Doorgaan naar hoofdcontent

Review - Braun Silk-Épil 7 Wet & Dry

 photo thumbnailbraun_zps92b14497.jpg

Ondanks dat het zonnetje is ingeruild voor het koude weer betekend het niet dat je een teddyberen bontje op je benen moet laten groeien. Lekker warm is het zeker maar ik ga toch voor de gladde benen! Afgelopen zomer heb ik de Braun Silk-épil helemaal binnenste buiten gekeerd om deze zo goed mogelijk te testen. Dat is gelukt en nog steeds maak ik braaf gebruik van dit epileerapparaat. Vandaag lees je mijn bevindingen.Ik weet nog heel goed mijn eerste epileerapparaat te herinneren. Een goedkopere versie die ik kreeg voor kerst nadat ze heel lang op mijn wishlist heeft gestaan. Blij als een kind dat ik was. Maar die blijdschap was van korte duur toen ik het apparaat uit ging proberen. Wat een regelrechte ramp, wat een pijn en wat een marteling! Bij het apparaat zat een tasje, hier heb ik haar na een aantal keer over mijn been gehaald te hebben weer in gestopt en er vervolgens nooit meer uitgehaald. Doeeei! Ze maakte weer plaats voor de oude vertrouwde scheermesjes. Ondanks dat ik veel klaagde over het scheren met een scheermesje was dat opeens zo slecht niet meer.


 photo CIMG2186_zps0fb80a51.jpg

Toen ik de Braun Silk-épil ontving moest ik even een paar keer slikken. Durfde ik het nog een keer aan? Ja, ik ben met zulke dingen gewoon een écht mietje. Ik las alle informatie wel tig keer door. Wat beloofde Braun? Een minder pijnlijke ervaring, efficiënt verwijderen van de haartjes, 4 weken lang gladde benen en als kers op de taart zouden de haartjes zachter terug groeien dan voor een epileer sessie. Oke, nu ik dit wist moest ik hem echt wel uitproberen. Mijn nieuwsgierigheid had het weer eens van mij gewonnen.

De set
De Braun Silk-épil 7 komt samen met een lange oplader, een borsteltje, een roze opberg tasje en natuurlijk een boekje waar je alle informatie in kunt vinden die je voor het gebruik nog zou willen weten. Alles staat goed uitgelegd dus iedereen, echt iedereen kan aan de slag met de Silk-épil. Een echt meiden apparaat kun je het wel noemen met de roze accenten.


Dé Braun Silk-Épil 7 Wet & Dry

 photo CIMG2187_zpsad6df34f.jpg

De variant die ik in mijn bezit heb zoals op bovenstaande foto heeft geen opzetstuk erbij. Deze zijn overigens wel te koop. Zoals de Silk-épil met een roterende borstel als opzet stuk. Perfect voor een spa in je eigen badkamer. Natuurlijk heet ze niet voor niks Wet & Dry. Je kunt apparaat dus zowel onder de douche als op een droge huid gebruiken.

 photo CIMG2188_zpsd2bb5b4b.jpg

De Silk-épil heeft maar liefst 40(!) kleine pincetjes. Deze pincetjes blijven altijd in nauw contact met je huid om zelfs haartjes ter grote van een zandkorrel te kunnen verwijderen. Het epileerhoofd beweegt mee, een groot pluspunt in mijn ogen. Hierdoor past het epileerhoofd zich aan aan jouw lichaamscontouren. Wat dus maar 1 ding kan betekenen.... meer efficiëntie.

Het bovenste gedeelte van het epileerhoofd kun je er makkelijk af klikken om de losse haartjes na het epileren te verwijderen met het bijgeleverde borsteltje. Wat ook niet geheel onbelangrijk is om erbij te vertellen als een leuk weetje, het ingebouwde lichtje. Deze zorgt ervoor dat geen enkel haartje zal worden overgeslagen tijden het epileren omdat alle haartjes goed zichtbaar worden.

 photo CIMG2198_zpsa68f0311.jpg

Het apparaat ligt erg fijn in de hand en is makkelijk vast te houden tijdens het epileren. In het midden van het apparaat kun je de stand bepalen. Er zijn twee standen, stand 1 (|) en stand 2 (||). Je kiest je stand door op het witte knopje van de schakelaar te drukken en in de richting van de klok te draaien. De eerste stand staat voor extra zacht en de tweede stand voor extra efficiënt. Gebruik je een epileerapparaat voor de eerste keer dan is het aan te raden om de eerste keer stand 1 te gebruiken zodat je huid kan wennen aan het epileren.


 photo CIMG2194_zps73408310.jpg

Wat vind ik ervan?
Wat scheet ik in mijn broek toen ik de Silk-épil tevoorschijn haalde. Dit was in de zomer en ik besloot om  het apparaat op het balkon te gebruiken. Ik had immers een kort broekje aan. En dat hebben de buren geweten haha. Mijn pijn grens ligt lager dan laag dus hier kun je je absoluut niet aan vast pinnen. Het deed niet ontzettend veel pijn, maar lekker was anders. Zo verteld Braun ook dat je huid de eerste keren moet wennen aan het epileren. Langzamerhand zal je huid hieraan wennen en zal de pijn minder worden. True? Yes, compleet waar! Nadat ik beide benen had ondervonden aan een epileer sessie was mijn huid ietwat rood wat natuurlijk volkomen logisch is. Ik heb daarna een goede crème gebruikt om mijn huid te kalmeren. Nu was het wachten aangebroken op de eerste tekenen van groeiende haartjes. De haartjes kunnen tot wel 4 weken weg blijven. Afhankelijk natuurlijk hoe snel je haar groeit. De mijne die hebben er altijd erg veel zin in. Na 2 en halve week waren de haren hier en daar alweer zichtbaar.

Tijd voor een nieuwe epileer sessie, maar dit keer onder de douche. Oh god damn, dat was echt een verlichting. Mijn huid was stukken minder onrustig en minder rood. Ook de pijn tijdens het epileren was minimaal. Ik vond het fijn! Van mij dus een aanrader om het apparaat te gebruiken onder de douche. Als je pijngrens wat hoger ligt als die van mij dan moet het gebruik van de Silk-épil op een droge huid makkelijk te doen zijn voor je.

Al met al, ik ben onder de indruk. We zijn nu een aantal maanden verder en nog steeds gebruik ik de Silk-épil met veel plezier.Of de haartjes zachter terug groeien? Daar kan ik niet over oordelen omdat de haren op mijn benen al wat donzig zijn. photo CIMG2199_zps1daf3bc4.jpg

Het is een investering want de Braun Silk-épil zit rond de € 150,00 maar ga eens na hoeveel scheermesjes je gebruikt en ga dat is tegen elkaar afwegen? Dan is het echt wel te doen en alles voor gladde benen toch? Ja zelfs in de winter! Als je het mij vraagt zeker een goede investering als je opzoek bent naar een goed epileerapparaat die je zowel droog als nat kunt gebruiken.

De prijzen verschillen trouwens erg veel. Even goed rond koekeloeren in diversen webshops, want er zijn ook een tal van aanbiedingen te vinden. En anders een leuk sinterklaas/ kerst cadeautje? ;-)


Waar ga jij voor, scheren of epileren? Zou je overwegen om de Braun Silk-épil 7 aan te schaffen? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.