Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

Mijn favoriete smoothie - Recept

 photo 1187128_722661737794106_7039243448117846230_n_zpsd5cc1cdf.png

Al een lange tijd heb ik een ontzettende zwak voor smoothies. Eerder verklaarde ik mensen die smoothies maken met spinazie voor gek, maar die woorden heb ik inmiddels teruggenomen want ook ik behoor nu tot 1 van deze gekken ;-) Ik heb al onwijs veel geëxperimenteerd met verschillende smoothies maar er is er eentje waar ik toch weer steeds op terug val. Vandaag deel ik met jullie met mijn favoriete smoothie.


 photo 1187128_722661737794106_7039243448117846230_n_zpsf33e7be4.jpg

Eigenlijk is het heel simpel. Je kunt smoothies zelf zo uitgebreid of makkelijk maken als je zelf wil. Op mijn smoothie kun je weer flink door borduren.

Wat heb je nodig?
- Sojamelk
- Handje verse spinazie
- Banaan
- 4 aardbeitjes
- Gepelde hennepzaadjes
- Chia zaadjes
- Honing

Ik gebruik persoonlijk het liefst sojamelk. Hier zit van zichzelf al een erg lekkere en ietwat zoete smaak aan. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor gewone melk of amandelmelk.

Easy peasy, je gooit alles in de blender en mengt alles tot het een gladde massa is zonder brok stukjes. Giet het in je beker of glas en ready to go! Je kunt de zaadjes eventueel weglaten, maar voor mij hebben deze een echte meerwaarde. Vooral chia zaadjes zijn zo ongeveer standaard in mijn dagelijkse routine. In plaats van aardbeitjes kun je ook kiezen voor bramen of andere bessen.

Volgende week zal ik in een apart artikel vertellen hoe ik het fruit bewaar voor mijn smoothies en deel ik nog een aantal om-je-vingers-bij-op-te-eten smoothie recepten die je ook weer makkelijk kan aanpassen.

Nog meer smoothie fans? Heb jij een favoriete smoothies?