Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine meisjes worden groot...

 photo IMG-20151209-WA00271_zpsxxvooxcm.jpg

Met een dubbel gevoel begin ik aan dit artikel, kleine meisjes worden groot! 15 Juli is het namelijk zover, onze (kleine) grote meid haar eerste verjaardag en jeetjemina wat is dit jaar snel omgevlogen. Ik zie mijzelf nog liggen in het UMCG aan de CTG wachtend tot de weeën echt goed op gang kwamen en nu zijn wij gewoon een jaar verder. Het dubbele gevoel, als je zelf mama bent zul je je hier vast in herkennen.
Min of meer komt het er op neer dat wij een periode gaan afsluiten, een periode die wij achter ons laten, een periode met een lach en een traan en vooral een periode van vallen en opstaan. Oh... ik vergeet de slapeloze nachten en de oh zo leuke sprongen van mijn mini mensje. Misschien ben ik nu een vreselijke emo kip, maar ik ga er geen doekjes om winden.. Vajèn is straks geen kleine baby meer, maar echt een mini mensje dat waarschijnlijk snel zal gaan lopen (zonder haar loopkarretje), meer gaat praten, meer alles! Dat dubbele gevoel dus!

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor Vajèn haar verjaardag in volle gang. De uitnodigingen zijn de deur uit gegaan, check. De lijstje liggen allemaal in het zicht zodat er niks vergeten kan worden. Eerlijk is eerlijk, ik heb er slapeloze nachten van haha! 's nachts schrik ik wakker en zweeft er van alles door mijn hoofd in. Hallo.... i wanna sleep! 3 maanden geleden zat Bas en ik aan de keukentafel om Vajèn haar verjaardag door te nemen, wie nodigen we uit etc etc. En nu.... nu is het al bijna zover! Alsof wij zelf hebben stil gestaan.


 photo IMG-20151209-WA00181_zps3yiouzy6.jpg


Vajèn heeft een hele moeilijke en oneerlijke start gehad. De eerste 4 weken van haar leven heeft zij noodgedwongen moeten doorbrengen in het ziekenhuis. Alsof wij een maand achter lopen.. des te meer reden om haar eerste verjaardag onvergetelijk te maken. Althans, ze beseft het natuurlijk nog niet, maar de foto's zijn een blijvende herinnering.

Dan hebben we ook nog die vervelende prikjes om de zoveel maanden, vanmorgen was het weer zover. Het moment van het wegen en meten vind ik altijd erg spannend. Hoeveel zou ze nu weer gegroeid zijn.. hoeveel zou ze wegen.. 10 hele kilo's schoon aan de haak weegt onze kleine tuttie! En vergeleken met de laatste keer CB was ze alweer 4 cm gegroeid... 4cm! Wauw!!! Eigenlijk is ze ook bijna te klein voor de maxi cosi, maar jeetje wat is het naar om dat ding op te bergen! Weer zoiets. Een echte autostoel voor de kleine dame!

 photo 20160418_145328_zpst8omthpt.jpg

Verder is Vajèn een lekker lui meisje.. heeft ze dat van papa of van mama ;-) Ze doet alles lekker op haar eigen tempo. Lopen is ze nog niet op betrapt, en staan of optrekken aan de spijlen van de box is ook nog niet aan de orde. Maar hey......... des te langer blijft ze nog even een kleine baby'tje toch?! Ze heeft sinds een paar dagen door hoe ze moet gaan kruipen. Dus het huis babyproof maken is wel een pre dingetje geworden. Alles is leuk wat niet mag.. kleine boef.

