Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Max pressed poeder foundation - Nude (action)

 photo Max1_zpsab15cb13.jpg

Action en ik, dat gaat perfect samen. Wij kunnen samen door 1 deur, hand in hand. Maar dat is geen geheim meer. Je vind tussen de Bourjois, Max Factor en Essence producten in mijn stash ook een tal make-up producten van Action. Het bekende huismerk, Max. Door de jaren heen heeft dit merk zich keer op keer verbeterd. Al 2 jaar gebruik ik de Pressed Powder Foundation in de kleur Nude van Max. Ik ben er verknocht aan! Helaas ben ik niet de enigste en heb al vaak mis moeten grijpen. Nu neem ik er steeds een aantal mee zodat ik een voorraadje heb mocht dit fijne product uitverkocht zijn of uit het assortiment gehaald gaat worden. Dat ik nog niet eerder een artikel heb gemaakt over deze foundation, het is mij een raadsel, maar vandaag vertel ik je er alles over!
In het begin -ongeveer 2 jaar geleden- zaten deze pressed poeder foundations nog op een kartonnetje met een plasticje eroverheen. En nu, netjes in een mat zwart kartonnen doosje. Alleen dat al geeft de foundation een compleet andere look. Ik gebruik de kleur Nude. Laat ik maar beginnen met de ingrediënten. Eigenlijk zie ik weinig wat niet in de foundation thuis zou horen. Sommige vermijden liever Paraffinum Liquidum ook wel Minreale olie genoemd. Dit ingrediënt zit in ontzettend veel producten en wordt al jaren gebruikt in bijvoorbeeld cosmetica. Eerlijk gezegd heb ik er niet erg veel problemen mee. 


Verder zie je nog een tweetal ingrediënten die in de foundation verwerkt zitten, namelijk Aloë Vera en Vitamine E. I like! Ook is het product niet op dieren getest wat natuurlijk helemaal top is! 


Ondanks dat ik zeer tevreden ben over de foundation vind ik de plastic verpakking ietwat minder. Het klepje wordt ontzettend snel lam en breekt snel af hoe voorzichtig je er ook mee bent. Maar goed, voor die paar centen niet echt iets om over te klagen. De plastic behuizing is verder vrij stevig. Zodra je het klepje openmaakt valt je oog direct op een rond plastic beschermlaagje. Prima over nagedacht. Het klepje gaat trouwens ook makkelijk open. Meestal met goedkopere producten als deze zijn de verpakkingen onmogelijk los te krijgen. Natuurlijk het spiegeltje, erg handig als je de foundation meeneemt voor onderweg. Ook al het is maar een mini spiegeltje, ik kan er goed mee overweg en zelfs mijn complete make-up aanbrengen. Ja, met dat kleine spiegeltje ;-) 


Verder vind je in de kartonnen verpakking achter het doosje ook nog een sponsje, deze is bedoeld om de poeder foundation mee aan te brengen. Nou ben ik zelf niet zo een voorstander van dit soort sponsjes, maar goed als je de foundation met je meeneemt in je tas dan kun je het sponsje op de poeder neerleggen en het klepje sluiten zodat je geliefde poedertje het de hele reis overleeft. Persoonlijk breng ik liever een poeder foundation aan met een grote poederkwast. 

Mijn gezicht zonder poeder
Ik heb een huid die ontzettend snel rood en onrustig is. Zodra ik ook maar met 1 vinger mijn wang aan raak dan kan ik de klok erop gelijk zetten dat mijn wang op die plek binnen no time een rode vlek heeft. Op de foto hierboven kun je dit ook goed zien, vooral bij mijn kaak. Ook heb ik in mijn gezicht de nodige moedervlekjes. Ik heb al heel wat foundations door mijn handen heen gehad, maar eigenlijk was er niet 1 foundation die de moedervlekjes iets lichter kon maken zodat ze niet zo erg aanwezig waren. 

Mijn gezicht met poeder

See the difference?! Een egale huid en de poeder foundation bedekt mijn moedervlekjes en andere rode vlekken perfect. De foto hierboven spreekt waarschijnlijk meer dan duizend woorden. Ik heb de poeder aangebracht met een grote poederkwast. Hier heb ik 2 dunne laagjes op mijn gezicht, één laagje zou het ook nog kunnen doen. Het is maar net waar je jezelf fijner bij voelt.

Ik ben in ieder geval verslingerd aan de pressed podwer foundation en kan niet meer zonder. Zoals ik al aangaf heb ik veel foundations geprobeerd, ook in vloeibare vorm, maar deze waren het toch net niet voor mij. En de prijs, tsja € 0,98 Wat kan ik daar nog meer over zeggen......Ben je in de buurt van Action? Zeker even naar binnen rennen om te kijken of de juiste kleur en voor je tussen zit. Als ik mij niet vergis zijn er geloof ik 3 verschillende tinten.

Heb jij deze pressed pwder foundation van Max al geprobeerd? Ben je er tevreden over of juist niet?