Doorgaan naar hoofdcontent

Oproep - Een grafsteen voor onze papa

Normaal gesproken zijn de artikelen die hier online komen op kimmichaelis.nl altijd met een vrolijk toon. Vandaag even iets anders want ik heb jullie hulp nodig.  Vorig jaar 6 Juli 2015 was de meest zwarte dag uit ons leven als ik spreek voor mijzelf en mijn 2 jongere zusjes. Waarom? Dat lees je als je verder klikt.Ik was hoogzwanger, uitgerekend op 9 Augustus 2015. Een maand voor mijn uitgerekende datum kregen wij een vreselijk telefoontje. Het telefoontje wat je nooit meer vergeet! En het telefoontje van mijn jongere zusje, toen 20 jaartjes jong. Het bericht... dat onze papa levenloos op de bank was gevonden. Onze papa.. de man die nog zoveel met ons en zijn kleinkinderen moest doen. Zijn adem was op, hij kon niet meer. Na een lang gevecht heeft zijn hoofd hem in de steek gelaten en besloot hij naar een betere plek te gaan. Dit kwam binnen bij ons als een cement regen! We waren onze papa kwijt.. niet voor heel even maar voor de rest van ons leven. Nooit meer konden wij onze papa om hulp vragen bij keuzes in het leven en de rest hoef ik vast niet op te noemen. En dan besef je ineens dat je nog zoveel aan je papa had willen vragen en misschien ook tegen hem had willen zeggen. Onze papa woonde in Rotterdam evenals mijn jongere zusje van 20. Terwijl de rest van ons in Friesland woont. Wat een rot afstand!! Mijn moeder is de dag erna samen met mijn andere zusje naar die kant van het land gecrost. Ik bleef achter in Friesland aangezien ik hoogzwanger was. Kudo's voor mama, aangezien zij toch alles in werking heeft gezet terwijl paps en mams al enige tijd geleden gescheiden waren. Van dat stukje heb ik weinig mee gekregen omdat ik er niet bij was.

De dag van de begrafenis, vroeg in de auto.. erg vroeg aangezien wij naar Rijswijk moesten rijden. Onze papa was een Joodse man die dus ook een joods begrafenis kreeg zoals hij zelf ook altijd heeft geroepen dat graag te willen. Een joodse begrafenis gaat zo ongelooflijk anders dan een "normale" begrafenis. Er zijn ontelbaar veel regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals geen bloemen op het graf, maar steentjes. Het is normaal in de Joodse cultuur dat er na 9 maanden pas een steen op het graf wordt geplaatst. Onze papa was verzekerd, maar omdat een joods begrafenis ongelooflijk duur is bleef er niks over voor zijn grafsteen. En dan hoor ik je denken.. huh? Zo duur is ene grafsteen toch niet? Althans je kunt hem zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar, dat ligt bij een joodse grafsteen of begraafplaats heel anders. Ook de steen moet aan bepaalde eisen voldoen waardoor de steen erg duur gaat worden. Op dit moment is er de goedkoopste steen uitgekozen met een simpele tekst erop. Deze grafsteen komt uit op € 3000.- Dat is niet mis, Het is zo een behoorlijk bedrag wat onmenselijk is om dit bij elkaar te kunnen harken met het handje vol mensen met wie wij dit moeten regelen.

Inmiddels zijn wij meer dan een jaar verder en heeft onze papa nog steeds geen mooie grafsteen. Geen mooie herdenk plek waar hij zijn rust uiteindelijk moet vinden en geen plek voor zijn na bestaande die hem daar op een fijne manier kunnen herdenken. Op dit moment staat er een klein bordje met zijn naam op zijn graf, of eigenlijk of het gras. En dit is vreselijk om te zien. En daarbij zijn bloemen op de joodse begraafplaats e.d niet toegstaan wat het nog somberder maakt dan dat het al is. Daarom heb ben ik een crowdfunding gestart om het bedrag van €3000.- bij elkaar te halen door middel van de website dreamordonate.nl. Op die manier hopen wij, zijn 3 dochters hem zijn laatste eer te bewijzen door toch een grafsteen op zijn graf te plaatsen. Even voor de duidelijkheid, onze papa had een grote familie, als een broer, zussen, ouders etc, maar deze mensen zijn niet bereid om hun handen uit te steken voor hem. Daarvoor ga ik niet teveel in details treden. Maar het is niet geheel onbelangrijk om dit er bij te melden. Anders waren we er allang geweest. Het komt dus op ons neer en stiekem hopen wij ook dat dit stukje bij zal dragen aan die mooie grafsteen voor onze papa.

Hieronder vind je de nota van de grafsteen met de prijzen erbij, wel zo eerlijk om dit ook erbij te vermelden zodat jullie kunnen zien dat het bedrag ook daadwerkelijk klopt.Via deze link kom je terecht bij "onze droom" pagina. Hier kun je ook het verhaal lezen. Op dit moment staat de teller op €50.00. We hebben nog een hele hele lange weg te gaan en hopen via deze Dream or Donate weg de laatste eer aan onze papa te kunnen bewijzen. Kun je een euro missen? Dan is er geen ander mens die je daar blijer mee zou kunnen maken dan deze 3 zusjes en onze papa zijn 2 kleinkindjes. Als je op onze pagina bent heb je ook de mogelijkheid om het bericht te delen. En delen is ontzettend ontzettend ontzettend lief ♥


Alvast ontzettend bedankt voor het lezen van ons verhaal!Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.