Doorgaan naar hoofdcontent

Cake smash voorbereidingen #1

 photo a8db5abc949095357757e7d565e39e4c_zpsjxt00ibc.jpg
Foto: Pinterest

Overgewaaid uit Amerika en steeds populairder in ons koude kikkerlandje, een Cake Smash fotoshoot! Zo eentje waar je kleine keuteltje lekker mag graaien in een speciaal gemaakte taart, knoeien tot en met. En... daar worden dan weer foto's van gemaakt. Dit is zo leuk! Vajèn haar 1e verjaardag komt steeds dichterbij en 1 ding wist ik al erg ver voor die tijd, Vajèn moet en zal een Cake Smash fotoshoot krijgen. Nou kun je natuurlijk kiezen om dit uit handen te geven, maar Kim zou Kim niet zijn als ze dit niet zelf zou doen. Maar waar begin je?Op internet kun je ongelooflijk veel inspiratie vinden wat betreft een Cake Smash, vooral Pinterest is een bom aan inspiratie. Ik heb dan ook een apart bord aan gemaakt zodat ik mijzelf rot kan pinnen op mooie foto's die voor mij inspiratie zijn. Maar alleen daarmee kom je er niet. Hoe ga je dit thuis organiseren? Zoals het vastmaken van een achtergrond zonder dat deze naar beneden valt tijdens het shooten. Of de taart? Ga je die ook zelf maken? Na heel wat speurwerk verricht te hebben op het wereld wijde web zijn in ieder geval al mijn vragen wat betreft de Cake Smash beantwoord.

# Kleding
1 van de belangrijkste onderwerpen vind ik toch wel de kleding. Wat trek ik Vajèn aan? Eerst ging mijn voorkeur uit naar een tutu jurkje met een leuke tekst op de voorkant, mooie haarbandje in en klaar. Maar.... ik heb mijn ideeën bijgeschaafd en wil haar graag een tutu rokje aantrekken. Iets in de trant van roze. Zoiets als de foto hieronder. Misschien om het geheel wat af te maken een leuke parelketting.. Je hebt diversen webshops met leuke tutu's voor kleintjes. Gewoon even het web afsnuffelen. Helaas ben ik niet zó creatief om zelfs iets te maken ;-)

 photo c4039119dc7aa3b12e449e9c0a1ce376_zpsthvfufea.jpg
Foto: Etsy
# Taart
Zoveeeeeeeeeeeel lekkere en mooie taarten dat de keuze bijna onmogelijk is! En voor iemand die Kim heet en een ongelooflijke twijfel kont is, is dit een lastige opgave. Dus, we gaan hem zelf maken. Zo weet ik ook precies wat er in de taart is en kan ik zo gek en leuk uitpakken als ik zelf wil. Ik wil eigenlijk voor een hogere taart biscuit gaan en die versieren met roosjes door middel van een aparte spuitmond. Het idee zoals hieronder.  Maar aan de andere kant roept er iets in mijn hoofd.. chocolade taart! Dat het daarmee een ongelijke bende gaat worden, dat moge duidelijk zijn. Des te leuker!  Daar ben ik dus nog niet helemaal over uit. Wel weet ik 101% zeker dat ik de taart voor de Cake Smash zelf wil gaan maken.


 photo eee97023bc07a1430d91676c3b540a68_zpsvuxznhwl.jpg
Foto: Pinterest


# Achtergrond + aankleding
Ook niet geheel onbelangrijk, de aankleding en de achtergrond van de shoot. Eerst stond het thema Frozen voorop, aangezien Vajèn zo ontzettend verliefd is op deze film. En stiekem vinden mama en papa hem ook erg leuk ;-) Maar na het bekijken van vele foto's in Pinterest wil ik toch gaan voor iets neutraals. Bijvoorbeeld een achtergrond van hout (vinyl). Althans, de ondergrond van hout en de achtergrond gewoon basic wit. Daarbij komen dan nog de versieringen, zoals slingers en ballonnen. De slingers wil ik ook graag roze. Ik heb alleen nog geen WOW slingers gevonden die het ook daadwerkelijk gaan worden. Te kieskeurig misschien?! Onderstaande foto laat eigenlijk een beetje zien hoe ik de shoot in mijn hoofd heb. En zeg nou eerlijk.. deze foto brengt je toch spontaan een gigantische glimlach op je gezicht?!

 photo 00241c3aedf61bb31901c0e306a7dcbc_zpsuaq8syrb.jpg
Foto: Pinterest

Om maar meteen even over mijn struikelblok te beginnen wat betreft de achtergrond etc. Ik maakt mijzelf nogal druk waar ik het aan moest vastzetten. Ik bedoel.. aan de muur plakken? Lijkt mij niet. Na een lange speurtocht kwam ik een foto tegen van iemand die ook zelf de Cake Smash had georganiseerd bij haar thuis en heeft de achtergrond vastgemaakt aan 2 stoelen, GENIAAL plan! Dus mocht jij in hetzelfde schuitje als mij bevinden, iedereen heeft wel 2 stoelen in huis.. een laken vastmaken aan beide stoelen en klaar! De slingers kun je vastzetten met tape of iets in die trant. 

# Foto's
Ik mag mijzelf gelukkig prijzen met een spiegelreflex camera, dus dat is een struikpuntje minder aan deze kant. Maar, natuurlijk kun je ook onwijs mooie foto's maken met een normale compacte camera of misschien maakt je telefoon wel erg mooie foto's? Even een beetje spelen met de instellingen en je bent klaar voor het schieten van onvergetelijke foto's. 

Zelf heb ik geen idee hoe dit alles gaat lopen op de dag zelf. Misschien gaat Vajèn de taart wel helemaal niet aanraken haha. Grootste nachtmerrie i guess! Stiekem kan ik niet wachten tot het moment daar is om foto's van haar te maken. Wij doen trouwens de shoot op haar verjaardag zelf. Wel zo leuk!! En het voordeel van thuis een Cake Smash... de badkamer is dichtbij!! Uiteraard komt er een uitgebreid verslag online en natuurlijk het 2e deel van de voorbereidingen. 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.