Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Hema Cuticle Lemon Oil

 photo 54547_zps910953ce.jpg

Degene die mijn blog al langer volgen weten dat ik ontzettend lang op mijn nagels heb gebeten. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, uit het niets om te stoppen met bijten. Dit ging altijd ontzettend goed. Maar die vreugde was van korte duur. Mijn nagels braken snel af waardoor ik toch weer begon met stiekem bijten. Nu ben ik inmiddels heel wat maanden verder zonder bijten en met nette verzorgde nagels. Je handen zijn immers je visitekaartje! Vandaag laat ik jullie een erg fijne budget topper zien, namelijk de Cuticle Lemon Oil van Hema oftewel, nagelriem olie.

Het was niet makkelijk om een fijne olie te vinden die voor mijn nagelriemen het beste werkte. Ik heb inmiddels heel wat  verschillende oliën geprobeerd, maar zo fijn als de nagelriem olie van Hema ben ik ze nog niet tegengekomen.


 photo kim340_zps647e1e19.jpg

Hema heeft een ontzettend uitgebreid assortiment als het gaat om nagelverzorging. Zo ook deze nagelriem olie. Het potje zit in een wit shimmer-achtig kartonnen doosje. Voor een budget product een mooie verpakking. Niets op aan te merken.

 photo kim343_zps33c18478.jpg

De olie zit in een doorzichtig potje met een witte dop. Eigenlijk precies hetzelfde als een gewone nagellak inclusief kwastje voor het aanbrengen van de olie. In het potje zit 11ml. Daar kun ontzettend lang mee vooruit gezien je maar weinig nodig hebt bij het insmeren van je nagelriemen.

 photo kim344_zps663c1e18.jpg

De olie zelf heeft een gele kleur en ruikt erg fijn. Niet te overheersend, maar wel een echte citroen geur zoals de naam eigenlijk al verklapt.


 photo kim342_zpsc5b7d5dd.jpg

Als we kijken naar de ingrediënten is het eerste wat mij opvalt, de amandelolie en jojoba olie. Beide oliën hebben een verzorgende en beschermende werking. I like! De amandel olie verzorgt je huid rondom je nagels en de jojoba olie beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Je brengt de olie met het kwastje aan op je schone nagels en nagelriemen. Met ronddraaiende bewegingen masseer je de olie in. Je vingers blijven na die tijd nog ietwat vettig, wat natuurlijk logisch is met een olie, maar storend is het niet. Na gebruik voelen mijn nagelriemen als herboren. Over de geur kan ik ook eigenlijk maar 1 ding zeggen, het is niet zo dat de citroen geur uren blijft hangen. Je ruikt het even op het moment dat je de olie aanbrengt.

 photo kim346_zps45da81fe.jpg

Na een lange zoektocht heb ik dan eindelijk dé olie gevonden die mijn nagels en nagelriemen op en top verzorgen. Ik gebruik de olie dagelijks om mijn nagelriemen soepel te houden omdat deze nogal wat te voorduren hebben gehad met dat gekluif al die tijd! Om de prijs hoef je het ook zeker niet te laten. Je betaald namelijk voor dit flesje van 11 ml € 3.25.

Heb jij een favoriete nagelriem olie?