Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Blogger gadget – Samsung Galaxy S5

 photo S5113_zpse18a3264.jpg

Normaal gesproken schenk ik geen aandacht aan de nieuwste telefoons, dat laat ik allemaal aan mij voorbij gaan. Maar als er een telefoon de bocht om komt schuiven waar mijn hartje behoorlijk sneller van is gaan kloppen is het de allernieuwste Samsung Galaxy S5! Ik heb de specificaties wel tig keer doorgelezen, al tientallen filmpjes op Youtube bekeken en tig keer de foto's van dit nieuwste speeltje doorgebladerd. Wat een telefoon! Als je het mij vraagt steekt Samsung met kop en schouders boven andere toestellen uit. Maar goed daar ging dit praatje natuurlijk niet over.

Tegenwoordig heb je zo onwijs veel functies op een telefoon zitten dat je eigenlijk geen computer of laptop meer nodig zou zijn. Althans bijna niet ☺Nu vraag je je vast af waar ik heen wil met dit artikel. Sommige van jullie die mijn blog bezoeken hebben zonder twijfel ook een blog en als blogging lady heb je goede apparatuur nodig om je bezoekers iedere dag te kunnen voorzien van leuke getikte blogjes met mooie foto's. Sinds kort heb ik een spiegelreflexcamera in mijn bezit waar ik helemaal idolaat van ben. Daarover binnenkort een uitgebreid artikel. Terug naar de clue...tijdens het lezen van de specificaties van de Samsung Galaxy S5 en het bekijken van meerdere filmpjes kwam ik er al vrij snel achter dat dit dé perfecte telefoon is voor blogging ladies (en gents). Waarom? Dat ga ik je vandaag haarfijn uitleggen.

 photo S51_zpse458a219.png

Als blogger heb je natuurlijk als basis nodig, een goede computer of laptop. Zonder dit ben je nergens. Maar dan ben je er nog niet, een goede camera is ook een pre. Toen ik begon met bloggen maakte ik foto's met de oude telefoon van Jeen. Een Nokia N97. De foto's die deze telefoon maakte waren geweldig. Toch was het voor mij handiger en fijner om een compacte camera erbij te hebben. Toevallig, hoe kan het ook anders was mijn compacte camera ook van Samsung. Een fel roze! Deze maakte prachtige foto's, maar ik wilde iets anders dus was het hoogtijd voor een nieuw speeltje, de spiegelreflex. Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo duur. Dan heb je ook nog je telefoon. Instagram, Facebook, Twitter , allemaal social media die iedereen dagelijks gebruikt. Als blogger wil je natuurlijk de mooiste foto's delen en ook dan merk je verschil qua lens en megapixels in je telefoon. Snap je al waar ik heen wil? Nee? Lees dan nog even mee!

 photo S511_zps093cc7a3.png

Laten we eens gaan kijken naar de specificaties van de Galaxy S5. De smartphone heeft een grote van 5.1 inch. Dat is iets groter de Samsung Galaxy S3. Het beeldscherm resolutie is hoog en ook nog eens full hd! Nou zegt de resolutie mij niet heel erg veel moet ik er eerlijk bij zeggen, ik ben er niet zo in thuis haha. Maar als ik kijk naar het beeldscherm in de filmpjes die ik heb gezien, flabbergasted. Daarintegen viel mijn oog wel op de megapixels van de camera, deze is maar liefst 16 megapixel!! De voorste camera heeft 2,1 megapixel. Handig voor de selfie-diva's onder ons ;-) Ik weet dat Samsung in haar telefoons geweldige camera's heeft. Tijdens het kijken van 1 van de filmpjes werd er goed uitgelegd wat je allemaal met de camera van de telefoon kunt doen. Zo kun je de focus aan zetten. Als blogger maak je veel foto's en foto's met een blurred achtergrond waarop de focus voorop ligt is niet altijd even makkelijk, maar met de S5 maak je met 1 knop een prachtige foto. Het filmpje vind je hieronder zodat je zelf je ogen uit kunt kijken. Het effect wat je ziet tijdens het maken van een foto heb je ook met een spiegelreflex. Dat is nog niet alles, want ook filmen met de telefoon is geweldig! Dezelfde functie (focus) kun je ook toepassen als je een filmpje schiet. Dus eigenlijk heb je 2 vliegen in 1 klap!!

Voor een blogger zou dit dé perfecte telefoon zijn of voor de vloggers onder ons. Met alleen deze telefoon heb je alles binnen handbereik, je social media, je mail en je camera! Ik ben razend enthousiast over de telefoon, de uitstraling, de vormgeving, de resolutie, de camera.. moet ik nog even doorgaan? Natuurlijk zijn dit mijn bevindingen via het internet en heb ik de real deal nog niet in mijn handen gehad. Maar tot dusver ben ik eigenlijk ontzettend benieuwd geworden naar de telefoon. Zou het mijn leven als blogger makkelijker maken? Zou ik minder mee hoeven te sjouwen? Zou ik minder apparatuur hoeven aan te schaven? Mocht jij straks nou in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S5 ben ik erg benieuwd wat jouw bevindingen met de telefoon zijn.

Ben je net als ik dol enthousiast over de telefoon? Dan vind je op Youtube nog meer onwijs veel leuke review/first impression filmpjes van deze Galaxy S5. Kunnen de bloggers in ons midden zich een beetje vinden in wat ik probeer duidelijk te maken? En misschien de bloggers in spe ook wel?!

Video/foto's credits: Samsung