En wat denk je van de kleertjes in haar kledingkast? Er staan 2 dozen een een vuilniszak met kleertjes die ze niet meer past. Stiekem liggen er in haar kledingkast ook kledingstukken die ze eigenlijk ook niet meer past, maar toch laat ik ze erin liggen. Klinkt bekend ergens? Of ik mij nu moet schamen weet ik zo net nog niet haha. Bepaalde kledingstukjes wil ik graag in een grote 3D lijst verwerken. Omdat zij de eerste 2 weken geen kleding aan mocht in het ziekenhuis was het voor ons extra speciaal toen ze eindelijk wel iets aan mocht. Door alle toeters en bellen moest het allemaal provisorisch met plakkertjes en dingetjes. Zo was het eerste wat ze aan deed een rompertje van Hello Kitty.. die heeft dus voor ons zoveel waarde.

 photo IMG_20160510_085842_zpsmzs58eac.jpg

Het speelgoed waar ze als kleine baby lekker mee speelde is ingeruild voor de baby smartphone.. ook daarin breekt natuurlijk een nieuwe periode aan. Dag babyspeelgoed, hallo peuterspeelgoed! Oh, nu we het toch over speelgoed hebben. Vajèn haar cadeau lijstje was zo goed als af, maar ondertussen zijn daar weer tig dingen bij gekomen. Wat is het moeilijk zeg, om de knopen door te hakken wat wij wel en niet gaan kopen. Het liefst neem ik het lijstje mee naar de stad en koop alles wat erop staat.. dus anyone die van ons een miljonair maakt??? ;-)

Hebben we het al over eten gehad? Nee he! Dat is een heeeeeeeeeeel belangrijk onderwerp in Vajèn haar ogen. Wat een klein vreetzakje hebben wij. Als er maar eten is, dan is Vajèn stil haha. Haar flesvoeding heeft zij inmiddels ingeruild voor echte melk. (Hierover komt trouwens ook nog een apart artikel.) Echte melk dus, met een beetje brinta erdoorheen. Dit krijgt ze 3 keer per dag. Gewoon voor de lekker en omdat ik graag mijn meisje mag verwennen met lekkers. Daarbij is ze verzot op brood met smeerkaas, smeerworst, vruchtenhagel, jam, pindakaas.. en ga zo maar door. Er is eigenlijk niks, maar dan ook niks wat het kleine vreetzakje niet lust. Tenminste...... stampot rode kool is niet haar favo. Dat hebben we nu een aantal keren geprobeerd, maar ze blijft het weigeren. Agh, ze eet verder echt alles dus ons hoor je niet klagen. Ze geeft dan toch liever de voorkeur aan olijven ;-) En dit is geen grap!!

Dan hebben we ook nog de wipstoel. Oh god wat was Vajèn gek op dat ding, ongelooflijk. Vanaf het moment dat ze thuis kwam af en toe in de wipstoel en naar dromen was ze! De wipstoel heeft een trilfunctie dus ik gok dat deze erg heeft geholpen met haar in slaap wippen. Stiekem heeft ze er tot vorige week nog in gezeten. Tot ze doorhad dat ze ook daarin kon omdraaien. Die staat nu ook netjes ingepakt. Ze heeft nu een grote liefde voor haar loopkarretje. Lekker door het huis heen crossen. Overal tegenaan botsen en de keukenkastje op een kiertje op trekken. Ze heeft een Bumbo Multi seat en die gaat echt overal mee naartoe. (ook hier komt weer een apart artikel over) Ik ben erg benieuwd hoe lang het nog duurt voor de box echt helemaal naar beneden moet.. Haar speelkleed met boog eroverheen moet inmiddels ook ingepakt worden.. ze is veeeel te lang om er nog op te liggen.


 photo 20160527_135338_zpsvj5a9xmw.jpg
Wow wat is er dan toch veel veranderd in een klein jaartje tijd. Van een kleine baby die alleen maar poept, plast, eet, huilt en slaapt naar een meisje die de wereld aan het ontdekken is. Ga je maar eens verplaatsen in hun kleine wereldje.. voor ons is alles zo vanzelfsprekend, maar voor die kleintjes is alles nieuw, maar dan ook echt nieuw. Zo ondervinden wij nu met haar ledikant, ook een erg leuke fase, de verlatingsangst fase. Laten we het daar maar niet over hebben, té gevoelig op dit moment haha ;-)

Wij gaan ons nog even druk maken om Vajèn haar verjaardag.. tenminste, ik! Van de uitnodigingen zal ik een aparte DIY maken. Deze zijn namelijk selfmade, handmade. In ieder geval genoeg nieuwe artikelen in de aanbieding.


Is dit allemaal een beetje bekend bij de mama's onder ons? Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.