Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Kickass winterjassen

 photo Winterjassenleer_zpseeb5bf4e.jpg

Ik kan wel janken, heel hard janken! De zomer heeft ons echt verlaten, althans in hoeverre kun je de afgelopen zomer een zomer noemen met maar een paar dagen mooi weer? Dat terzijde, we moeten weer gaan geloven aan de koude en donkere dagen. Hoewel ik er eigenlijk nog helemaal niet over na wil denken beslist moedernatuur wel anders voor ons. Tijd voor een goede en dikke winterjas zodat we ook deze koude dagen goed door kunnen komen. Het is nog niet bijster koud, maar het weer draait in een vlug tempo dus tijd om de online shops in te duiken opzoek naar dé perfect winterjas.Alweer? Ja alweer! Ik heb een goede winterjas in de kast hangen, maar stiekem ben ik toch om mij heen aan het kijken. Als je mij al iets langer volgt dan weet je vast ook dat ik iedere jaar minstens 2 winterjassen aanschaf. Geen luxe, maar op de één of andere manier raak ik snel uitgekeken op mijn winterjassen. Na een paar keer die toen leuke winterjas gedragen te hebben verdwijnt ie weer op Marktplaats. Zonde als ze in de kast blijven hangen toch? Maar goed, mijn passen kosten dan ook niet de hoofdprijs anders werd het wel een erg dure grap. Ik kon mijzelf weer niet bedwingen door het immens grote aanbod aan jassen. Normaal moet ik toch altijd weer een tijdje rond blijven kijken en na heel veel mwah's heb ik er dan toch eentje kunnen vinden. Nu.... zou ik zo al het aanbod aan winterjassen in mijn winkelwagentje kunnen stoppen. Wat ik deze keer voor leuks heb gevonden? Winterjassen in overvloed. Kijk je mee?


Parka's 
 photo Winterjassenparka_zpsae42ede0.jpg

De parka is een tijdloze jas en kun je eigenlijk overal mee combineren + naar mijn mening de meest warme jas voor de winter/herfst. Mij niet gezien met een bevroren onderrug haha. Deze 3 exemplaren hierboven zijn mijn favorieten. Valt het op? Alle 3 in bruintinten. De middelste is denk ik de meest favoriet van allemaal met leren accenten op de schouder en de zakken. Yes i like!

V.l.n.r;
Only Perth Parka bruin € 79.95
Even&Odd Parka Bruin € 89.95
Only Mauricio Parka Beige € 79.95


Leer
 photo Winterjassenleer_zpsfadadab7.jpg

Leer en winter, dat gaat er bij mij nog steeds niet in. Dat komt misschien omdat als ik aan leer denk, denk ik kou. Leer is immers altijd koud. Dus in plaats van de compleet leren jassen kies ik dan liever voor een leren jasje met een piep klein harig vachtje. Zoals de eerste van Supertrash, oh god damn wat een beauty!

V.l.n.r;
Supertrash Olammy Leren jas Bruin € 169.95
Only Bologna Leren jas Zwart € 69.95
Freaky Nation Snow Flake Leren jas Zwart € 99.95


Lange jassen
 photo Langewinterjassen_zps9b1001a8.jpg

Net zoals parka's doen lange jassen het voor mij altijd goed. Bij deze vind ik dan wel weer dat het een stuk moeilijker is om een leuke lange winterjas aan de haak te slaan. Ik vond deze 3 leukerdjes online. Alle 3 lange jassen die ik maar al te graag zou dragen. Vooral de eerste heeft iets speciaals met het zwart en witte. Hij is ontworpen door Frans Molenaar.

V.l.n.r;
Frans Molenaar zwart/wit jas € 99.90
Lange jas zwart/grijs € 99.90
Tweed jas lichtgrijs € 99.90


Double Breasted
 photo Doublebreatsedwinterjassen_zps8261065f.jpg

Jassen met 2 rijen knoopjes, ik blijf ze leuk vinden en weer precies hetzelfde verhaal als de parka's.. deze double breasted jassen blijven tijdloos. De eerste heeft een military look wat ik persoonlijk erg leuk vind. Deze is trouwens ook nog in een groene variant verkrijgbaar. De laatste is een échte college jas. Dametjes op high schools worden er veel mee gespot. Een leuk detail aan deze jas, de binnenkant van de capuchon heeft een rood ruitje. Leuk!

V.l.n.r;
Military Wool jas donkerblauw € 89.95
Double Breasted jas zwart € 79.95
College Coat donkerblauw € 99.95


Nep bontjes
 photo Bontwinterjassen_zps1fd830c0.jpg

Ohh bontje, wat ben ik toch gek op je! Haha. Ho, wel NEP bont laten we dat voorop stellen. Wie komt mij sponsoren en voegt deze 3 jassen huppakee in mijn kast?! Nou steekt de middelste wel erg af tegen de andere 2 volledige bontjes, maar door de grote bont kraag vond ik toch wel tussen de bont jassen in passen. Mijn favoriet uit dit rijtje? Moeilijk, maar dan ga ik voor de laatste van Supertrash. Hij heeft iets!

V.l.n.r;
Vila Taci Jacket € 79.95
River Island Scandi Parka € 119.95
Supertrash Ofuria jas € 169.95


Trench Coats
 photo Trenchcoats_zpsa2522302.jpg

Trench coats zijn meestal allemaal hetzelfde, of zwart of lichtbruin. Ik kon er dan ook moeilijk 3 uitzoeken. Toch heb ik er 3 gevonden. De eerste met de aztec mouwen, i love it! Hoewel de laatste, die spreekt mij ook erg aan. Je moet ervan houden. Over het algemeen vind ik een trench coat net iets te koud voor de winter tenzij je een gevoerde variant hebt.

V.l.n.r
Maison Scotch Trench coat aztec € 124.92
Jovonnista Trench coat € 75.48
Louche Heather Trench coat € 159.95

Sommige prijzen zijn om te huilen, ik weet het. Maar voor een goede winterjas kun je beter iets meer uitgeven dan dat je halverwege met een winterjas zit die niet erg lang meegaat. Misschien ook tegelijkertijd een tip voor, een iets duurdere jas aanschaffen zodat ik er de hele winter mee MOET lopen haha.

Ik hoop dat ik jullie een beetje inspiratie heb kunnen geven in dit artikel en natuurlijk dat er een leuk exemplaar voor je bij zit.

Heb jij er een leuke tussen gezien? Hoeveel zou jij uitgeven aan een winterjas?