naar de badkamer. Onderweg werd ik even afgeleid omdat ik nog op muggen jacht moest in Vajèn haar kamer. Ergens daar ging het dus fout.. want waar was dat flesje water nou? Dit dacht ik overigens pas toen Bas erom vroeg. Ik liep naar de badkamer, geen flesje. Weird! Dan maar een nacht zonder.. ik was er namelijk van overtuigd dat ik het flesje had laten staan in Vajèn haar kamer. De next morning zodra Vajèn wakker werd keek ik meteen in haar kamer voor dat flesje.. maar nergens, gewoon nergens was dat flesje te bekennen. Ik snapte er geen drol van. Hoe kan een flesje nou zo ineens verdwijnen?????? De volgende middag.. Bas haalde Vajèn uit bed en kwam lachend beneden. "Weetje waar het flesje was?" vroeg Bas.. waarop ik hem eigenlijk alleen verbaast kon aankijken. "In de kast" HAHAHAHA in Vajèn haar kledingkast! WOW! Dit is typisch zo een geval dat je denkt, dit lees ik altijd in tijdschriften maar overkomt mij echt niet. Dus wel! Wat een snuggere.... dit is wel een nadenkertje. Hoe zelfs je hersenen zich zwanger gedragen haha. Tot zover mijn leuke flesjes story. Wie weet komt hier ooit nog een apart artikel over online ;-)

Inmiddels heb ik alweer aan 1 stuk door gerateld! Kim Kim Kim!! Nu even over de rest.. hoe gaat het verder? Op de vreselijke dementie en hormonen na eigenlijk allemaal goed. Mijn darmen hebben nog steeds geen zin om zich aan te passen zoals de rest van mijn lichaam dat wel doet.. maar hey... it be so! Alhoewel het erg vervelend is om af en toe 's nachts wakker te liggen van de kramp. Slaapvoetjes.. ook een fijne om het even over te hebben. Dit is iets wat nu steeds sneller achter elkaar voorkomt. Balen! Ik haat slaap voeten, handen, benen, vingers... alles.

Het stukje nesteldrang mis ik dan wel... waar ik een paar weken geleden echt nog alles wou poetsen is dit nu echt een opgave. Ik slaap 's nachts niet echt veel en ook niet fijn. Die slaap geef ik dus maar de schuld. Het plassen (voornamelijk dus 's nachts) begint wel wat op mijn zenuwen te werken haha! Als ik net ben geweest kan ik weer. Verder heb ik onder mijn borsten ineens 3 moedervlekjes zitten die er eerder niet zaten. Schijnt normaal te zijn.. Welcome  to the family! En mijn borsten.. oh god die dingen zijn afschuwelijk op dit moment. Vooral mijn tepels zijn aan de jeukende hand. Zo erg dat het heerlijk is om met een handdoek te schuren, maar je weet dat dit een averechts effect heeft helaas. Ik moet mijzelf dus even gaan verdiepen in de tepel smeerseltjes. Iemand met een goeie tip toevallig?

Baby E is onwijs met de hoofdletter O, DRUK! De schopt en beukt erop los. Echt een -hoe cliché) kickboksertje! Eigenlijk voel ik haar de hele dag door en vooral als ik rustig in bed lig vind baby E het heerlijk om papa en mama even te laten merken dat ook zij van de partij is. Ha! Dit is echt een heerlijk gevoel. For sure dat ik dat straks ga missen! Dus extra van genieten.

De babykamer.. eerder Vajèn haar kamertje, is zo goed als leeg. Haar spulletjes (en dat zijn er gelukkig niet zoveel *sarcasme ) staan er natuurlijk wel. Stukje bij beetje wordt haar garderobe gevuld met onwijs lieve en vooral schattige kleertjes. Maat 50.. wat is dit dan weer ini mini! Vajèn zit nu in maat 80 en dat is zo groot in vergelijking met die kleine pakjes! Ik kan niet wachten om de wasjes weer te mogen doen. Alles schoon en netjes! Nog eventjes wachten Kim.... Ergens deze week is het de bedoeling dat baby E haar wiegje voor naast ons bed in de verf gezet gaat worden. Ik ben alleen nog niet helemaal uit over de kleur. Twijfelgevalletje! Ik heb een zwak voor mint gekregen de afgelopen weken.. maar of een wiegje in mintkleur nou echt zo leuk is? Er moet even een bezoekje Wibra gepland worden trouwens. Daar hebben ze zoveel leuke baby spulletjes, ook in mint ;-) We hebben nog een hoop baby spullen van Vajèn, maar Vajèn slaapt zelf nog in haar ledikantje dus de ledikant lakentjes zijn nog voor haarzelf. Goed excuus om te shoppen! In huis moet er ook nog genoeg gebeuren. Steeds maar vooruit blijven schuiven. Herkenbaar huh?!

Gister zaten wij op de bank.. en ik besefte me ineens dat ik over een paar maanden ga bevallen. Wooh! Nee niet beangstigend hoor.. maar eigenlijk ontzettend veel zin in. Zo nieuwsgierig hoe baby E eruit ziet en ik wil haar knuffelen, god ja.. wat wil ik dat graag! Ook ben ik natuurlijk reuze benieuwd hoe Vajèn gaat reageren. Tegen die tijd is alweer wat ouder... en of ze haar lieftallige pappie wel kan en wil delen haha! Oh.. ik noem de kleine in mijn buik nu baby E. Natuurlijk niet zonder reden. Leuk om mensen te laten nadenken over de naam haha. Nee just kidding... dit is voor mij makkelijker om mijzelf niet te gaan verspreken. Wat al een aantal keren bijna het geval is geweest. Even een stukje zelfbescherming dus.

Verder stappen we vrolijk door. Mijn buik maakt ineens een ware groeispurt waardoor ik mijzelf af en toe een echt water buffel voel! Daarin tegen voel ik mij het andere moment weer heel fijn zwanger en doet het buffel gedeelte er ineens niet meer toe! Ik heb trouwens - nu we het over buffels hebben- nog steeds een grote zwak voor cola. Normaal dronk ik altijd, echt altijd water. Maar nu.... goh! Ik ben benieuwd hoe lang dit nog gaat duren. Wat betreft andere eetgewoontes.. die heb ik nog steeds echt ontwikkeld. Even afkloppen.

Al met al... ik mag nog steeds niet echt klagen. Huilen wel.. zo af en toe (oke best vaak) maar dit komt toch ook gewoon alleen maar door die hormonen die wij zwangere vrouwen al zo fijn vinden ;-)

Tot de volgende "hormonale" update!! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.