Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Handige app - Douane Reizen-App


Mijn ideale vakantie, zon, zee, strand, lekker eten en genieten, maar ook shoppen mag niet in het lijstje ontbreken. Vaak vind je in landen als Spanje een tal van marktkraampjes langs het strand met -voornamelijk- veel namaak spullen. Wat dacht je van die onwijs dure designer tas die al zo ontzettend lang op je verlanglijstje staat. Sparen, sparen, sparen maar je komt nog lang in de buurt van het grote bedrag. ideaal dus als je in je vakantieland die designer tas voor een prikkie kunt scoren op dat ene marktkraampje. In the pocket denk je, maar mag je je tas dan wel meenemen naar Nederland? Hoe zit dat eigenlijk?
Om dit soort vragen te beantwoorden is de Reizen-App van de Douane in het leven geroepen. Deze app bestaat al een langere tijd, maar heeft nu een complete make-over gekregen. De app is overzichtelijk en je kunt er op bijna al je vragen een antwoord vinden. 


In het gedeelte "bereken belasting" kun je berekenen of je belasting moet betalen over de producten die je hebt gekocht en zo ja, hoeveel je dan moet betalen. Eigenlijk werkt het vrij makkelijk. Je voert het land in waar je het product of producten hebt gekocht en wat voor product. Zo krijg je direct inzicht of je Ć¼berhaupt iets moet betalen. Handig!


Heb je de producten die je hebt gekocht ingevoerd? Dan kun je deze opslaan onder het "overzicht" gedeelte. Zodra je het limiet bedrag hebt bereikt krijg je te zien hoeveel belasting je moet betalen. 

Bonnenboekje
Het bonnenboekje vind je ook in de app. In dit gedeelte kun je foto's maken van bonnen. Bonnen van producten als, camera's of laptop's die je meeneemt op vakantie en dus voor je vakantie al hebt gekocht. Zo kom je nooit bij de Douane voor verrassingen te staan, je kunt namelijk laten zien dat je deze producten niet in je vakantieland hebt gekocht.
Onder "is dit ok?" kun je kiezen uit verschillende categorieĆ«n als drank en tabak, namaak etc. Hierin vind je precies wat je wel en niet mag meenemen buiten en binnen de EU. En dat is nog niet alles, want je krijgt meteen te zien hoeveel je mag meenemen.  
Al met al een ontzettend handige app en ook is de app compleet offline. Je kunt dus tijdens het shoppen in je vakantieland even snel spieken of je dat ene item wel mee mag nemen. Het zou toch zonde zijn als je een compleet nieuwe garderobe aanschaft tijdens je vakantie van namaak merken en je die vervolgens achter moet laten bij de Duane?! 

De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android en kun je vinden onder de naam "Douane reizen". 

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.douane.nl/reizigers

Dit is een gesponsord artikel