Doorgaan naar hoofdcontent

21 weken zwanger

 photo 2016-09-08 03.12.55 1_zpsvfv0vmxl.jpg

Het lijkt een eeuwigheid geleden sinds mijn artikel "16 weken zwanger". (- gemist? Lees hem hier terug) De tijd gaat zo ongelooflijk snel. Inmiddels ben ik de 21 weken gepasseerd en zit ik in mijn 22e zwangerschapsweek. Tijd waar ben je?! Ik praat je vandaag even bij over de laatste weken en natuurlijk, zijn er nu wel dingen anders dan tijdens de zwangerschap van Vajèn?First of all.. het was de bedoeling dat ik iedere week een buik foto zou maken. Ja, dat was de bedoeling! Maar zoals je misschien al kunt raden is mij dit niet gelukt. Yes guys.. I know, zulke foto's zijn erg tastbaar voor later. Maar echt, ik vergeet het iedere week. Eigenlijk zou ik in mijn telefoon een wekker moeten zetten die iedere donderdag op hetzelfde tijdstip afgaat, maar echt! Laten we het maar houden op zwangerschapsdemensie. Ik ben ook de jongste niet meer ha!

21 weken zijn voorbij gevlogen, al over de helft en nog 132 dagen op de officiële teller. De prinses weegt 440 gr en is 28,5 cm lang. Ik weet nog zo goed dat ik met 5 weken dacht "Jeetje zo klein nog". De tijd tikt door en zo ook mijn buik. Eigenlijk valt mijn buik kwa groei erg mee gezien de 16 weken foto in mijn vorige zwangerschaps update. Ik kan overigens ook nog steeds (even afkloppen) op mijn buik slapen. Ik merk wel dat het steeds wat moeizamer gaat, maar met een beetje passen en meten ligt het toch nog steeds erg fijn. Ik ben een buikslaper, ja een echte! Was was dat na de geboorte van Vajèn heerlijk om weer op mijn buik te kunnen slapen! Toen ik 20 weken zwanger was van Vajèn kon ik toen al niet meer op mijn buik slapen, kun je nagaan wat eigenlijk iedere zwangerschap zo ontzettend anders kan zijn.

De zwangerschaps kilo's vliegen eraan!! Voor ik zwanger werd van Vajèn woog ik 53 kilo. Ik voelde mijzelf hier prettig en lekker bij. En nu, voor deze zwangerschap was ik 63 kilo. Dus echt op mijn oude gewicht heb ik niet gezeten. Inmiddels zijn er 10 kilo's bij aangekomen. Ik ben benieuwd wat mijn lichaam de aankomende 19 weken nog in petto voor mij heeft. Dat brengt mij trouwens ook op mijn volgende punt, mijn eetgewoontes! Heb ik nu rare dingen die ik eet en anders eigenlijk niet? Mhuaw... nee niet echt. Ik heb één hele grote lust en dat is cola! Bij het typen hiervan loopt het water al in mijn mond haha. Nee, echt! Ik heb niks met cola (normaal gesproken niet) maar sinds ik zwanger ben wil ik cola, cola, cola en nog veel meer cola. Natuurlijk weet ik dat je niet teveel cola moet drinken als je zwanger bent, maar af en toe even wat weg slurpen.. jummmm! Toevallig ging ik laatst even even zoeken op mijn grote vriend Google. Het schijnt inderdaad dat veel vrouwen ineens zin hebben in cola. Als je het mij vraagt stukken beter dan haring met slagroom? Of stoepkrijt! Of uh... wc papier? Hahaha! Nee zo erg is het bij niet. Bij Vajèn had ik vooral erg trek in zoete dingen. Van die fruit toffee's. Oh damn, heerlijk! Tot nu toe is er nog niets vreemds met mijn eetgewoontes aan de hand. Ben benieuwd of dit de aankomende weken nog gaat veranderen.

Inmiddels breidt ik langzaam aan mijn zwangers garderobe beetje bij beetje aan. Geen positie kleding hoor. Dit heb je al kunnen lezen in het vorige artikel. En die mening is tot zover nog niet veranderd. Hoogstwaarschijnlijk zal er nog een broek of wat in mijn kast komen te liggen binnenkort. Wel zo comfortabel. Wel ben ik 2 positie leggings rijker (thanks to mutti) en die dingen zitten vreselijk lekker. Gister (donderdag) zat ik met Bas buiten in het zonnetje en bedacht me ineens dat ik in de winter natuurlijk ook zwanger ben, dus heb ik ook een andere winterjas nodig.. Vorige jaar kocht ik een erg fijne winterjas en dik ook! Maar ik gok, of weet eigenlijk wel zeker dat ik straks als het tijd is voor die winterjas, hem niet meer pas. Zoals met wel meer kleding nu het geval is haha. Maar wat doe je dan? Een positie winterjas? Voor die paar keer? Dilemma! Andere mama's ervaringen??? Wel kan ik zeggen dat mannen boxershorts ontzettend - echt ontzettend lekker zitten!! Vooral als het zo warm is. Ik heb er inmiddels 2 van Bas "gejat".

