Doorgaan naar hoofdcontent

Max pressed poeder foundation - Nude (action)

 photo Max1_zpsab15cb13.jpg

Action en ik, dat gaat perfect samen. Wij kunnen samen door 1 deur, hand in hand. Maar dat is geen geheim meer. Je vind tussen de Bourjois, Max Factor en Essence producten in mijn stash ook een tal make-up producten van Action. Het bekende huismerk, Max. Door de jaren heen heeft dit merk zich keer op keer verbeterd. Al 2 jaar gebruik ik de Pressed Powder Foundation in de kleur Nude van Max. Ik ben er verknocht aan! Helaas ben ik niet de enigste en heb al vaak mis moeten grijpen. Nu neem ik er steeds een aantal mee zodat ik een voorraadje heb mocht dit fijne product uitverkocht zijn of uit het assortiment gehaald gaat worden. Dat ik nog niet eerder een artikel heb gemaakt over deze foundation, het is mij een raadsel, maar vandaag vertel ik je er alles over!
In het begin -ongeveer 2 jaar geleden- zaten deze pressed poeder foundations nog op een kartonnetje met een plasticje eroverheen. En nu, netjes in een mat zwart kartonnen doosje. Alleen dat al geeft de foundation een compleet andere look. Ik gebruik de kleur Nude. Laat ik maar beginnen met de ingrediënten. Eigenlijk zie ik weinig wat niet in de foundation thuis zou horen. Sommige vermijden liever Paraffinum Liquidum ook wel Minreale olie genoemd. Dit ingrediënt zit in ontzettend veel producten en wordt al jaren gebruikt in bijvoorbeeld cosmetica. Eerlijk gezegd heb ik er niet erg veel problemen mee. 


Verder zie je nog een tweetal ingrediënten die in de foundation verwerkt zitten, namelijk Aloë Vera en Vitamine E. I like! Ook is het product niet op dieren getest wat natuurlijk helemaal top is! 


Ondanks dat ik zeer tevreden ben over de foundation vind ik de plastic verpakking ietwat minder. Het klepje wordt ontzettend snel lam en breekt snel af hoe voorzichtig je er ook mee bent. Maar goed, voor die paar centen niet echt iets om over te klagen. De plastic behuizing is verder vrij stevig. Zodra je het klepje openmaakt valt je oog direct op een rond plastic beschermlaagje. Prima over nagedacht. Het klepje gaat trouwens ook makkelijk open. Meestal met goedkopere producten als deze zijn de verpakkingen onmogelijk los te krijgen. Natuurlijk het spiegeltje, erg handig als je de foundation meeneemt voor onderweg. Ook al het is maar een mini spiegeltje, ik kan er goed mee overweg en zelfs mijn complete make-up aanbrengen. Ja, met dat kleine spiegeltje ;-) 


Verder vind je in de kartonnen verpakking achter het doosje ook nog een sponsje, deze is bedoeld om de poeder foundation mee aan te brengen. Nou ben ik zelf niet zo een voorstander van dit soort sponsjes, maar goed als je de foundation met je meeneemt in je tas dan kun je het sponsje op de poeder neerleggen en het klepje sluiten zodat je geliefde poedertje het de hele reis overleeft. Persoonlijk breng ik liever een poeder foundation aan met een grote poederkwast. 

Mijn gezicht zonder poeder
Ik heb een huid die ontzettend snel rood en onrustig is. Zodra ik ook maar met 1 vinger mijn wang aan raak dan kan ik de klok erop gelijk zetten dat mijn wang op die plek binnen no time een rode vlek heeft. Op de foto hierboven kun je dit ook goed zien, vooral bij mijn kaak. Ook heb ik in mijn gezicht de nodige moedervlekjes. Ik heb al heel wat foundations door mijn handen heen gehad, maar eigenlijk was er niet 1 foundation die de moedervlekjes iets lichter kon maken zodat ze niet zo erg aanwezig waren. 

Mijn gezicht met poeder

See the difference?! Een egale huid en de poeder foundation bedekt mijn moedervlekjes en andere rode vlekken perfect. De foto hierboven spreekt waarschijnlijk meer dan duizend woorden. Ik heb de poeder aangebracht met een grote poederkwast. Hier heb ik 2 dunne laagjes op mijn gezicht, één laagje zou het ook nog kunnen doen. Het is maar net waar je jezelf fijner bij voelt.

Ik ben in ieder geval verslingerd aan de pressed podwer foundation en kan niet meer zonder. Zoals ik al aangaf heb ik veel foundations geprobeerd, ook in vloeibare vorm, maar deze waren het toch net niet voor mij. En de prijs, tsja € 0,98 Wat kan ik daar nog meer over zeggen......Ben je in de buurt van Action? Zeker even naar binnen rennen om te kijken of de juiste kleur en voor je tussen zit. Als ik mij niet vergis zijn er geloof ik 3 verschillende tinten.

Heb jij deze pressed pwder foundation van Max al geprobeerd? Ben je er tevreden over of juist niet?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.