Doorgaan naar hoofdcontent

Babyliss koude harsstrips

 photo Babyliss_zps1979e519.jpg

Jezelf ontdoen van een teddy bontje is 9 van de 10 keer geen pretje. Tenzij je natuurlijk het verwijderen van je haren overlaat aan het bekende scheermesje. Hier schreef ik al over een epileerapparaat, maar vandaag laat ik je kennis maken met de koude harsstrips van Babyliss speciaal voor je benen. photo CAM00426_zpse50dbcd1.jpg

Als het gaat om ontharen grijp ik toch gauw weer mijn scheermesjes om even snel die razendsnel groeiende haartjes weg te scheren terwijl het ook veel makkelijker kan. Met een scheermesje heb je eigenlijk altijd de dag erna alweer last van harde stoppeltjes. Let's test this! De harsstrips zitten in een typisch kartonnen doosje van Babyliss. Herkenbaar uit duizenden. Op de verpakking staat direct alle informatie die je zou willen weten. Handig! photo CAM00427_zps84e32bef.jpg
Ingrediënten-lijst

 photo CAM00428_zps4d823e0f.jpg

In de verpakking zitten 20 harsstrips, 4 verzorgingsdoekjes en een handige gebruiksaanwijzing die je voor gebruik rustig kunt doorlezen mocht dit je eerste ontmoeting zijn met harsen.

Ik moet mezelf altijd mentaal voorbereiden op zoiets als het harsen van mijn lichaam haha. Ik begin een dag van te voren al, dan scrub ik de gedeeltes van mijn lichaam die ik wil gaan harsen. Het scrubben zorgt ervoor dat je er geen ingegroeide haartjes tevoorschijn komen. Ga zeker niet voor je gaat harsen in bad of onder de douche. De warmte van het water maakt je huid zacht waardoor het een stuk lastiger gaat worden met harsen. De dag erna is het tijd voor het moment suprême. Ik leg alles klaar wat ik nodig heb, de harsstrips en de verzorgingsdoekjes.

 photo CAM00429_zps18b45bb9.jpg

Mijn voorkeur voor een goede houding tijdens het harsen gaat uit naar een eetkamerstoel of een hoger krukje waar ik mijn voet op kan zetten. Zo kan ik er makkelijker bij en sta ik het minst verkrampt.

De harsstrips zijn al klaar voor gebruik, het enigste wat je zelf nog moet doen is de harsstrips ietwat verwarmen tussen je handen. Dit maakt de hars op de strips soepeler. Dit doe je ongeveer 30 seconden.

 photo CAM00430_zps219185b4.jpg

Zodra de strip is opgewarmd trek je deze voorzichtig van elkaar af. Nu heb je 2 strips waarvan je er eentje opzij legt voor zo meteen. De andere strip plak je op het gedeelte waar je geen haar meer wilt zien. In dit geval de benen. Strijk de strip goed glad met de palm van je hand. Strijk altijd met je haren mee. Dus bij je benen strijk je over de strip heen naar beneden. Zit de strip vast? Dan ben je nu klaar voor het echte werk!

Je pakt de strip aan de onderkant vast. Nu is het erg belangrijk dat je de juiste beweging maakt. Zorg ervoor dat je het gedeelte waar je de strip vast hebt zo ver mogelijk in een soort "v" vormt vouwt naar boven. Dus niet de strip pakken en een "L" beweging naar boven maken. Met de andere hand houdt je de huid strak Nu maak je 1 snelle beweging zodat de harsstrip wordt verwijdert van je huid. je trekt de strip dus tegen de haargroeirichting los. Wow dat was een feestje zeg. De eerste ruk deed even zeer, maar is te doen.

Het kan zijn -mocht je veel haar op je benen hebben- dat je de strip nogmaals op dezelfde plek moet gebruiken om alles haartjes weg te krijgen. Dit doe je door de gebruikte strip dicht te vouwen en hem weer op te warmen. De andere stappen zijn precies hetzelfde als hierboven. Dit kun je zo een 3 á 4 keer herhalen dan is het voor die harsstrip mooi geweest of totdat de strip niet meer voldoende plakt.

 photo CAM00432_zps8d0359a4.jpg

Nadat je klaar bent met het harsen van je lichaam/benen gebruik je een verzorgingsdoekje. Deze zorgt ervoor dat alle resten hars worden verwijdert van je lichaam. Het heeft geen zin om na het harsen de laatste stukjes hars van je lichaam af te spoelen met warm water. Dit werkt namelijk niet. Zorg er dus voor dat je alles weghaalt met het daarvoor bestemde doekje. Deze bevat een olie die je huid weer soepel en zacht maakt.

Heb je na het harsen last van een geïrriteerde huid? Even je benen/armen onder de koude kraan houden, dit kalmeert je huid.

Wat vind ik ervan? 
Het is in het begin misschien even wennen, maar oh zo handig! Je kunt de strips namelijk makkelijk meenemen in je tas voor onderweg of een weekendje weg. De strips en de doekjes nemen weinig ruimte in beslag. Als ik de strips heb gebruikt blijven de haartje -bij mij- ongeveer een week weg. Als je er een beetje handigheid in krijgt is het een peulenschil en zoveel sneller dan een scheermes. Ja ratst die strip op je been/arm en ratst hem er weer af enzovoort enzovoort. De huid bij mijn benen en armen zijn ondertussen wel wat gewend dus een irritatie heb ik niet opgemerkt. Wel was mijn huid op mijn benen na het harsen iets rood, maar dit trok ook vrij snel weer weg. Hoeveel je kunt doen met de 20 harsstrips is natuurlijk per persoon verschillend. Heb je wat meer haar dan zul je er ongeveer 3 keer mee kunnen. Ik heb het geluk dat ik niet een groot oerwoud aan mijn benen heb hangen. Ik kan er ongeveer 4 á 5 keer mee doen. 

Mocht je nog opzoek naar een hars product dan kan ik zeker deze Babyliss koude harsstrips aanraden Snel, makkelijk, langdurig resultaat en zelfs korte haartjes worden meegetrokken. Hoe vaker je harst hoe minder je pijn je zult ervaren. Althans, ik vond het ontharen met de strips niet erg pijnlijk. Laat ik het zo zeggen, de pijn is te doen. 

Mocht je je afvragen waarom ik juist nu met dit koude weer hiervan een een review laat zien, mijn benen moeten altijd glad zijn. Ondanks dat het misschien erg lekker is een bontje met deze kou, maar nee ik ga voor gladde benen. En zo prik ik Jeen ook niet lek met mijn haartjes haha! 

 photo CAM00433_zpsc3d51500.jpg

De Babyliss koude harsstrips zijn onder andere verkrijgbaar bij het Kruidvat voor € 4.99


Onthaar jij je lichaam ook nog steeds met deze kou? Zou je overwegen om deze harsstrips te proberen? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.