En de baby?! Hoe gaat het daarmee? YES She's good, very good!! We hebben inmiddels de 20 weken echo achter de rug (klik voor het artikel) en wat was dit fijn om te horen dat ze alles zo goed doet. Niks geen rare dingen! Tot zover kunnen wij dus heerlijk genieten met zijn 3tjes van de schoppende lady in m'n buik. En ja, dat schoppen doet ze! Soms tot pijnlijk aan toe. Nu al! Ze heeft zeeën van ruimte in m'n buik en kan dus alle kanten op. Soms schopt ze ergens ter hoogte van mijn navel en de andere keer voel ik haar bij mijn schaamstreek. Raar druifje ;-) 'S morgens als ik wakker wordt is ze het drukst. Dan zit ze eigenlijk bijna altijd helemaal beneden. Omdat ze zo onwijs druk is heb ik steeds vaker last van harde buiken, maar niet zoals we de harde buiken kennen. Althans ik niet. Van Vajèn had ik ze ook, maar deze waren gewoon door mijn hele buik te voelen. Deze keer voel ik ze helemaal onderin. Zo een raar gevoel! Het is niet pijnlijk maar erg onprettig. Maar agh, als dit het enigste is hoor je mij niet klagen hoor. Tot nu toe heb ik echt een fantastische zwangerschap. (weer even afkloppen) Ik merk trouwens wel enorm verschil met mijn maag en de maagzuur. Woh... vooral na een beetje cola heb ik onwijs brandend maagzuur! Met Vajèn ook geen last van gehad! Oh enne.... ik kan niet meer normaal hoesten zonder dat ik daardoor moet kokhalzen haha. Heel vreemd ;-)

Intussen zijn wij eruit... wat betreft de kinderwagen. Hier komt uiteraard een los artikel van online. Mijn hartje of eigenlijk ons hartje is sneller gaan kloppen door de Bugaboo Donkey. Wat een ideale mega geweldige kinderwagen. Ik zal er nu niet teveel op in gaan hoor, maar de keuze staat wat ons betreft vast. Mits er natuurlijk een mama in ons midden is die zegt.. Hey maar die en die kinderwagen gebruik ik voor 2 kindjes en die is net zo geweldig. Laat je horen..........

Zoals ik al vaker heb geroepen op onze trots, de kamer van Vajèn voor € 0,50 cent. Ging ons dit weer lukken? Tot op heden niet! Nu staat er € 8.50 op de teller. Ook niet veel.. maar dat is tot nu toe. Alleen voor het ledikantje. De commode hebben we al.. daar staat op dit moment de tv e.d op, maar verkast straks naar boven. Likje verf eroverheen en klaar. Ja ja ja, ik vind het geweldig om alles zo goedkoop moeilijk te doen wat betreft de babykamer. De commode kast heeft 8 lades en dat was een eis van ons. Hij moest hoog zijn, in ieder geval hoog genoeg zodat Bas ook makkelijk de baby kan verzorgen. Aangezien hij zelf nogal groot is. En de lades zijn ontzettend makkelijk omdat je hier alles, echt alles in kan doen zonder weg te hoeven lopen bij de commode en op die manier iedere keer je kleintje mee moet slepen. Natuurlijk hou ik jullie ook op de hoogte van de voortgang van de babykamer. We zijn nog niet begonnen, what a shame!! Voor we kunnen beginnen moeten we eerst puinruimen. Leuk klusje! En dat was een soort van sarcasme.

Wow, voor je het weet blijf je maar typen en typen en nog meer typen! Zoals ik de vorige keer ook afsloot kan ik eindeloos door blijven ratelen. Er zijn vast een heleboel dingen die ik nu niet heb opgenoemd haha. Ohja, ik weet er 1tje!! Mijn boobies.. o.m.g! Ze groeien en groeien. Ik ben niet trots op wat ik eerder had hoor, althans na de borstvoeding van Vajèn bleef er maar bar weinig over van het beetje wat ik had. Nu... nu is alles flink aan het groeien en pas ik niet 1 bh meer van mijzelf! Ik durf eigenlijk geen nieuwe bh aan te schaffen. Of in dit geval bh's! Dat is toch wel iets leuks om te mogen vermelden dacht ik. Want hoe je het ook went of keert, een vrouw en haar boobies dat blijft toch voor iedereen (vrouwen) een dingetje nietwaar? ;-)

Eigenlijk hebben we voor dit tutje nog niet echt iets aangeschaft op het bedje na dan! Maar kwa kleertjes etc nog niets. Oh jawel.. een spijkerstof achtige legging in maat 56 van Name it. Die is zoooooo leuk! Het is de bedoeling dat ik eerst wat kleding van Vajèn ga uitzoeken. Misschien leuk om dit te filmen? ik geloof dat er iets van 3 dozen boven staan waarvan Vajèn de helft of waarschijnlijk wel meer niet eens heeft aangehad. Ik ga eens nadenken om dit te filmen. Is dit leuk?! Vanuit daar kunnen we pas verder gaan borduren. Ik zie zoveel leuks maar toch houdt iets me tegen om het te kopen, want geef mij 1 vinger en ik neem je hele hand HA ;-) Flauw!

Heeft Vajèn het al een beetje door dat ze een zusje krijgt? Nee eigenlijk niet! Ik zet haar heel vaak even op schoot neer en wijs of wrijf over mijn buik terwijl ik "baby" zeg. Vajèn wrijft heel lief over m'n buik en probeert ook baby te zeggen en der eigen taaltje. Wat ongelooflijk schattig is! Maar of ze het echt doorheeft, dat denk ik niet. We betrekken haar wel zoveel mogelijk bij alles. Zo heeft Bas haar de 20 weken echo foto's laten zien. Ook daar keek ze vol bewondering naar. Of misschien wil ze er helemaal niks van weten haha! Straks moet ze natuurlijk de aandacht van papa en mama verdelen... ohjeeeeee!!!

Voor dit artikel nog langer dan lang gaat worden ga ik er een eind aan breien. En nu ook echt! Als er iemand is die mij een schop onder mijn billen wil geven dan kan dat! En dan doel ik natuurlijk op het foto's maken gedeelte van iedere week! Tjop tjop! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.