Deze tijdschriften uit de 90's kennen we allemaal nog wel

Wat zeggen de 90's kids ervan als we de Break Out en de Hitkrant weer nieuw leven in blazen? Iedereen geboren in de jaren 90 weet precies wat ik bedoel. Ik knipte alles uit deze twee tijdchriften en de posters hing ik op in mijn kamer. Genieten! Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd wie de tijdschriften van vroeger nog weet te herinneren. Ik ga je mijn favorieten van vroeger vertellen. Vroeger was ik een echt lees meisje meisje. Ik verslond boeken als Kippenvel, Carry Slee en Jip en Janneke. Ik vond eigenlijk alles leuk, zolang er maar letters in stonden. Lezen kon ik als een malle. Wie kan zich nog de boeken abonnementen herinneren? Zo had ik bijvoorbeeld een abonnement gekregen van mijn ouders op de bekende Barbie boeken. Dat was gezellig iedere maand. Een mooi roze brievenbus pakketje. Ik had de hele collectie compleet. Geen idee wat ermee is gebeurd, maar hoe tof was het geweest als mijn eigen meisjes ook compleet verliefd waren geworden op deze boekjes. Daarnaast heeft de vr…

Resultaat - Mijn gepimpte meubel

 photo IMG-20131012-WA0005dsd_zpsda780aa9.jpg

In dit artikel liet ik jullie al een aantal voorbeelden zien van zelf gepimpte meubels door anderen. Ik was toen bezig met mijn eigen meubeltje, maar had helaas geen voor foto's zodat het verschil des te groter zou zijn naast elkaar op de foto. Toch vroeg ik jullie wel of jullie het leuk zouden vinden om mijn meubel zodra hij af was, terug te zien in een artikel. Vandaag dus mijn eigen gepimpte meubel.Het was even werk, maar dan heb je ook iets. Check het resultaat hieronder.

 photo IMG-20131012-WA0005_zps86e4c804.jpg

Wat een mega verschil!! Best een beetje trots dat het zo goed gelukt is. Het kastje zelf toen ik hem ophaalde was grenen. Niet echt bijzonder dus. Om toch een beetje te kunnen vergelijken heb ik een willekeurige foto van een grenen kastje op Google gepakt. Mijn meubel was precies dezelfde kleur.

 photo dsc9933_zpsa1951f05.jpg

Ik vond dit zo ontzettend gaaf om te doen dat ik nu alweer kriebels heb voor het volgende meubeltje. Wat mij geweldig lijkt om een babykamer een complete nieuwe look te geven - de meubels dan hé?! Niet dat er een kindje aan zit te komen bij ons, maar gewoon voor de leuk. Kijken of dat mij ook zal gaan lukken. Een leuke uitdaging voor next time.

 photo IMG-20131012-WA0002_zpsa25d3ec9.jpg

Hoe ik te werk ben gegaan heb je in dit artikel al kunnen lezen. Daar heb ik ook een aantal tips gedeeld die het misschien voor jullie ook een stukje makkelijker maken. Ik ben totaal geen expert op het gebied van verven, maar aan de hand van mijn eigen bevindingen en tips van Jeen is het toch erg goed gelukt.

 photo IMG-20131012-WA0003_zpsf38727fa.jpg

Het allerleukste aan het pimpen van dit meubeltje? Om de handgreepjes en scharniertjes er weer op terug kunnen schroeven haha. Alleen dat was al een compleet ander gezicht. Ik zat met een ontzettend dilemma met het bovenblad. Welke kleur? Ik heb toch gekozen voor een donkere kleur beits, maar je kunt het blad bijvoorbeeld ook een greywash geven.

 photo IMG-20131012-WA0004_zps6eca42a6.jpg

Eerst heb ik de complete bovenkant geschuurd. Binnen 5 minuten haha. Ik was eerst met de hand aan het schuren totdat Jeen ineens aan kwam zetten met 2 schuurmachines. Een bandschuurmachine en een mouse schuurmachine. De bandschuurmachine voor het bovenblad en de mouse voor kleine hoekjes en de zijkanten van het blad. Ik was echt zo klaar met deze 2 maatjes. Een bandschuurmachine hoeft niet zoveel te kosten. Even op internet zoeken naar leuke aanbiedingen of misschien kun je er wel eentje lenen/huren.

 photo 1383115_600389816687966_1013989894_n_zpsd1e73b73.jpg
Mijn allereerste eigen gereedschap haha ;-) 

Nadat je hebt geschuurd is het wel erg belangrijk dat je alles stofvrij maakt aan je meubel. Dit kun je doen met ammoniak. Zet dan voor die dat wel een knijper op je neus, want die lucht is niet te zuinig haha. Daarna heb ik het bovenblad goed laten drogen en toen kon het beitsen beginnen. Hiervoor kun je het beste een grote dikke kwast nemen. Het liefst eentje die wat breder is. Smeren maar.. je kunt laagjes opbouwen dus smeer niet meteen een mega lading op je meubel. Hoe meer laagjes hoe donkerder je meubel. Ik heb 3 laagjes gebruikt. Goed laten drogen en ondertussen kun je al wat leuke accessoires scoren voor het meubeltje.

De accessoires die ik heb gebruikt voor mijn meubel heb ik gekocht bij Action.

 photo IMG-20131012-WA0001_zps2c18348a.jpg

Dit meubel komt bij ons in de woonkamer te staan. Nu nog niet, pas als we "weer" gesetteld zijn in het nieuwe huisje. Ja alweer! We houden niet op, maar dit is de allerlaatste keer zucht. Dit was even een noodstop haha. Later zal ik er meer over vertellen en wie weet een house tour, leuk! Ik ben benieuwd wat jullie vinden van mijn zelf gepimpte meubel. 


Ben jij ondertussen ook begonnen aan pimpen van een meubel?