Doorgaan naar hoofdcontent

#Shorthairdontcare

 photo PicMonkey Collage_zpsxmm7r6xc.jpg

Ooit heb ik geroepen na het afknippen van mijn lange lokken tot een korte bob "NOOIT meer". Ik dacht dat mijn innerlijke ik en mijn gewone ik-ik erg op 1 lijn zaten, maar blijkbaar zat ik er toch weer naast. Mijn lange haar waar ik altijd zo trots op was ligt nu ergens op de vuilstort.. hello new coupe!4 weken geleden zag ik deze foto van stylist Chantal Bles op Instagram voorbij komen. Ik was meteen verliefd op haar korte lokken. Als een gek begon ik verder met zoeken naar foto's van dames met een lange bob en zelfs Youtube bleef niet uit the picture. Zoekend naar lange bobjes en hoe te stijlen. Easy cake dacht ik.. en ik stuurde mijn moeder een appje met dé foto van Chantal "dit wil ik". Enkele minuten later kreeg ik een appje terug met "DOEN" en wanneer? Mijn lieve mutti heeft altijd mijn haar bijgehouden als de puntjes geknipt moesten worden en geloof me, zelfs alleen met de puntjes knippen zat ik verstijfd in de stoel en slikte wat traantjes weg omdat de schaar erin moest. Nu wou ik iets anders dan mijn lange haar.

Life is too short for boring hair!

Ik praat nu wel steeds over mijn lange haar, ja dat had ik inderdaad maar daar was ook alles mee gezegd. Ik had minstens een fles conditioner in de week nodig om mijn haar goed doorkambaar te maken en zelfs dat was nog een hele uitdaging. Iedere ochtend een complete suikerspin inclusief gigantische slaapkruinen. En borstelen? Vergeet het maar, dat was geen doen. Dus de beslissing om mijn haar te knippen stond vast. Of het nou een klein stukje was of al die centimeters richting de lange bob, i don't care.. er moest iets gebeuren!

Ondertussen trok ik mijn geliefde extensions onder het stof vandaan. Van kort haar kan ik ook lang haar maken toch? Die bewuste knip dag bij moeders.. bibberend van de zenuwen op de stoel. En daar ging ze, knip knip. OMG mijn haar dacht ik nog maar gaf geen kick. Moeders knipte vrolijk door. Toen ze klaar was moest ik mezelf even bij elkaar rapen om achter me te kijken naar de lange plukken haar op de grond. Ik rende naar de spiegel, wow wat een kort koppie en een ander gezicht. En een slaak van Yes i did it ging door me heen.
 
 photo CIMG1966_zpsdicf8vt5.jpg
From this...

 photo IMG_20150409_165837_zpsbde7mexx.jpg
To this!
Spijt? Nee geen moment. We zijn  nu een dikke maand verder en wat een verademing is het om 's morgens op te staan zonder suikerspin, zonder slaapkruinen maar gewoon met "normaal" haar wat normaal te borstelen is. Het is zacht en het liefst zit ik er de hele dag aan. Het eerste moment op mijn fiets was even wennen, geen lange lokken meer in de wind. Ik ben happy en na 4 weken is het alweer onwijs gegroeid. De reden achter mijn knipbeurt lezen jullie 1 deze dagen hier op Swil..... Hello new hair, hello new life! Iets met speentjes enzo ;-)


Gezien de big trend van de long bob deze zomer, zijn er nog meer ladies in ons midden die onlangs haar lange lokken heeft ingeruild of plan is dit te gaan doen?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.