Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

#Shorthairdontcare

 photo PicMonkey Collage_zpsxmm7r6xc.jpg

Ooit heb ik geroepen na het afknippen van mijn lange lokken tot een korte bob "NOOIT meer". Ik dacht dat mijn innerlijke ik en mijn gewone ik-ik erg op 1 lijn zaten, maar blijkbaar zat ik er toch weer naast. Mijn lange haar waar ik altijd zo trots op was ligt nu ergens op de vuilstort.. hello new coupe!4 weken geleden zag ik deze foto van stylist Chantal Bles op Instagram voorbij komen. Ik was meteen verliefd op haar korte lokken. Als een gek begon ik verder met zoeken naar foto's van dames met een lange bob en zelfs Youtube bleef niet uit the picture. Zoekend naar lange bobjes en hoe te stijlen. Easy cake dacht ik.. en ik stuurde mijn moeder een appje met dé foto van Chantal "dit wil ik". Enkele minuten later kreeg ik een appje terug met "DOEN" en wanneer? Mijn lieve mutti heeft altijd mijn haar bijgehouden als de puntjes geknipt moesten worden en geloof me, zelfs alleen met de puntjes knippen zat ik verstijfd in de stoel en slikte wat traantjes weg omdat de schaar erin moest. Nu wou ik iets anders dan mijn lange haar.

Life is too short for boring hair!

Ik praat nu wel steeds over mijn lange haar, ja dat had ik inderdaad maar daar was ook alles mee gezegd. Ik had minstens een fles conditioner in de week nodig om mijn haar goed doorkambaar te maken en zelfs dat was nog een hele uitdaging. Iedere ochtend een complete suikerspin inclusief gigantische slaapkruinen. En borstelen? Vergeet het maar, dat was geen doen. Dus de beslissing om mijn haar te knippen stond vast. Of het nou een klein stukje was of al die centimeters richting de lange bob, i don't care.. er moest iets gebeuren!

Ondertussen trok ik mijn geliefde extensions onder het stof vandaan. Van kort haar kan ik ook lang haar maken toch? Die bewuste knip dag bij moeders.. bibberend van de zenuwen op de stoel. En daar ging ze, knip knip. OMG mijn haar dacht ik nog maar gaf geen kick. Moeders knipte vrolijk door. Toen ze klaar was moest ik mezelf even bij elkaar rapen om achter me te kijken naar de lange plukken haar op de grond. Ik rende naar de spiegel, wow wat een kort koppie en een ander gezicht. En een slaak van Yes i did it ging door me heen.
 
 photo CIMG1966_zpsdicf8vt5.jpg
From this...

 photo IMG_20150409_165837_zpsbde7mexx.jpg
To this!
Spijt? Nee geen moment. We zijn  nu een dikke maand verder en wat een verademing is het om 's morgens op te staan zonder suikerspin, zonder slaapkruinen maar gewoon met "normaal" haar wat normaal te borstelen is. Het is zacht en het liefst zit ik er de hele dag aan. Het eerste moment op mijn fiets was even wennen, geen lange lokken meer in de wind. Ik ben happy en na 4 weken is het alweer onwijs gegroeid. De reden achter mijn knipbeurt lezen jullie 1 deze dagen hier op Swil..... Hello new hair, hello new life! Iets met speentjes enzo ;-)


Gezien de big trend van de long bob deze zomer, zijn er nog meer ladies in ons midden die onlangs haar lange lokken heeft ingeruild of plan is dit te gaan doen?