Doorgaan naar hoofdcontent

22 weken zwanger

 photo 14322388_1222498841143724_8558204222995895283_n_zps2ilw35mu.jpg

Pfff time flies... en hard ook! Donderdag 15 September was ik alweer 22 weken zwanger, wat betekend dat ik nu ben begonnen in week 23. De eerste dag van week 23 om precies te zijn.
Ik val in herhaling, maar jongens wat vliegt de tijd voorbij. Ik kan me tijd nog herinneren zonder een kleine Vajèn, toen waren de dagen voor mijn gevoel een stuk langer. Nu gaat alles zo snel en voor je het weet ben je alweer 22 weken zwanger. We genieten volop van de dames. Eentje veilig in mijn buik en de andere die langzaam steeds meer haar weg weet te vinden door het huis. Ik kan niet wachten tot Vajèn eindelijk haar eerste echte stapjes zelf gaat zetten. Zo langzamerhand begint het toch steeds een stukje zwaarder te worden om haar op te tillen en vooral naar boven te dragen. Maar, als dat alles is hoor je mij nog steeds niet klagen.

Het is officieel afgelopen met het buikslapen. Gisternacht draaide ik op mijn buik, want ja dat doen buikslaapers nou eenmaal ;-) Ik werd even terug gevloten. Het gaat niet meer en uhm... daar was ik best even -behoorlijk- pissig om ha! Kun je nagaan hoe snel alles daarbinnen groeit. Vorige week vertelde ik je nog dat ik gewoon lekker op mijn buik kon slapen en pak en beet een week verder is dat voorbij. Toen ik zwanger was van Vajèn sliep ik vaak half op mijn buik en zij. Dat was de lekkerste houding. Voor nu zit dat er even niet in, want op die manier lig ik ook niet lekker. Ik geef het warme weer maar de schuld!

Inmiddels hebben we weer een bezoekje gebracht aan de verloskundige. Geen echo helaas.. maar wel voor de eerste keer een geweldig bonzend hartje mogen horen. Zo bijzonder en mooi! ♥ Alles was oke.. alleen die hormonen tsja.. wat moet je daar nou over zeggen. Je krijgt ze er gratis bij, dat week ik maar wat zou het heerlijk zijn om die vervelende hormonen even een stapje voor te zijn. Kortom, het is eigenlijk best vaak wat huilen geblazen. Huilebalk ha! Mijn darmen hebben trouwens wel een aantal dagen in de knoop gelegen met de ruimte die er voor hun gereserveerd is in mijn buik. Dat was geen pretje. Ik had er geen idee van dat ik (iemand die 1 á 2 keer per week een boodschapje doet) nu minstens 5 keer op 1 dag een boodschap moest deponeren. Heerlijk smakelijk praatje! Verder ben ik of eigenlijk vooral mijn geheugen de weg kwijt. Behoorlijk kwijt ook. Ik vergeet zoveel dingen, ongelooflijk. Met Vajèn had ik daar ook wel last van, maar nu begint het toch een beetje erge vormen aan te nemen haha. Soms is het lekker om dingen even te vergeten, maar de belangrijke zaken natuurlijk niet. Misschien een beetje orde plannen.. maar ook dan vergeet ik vast dat ik iets heb opgeschreven. Heb je dat weer!

Hmm, er zijn verder weinig veranderingen. Wij zijn druk bezig om alle spullen te organiseren in huis. We verkassen naar een andere slaapkamer evenals Vajèn. En als je denkt, joh dat is zo gepiept... think again! Wat een werk en wat een spullen! Het schiet al aardig op. Mijn target had ik ingezet op Zaterdag (morgen dus). Dan moesten wij in ieder geval in onze nieuwe slaapkamer slapen, maar een de Goede en een Michaelis samen... dan weetje dat dat niet gebeurt ;-) Misschien moeten we dan toch maar gaan trouwen Bas??? Haha! Ergens 1 deze dagen wil ik NOG STEEDS Vajèn haar baby kleertjes uitzoeken. Ook zo een klusje wat maar blijft liggen en volgens mij, nu ik dit typ herinner ik me dat ik dat zou filmen toch? Kijk, zo slecht is mijn geheugen dus toch niet!

Vajèn probeer ik er echt van bewust te maken dat mama een baby in haar buik heeft. Alhoewel ze nu toch meer in der papa papa papa fase zit haha. Gisteravond hadden we een even een mama & dochter time ingelast vlak voor ze naar bed ging. Ze zat op schoot en ineens geeft ze kusjes op m'n buik! Zo ongelooflijk lief! Zou ze het dan nu toch een beetje door krijgen? Ik besef me natuurlijk wel dat ze eigenlijk nog wat jong is... maar goed, who knows wat er in dat kleine koppie om gaat.

Ook wel leuk om even te vermelden... de namen van ons upcoming prinsesje staan vast. Namen waarvan je ze niet vaak hoort. Sowieso eentje is eigenlijk vrij uniek. Net zoals bij Vajèn hebben we ook weer gekozen voor 2 namen. Deze keer waren we er alleen wat sneller uit. Heerlijk om tegen haar te kunnen praten en haar bij haar naam te kunnen noemen. Dat kan ik in ieder geval iedere papa en mama in spe aanbevelen.. zodra je het geslacht weet, direct een brainstorm sessie uitvoeren! Zo raak je zelf ook al gewend aan de naam. Met Vajèn hebben wij er trouwens bewust voor gekozen om haar naam voor die tijd al bekend te maken. Maar deze keer blijft het lekker tussen deze muren ;-)

We hebben er ook al een avondje geboortekaartjes kijken op zitten. Wat een keuze, echt ongelooflijk veel! Wij hebben natuurlijk overal wel iets over te zeuren haha! Tussen de honderden kaartjes waar we tussen hebben geneusd zat er tot nu toe nog niet echt iets bij waarvan wij laaiend enthousiast werden. We willen iets origineels, iets wat niet iedereen heeft. Zo heb ik van Vajèn zelf de kaartjes gemaakt. Een leuk verhaal zit er aan vast maar dat zal ik je besparen haha! Toen Vajèn net thuis was hebben wij haar op steigerhout neergelegd inclusief een wekker met de geboorte tijd, een meetlint met daarnaast een bordje met haar lengte etc... snap je het idee? Dat is zo ontzettend mooi geworden! Jammer dat ik toen bij de leukste foto's de cijfers verkeerd had opgeschreven van haar geboortetijd PFFFF! Haha. Ook weer iets typsich Kim's! Maar het idee hierachter is natuurlijk dat ook deze keer wij willen gaan voor iets unieks, iets aparts! Tips zijn daarom meer dan welkom.

En wat is er nog meer? Oh ja.. mijn artikel over de nieuwe Bugaboo Donkey Weekender staat trouwens ook online. Verliefd verliefd verliefd! Als je die nog niet hebt gelezen, zeker even doen! Voor nu hou ik het weer even voor gezien. En ja... mijn cola verslaving is nog steeds ten top hoor hahaha! Walgelijk!! Dat gaat afkicken worden na de bevalling... alhoewel ik dan ook best wel weer uitkijk naar een lekker koud glaasje rosé, wheeeeeeee! Oh met een broodje Filet American en een flinke Osseworst. Oke, stop KIM! Je maakt jezelf gek!!

Auf  wiedersehen ladies! 

Ps: Bovenstaande foto is as usual ook homemade.. all by myself! Ik zal binnenkort een apart artikel maken. Misschien leuk voor de dames die zelf ook wat leuke kiekjes in hun archief willen hebben van hun eigen buikje. Het heeft mij nog geen kwartier werk gekost... easy as 1, 2, 3!

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.