Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

#Shorthairdontcare

 photo PicMonkey Collage_zpsxmm7r6xc.jpg

Ooit heb ik geroepen na het afknippen van mijn lange lokken tot een korte bob "NOOIT meer". Ik dacht dat mijn innerlijke ik en mijn gewone ik-ik erg op 1 lijn zaten, maar blijkbaar zat ik er toch weer naast. Mijn lange haar waar ik altijd zo trots op was ligt nu ergens op de vuilstort.. hello new coupe!4 weken geleden zag ik deze foto van stylist Chantal Bles op Instagram voorbij komen. Ik was meteen verliefd op haar korte lokken. Als een gek begon ik verder met zoeken naar foto's van dames met een lange bob en zelfs Youtube bleef niet uit the picture. Zoekend naar lange bobjes en hoe te stijlen. Easy cake dacht ik.. en ik stuurde mijn moeder een appje met dé foto van Chantal "dit wil ik". Enkele minuten later kreeg ik een appje terug met "DOEN" en wanneer? Mijn lieve mutti heeft altijd mijn haar bijgehouden als de puntjes geknipt moesten worden en geloof me, zelfs alleen met de puntjes knippen zat ik verstijfd in de stoel en slikte wat traantjes weg omdat de schaar erin moest. Nu wou ik iets anders dan mijn lange haar.

Life is too short for boring hair!

Ik praat nu wel steeds over mijn lange haar, ja dat had ik inderdaad maar daar was ook alles mee gezegd. Ik had minstens een fles conditioner in de week nodig om mijn haar goed doorkambaar te maken en zelfs dat was nog een hele uitdaging. Iedere ochtend een complete suikerspin inclusief gigantische slaapkruinen. En borstelen? Vergeet het maar, dat was geen doen. Dus de beslissing om mijn haar te knippen stond vast. Of het nou een klein stukje was of al die centimeters richting de lange bob, i don't care.. er moest iets gebeuren!

Ondertussen trok ik mijn geliefde extensions onder het stof vandaan. Van kort haar kan ik ook lang haar maken toch? Die bewuste knip dag bij moeders.. bibberend van de zenuwen op de stoel. En daar ging ze, knip knip. OMG mijn haar dacht ik nog maar gaf geen kick. Moeders knipte vrolijk door. Toen ze klaar was moest ik mezelf even bij elkaar rapen om achter me te kijken naar de lange plukken haar op de grond. Ik rende naar de spiegel, wow wat een kort koppie en een ander gezicht. En een slaak van Yes i did it ging door me heen.
 
 photo CIMG1966_zpsdicf8vt5.jpg
From this...

 photo IMG_20150409_165837_zpsbde7mexx.jpg
To this!
Spijt? Nee geen moment. We zijn  nu een dikke maand verder en wat een verademing is het om 's morgens op te staan zonder suikerspin, zonder slaapkruinen maar gewoon met "normaal" haar wat normaal te borstelen is. Het is zacht en het liefst zit ik er de hele dag aan. Het eerste moment op mijn fiets was even wennen, geen lange lokken meer in de wind. Ik ben happy en na 4 weken is het alweer onwijs gegroeid. De reden achter mijn knipbeurt lezen jullie 1 deze dagen hier op Swil..... Hello new hair, hello new life! Iets met speentjes enzo ;-)


Gezien de big trend van de long bob deze zomer, zijn er nog meer ladies in ons midden die onlangs haar lange lokken heeft ingeruild of plan is dit te gaan doen?