Doorgaan naar hoofdcontent

16 weken zwanger

 photo 13876428_1185165891543686_8318176574844824971_n_zpsl4o0ofhh.jpg

16 weken en counting...grote grutten wat gaat dit ongelooflijk snel! Ik zie ons nog staan met de zwangerschapstest, turen naar hèt tweede streepje en nu zijn de 16 weken alweer aangebroken. Stiekem kan ik ik niet wachten om ons kleine frummeltje vast te houden! Hoe voel ik me?
Eigenlijk voel ik mijzelf onwijs goed. Af en toe heb ik een min dagje ertussen zitten waarin ik vooral erg moe en futloos ben. Maar al met al.. ik mag wederom niet klagen over deze zwangerschap. Ik besef mij maar al te goed dat ik hiermee mijn handjes dicht mag knijpen. En daarbij, zwanger zijn is zoiets prachtigs dat je eigenlijk alle kwaaltjes en vervelende narigheidjes voor lief neemt, toch?!

Merk ik verschil met mijn vorige zwangerschap? Jazeker!! Met Vajèn was mijn buikje met 16 weken al een stuk meer aanwezig. Dit verschilt echt enorm per dag, dus ik geef mijn lastige darmen maar de schuld ;-) De ene dag is mijn buikje veel meer aanwezig dan de andere dag. Zo droeg ik in het begin echt direct al mijn zwangerschapsbroeken en nu? Nu draag ik nog mijn normale broeken. Kun je nagaan wat een groot verschil betreft de weekjes. Tot nu toe krijg ik mijn broeken nog dicht. Althans, als ik ze laag op mijn buik draag. Wel ben ik vast wat nieuwe kleding aan het verzamelen die ik straks aankan. Geen positiekleding, maar normale kleding met een maatje groter. Die positiemode is niet echt voor mij weggelegd. Niet alleen is het vrij prijzig, maar ik vind de positiemode vaak niet eens leuk. Of ligt dit echt alleen aan mij en mijn zeurpieten gedrag? Haha! Van Vajèn kon ik de gehele zwangerschap mijn positiebroeken maat 34/36 aan, maar die koek gaat nu niet meer op ;-)

Het was de bedoeling om vanaf het moment dat wij wisten zwanger te zijn iedere week een foto te maken van mijn buik. Leuk om dit na je zwangerschap terug te kijken. Maar ik zou Kim niet zijn als ik mijzelf daar niet aan zou houden haha! Ik ben dus met 16 weken begonnen, daarvan is de bovenstaande foto. Deze is overigens gewoon thuis genomen. Mochten jullie het leuk vinden om een kijkje achter te schermen te nemen hoe ik dit doe, laat dit dan vooral even achter in de comments.

Ondertussen hebben wij bij Babydump naar kinderwagens gekeken. Want, een andere kinderwagen is straks wel een grote pre. Het moet dus een duo wagen worden. We hebben wat leuks gevonden en stiekem is dat ook degene die het moet gaan worden. Hierover verschijnt binnenkort een uitgebreid artikel. Op dit moment hebben wij een Mutsy Transit, een ongelooflijk fijne wagen. Helaas zijn er voor de kinderwagen geen adapters beschikbaar zodat er nog een extra zitje geplaatst kan worden voor een 2e kindje.

Verder zijn wij nog druk aan het nadenken over de babykamer. De kleuren zijn we wel al uit, maar de rest is nog in ontwikkeling. Met Vajèn heeft ons de babykamer 50 cent gekost. (ik herinner mij dat ik hier ooit nog eens meer over zou vertellen) Jaaaa, 50 cent! En eerlijk is eerlijk, dat is toch geweldig om dat te kunnen zeggen. Misschien ga ik er nog een keertje uitgebreid op. Het zou leuk zijn als het dit keer weer zou lukken! Voor die tijd moeten we nog ontzettend veel doen in huis. Wij verhuizen naar de grote slaapkamer en Vajèn krijgt ook een grotere kamer. Grote meisjes, grote dingen ;-)

Eigenlijk loopt alles allemaal heel erg fijn! Vajèn gedraagt haarzelf als een voorbeeldig meisje. Wat ze voor ons natuurlijk ook is! Ze slaapt sinds ik zwanger ben de nachten door. Alsof ze het voelt... dit was daarvoor wel anders. Lees; 12 keer per nacht eruit = geen slaap! We weten allemaal hoe belangrijk slaap voor de mini in je buik is, dus ik ben maar al te blij dat Vajèn eindelijk haar slaap kan vatten zowel 's nachts als overdag. Ik heb dus echt niks te klagen!! Behalve dat ik Bas eigenlijk veel vaker om me heen wil hebben haha! Op de 1 of andere manier kom ik dan veel meer tot rust als hij thuis is. Het klinkt nu allemaal heel dramatisch, Bas is gewoon iedere dag thuis hoor maar voor mij mag het alleen maar meer zijn!

Vorige week was mijn laatste plas-in-kannetje-opvang week. Oftewel.. mijn laatste week voor Moeders voor Moeders. Natuurlijk wil ik jullie allemaal aansporen om hieraan mee te doen als je zwanger bent. Beide zwangerschappen heb ik dit met veel liefde gedaan. Want zeg nou eerlijk.. hoe fijn is het als jij, ja JIJ iemand kan helpen met een kinderwens! Ik zal binnenkort ook hierover iets meer vertellen en hoe ik dit heb ervaren.

Er is nog ongelooflijk veel te regelen... zoals de babykamer, geboortekaartjes uitzoeken, het huis helemaal afmaken voor de mini er is, allemaal kleine dingetjes die mij eigenlijk dag in dag uit bezig houden. Heeft dit ook te maken met een soort nesteldrang?????? Wel heb ik de kraamzorg vorige week geregeld. Heerlijk gevoel! Wij hebben met Vajèn geen kraamzorg gehad omdat zij pas na 4 weken ziekenhuis mee naar huis mocht.  Dus ook dit vind ik extra spannend, geen idee wat je te wachten staat. Het enigste waar ik ontzettend op hoop dat wij net als de verhalen een lieve kraamhulp mochten verwelkomen!

Ik kan nog eindeloos door ratelen over dit alles, maar dan komt er geen einde aan het artikel ben ik bang! Dus tot zover mijn 16 weken update. Er is geen vaste week wanneer ik jullie meeneem in mijn zwangerschap. Gewoon af en toe even terug surfen naar kimmichaelis.nl ;-)

Until next time! ♥Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.