Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Handige app - Douane Reizen-App


Mijn ideale vakantie, zon, zee, strand, lekker eten en genieten, maar ook shoppen mag niet in het lijstje ontbreken. Vaak vind je in landen als Spanje een tal van marktkraampjes langs het strand met -voornamelijk- veel namaak spullen. Wat dacht je van die onwijs dure designer tas die al zo ontzettend lang op je verlanglijstje staat. Sparen, sparen, sparen maar je komt nog lang in de buurt van het grote bedrag. ideaal dus als je in je vakantieland die designer tas voor een prikkie kunt scoren op dat ene marktkraampje. In the pocket denk je, maar mag je je tas dan wel meenemen naar Nederland? Hoe zit dat eigenlijk?
Om dit soort vragen te beantwoorden is de Reizen-App van de Douane in het leven geroepen. Deze app bestaat al een langere tijd, maar heeft nu een complete make-over gekregen. De app is overzichtelijk en je kunt er op bijna al je vragen een antwoord vinden. 


In het gedeelte "bereken belasting" kun je berekenen of je belasting moet betalen over de producten die je hebt gekocht en zo ja, hoeveel je dan moet betalen. Eigenlijk werkt het vrij makkelijk. Je voert het land in waar je het product of producten hebt gekocht en wat voor product. Zo krijg je direct inzicht of je überhaupt iets moet betalen. Handig!


Heb je de producten die je hebt gekocht ingevoerd? Dan kun je deze opslaan onder het "overzicht" gedeelte. Zodra je het limiet bedrag hebt bereikt krijg je te zien hoeveel belasting je moet betalen. 

Bonnenboekje
Het bonnenboekje vind je ook in de app. In dit gedeelte kun je foto's maken van bonnen. Bonnen van producten als, camera's of laptop's die je meeneemt op vakantie en dus voor je vakantie al hebt gekocht. Zo kom je nooit bij de Douane voor verrassingen te staan, je kunt namelijk laten zien dat je deze producten niet in je vakantieland hebt gekocht.
Onder "is dit ok?" kun je kiezen uit verschillende categorieën als drank en tabak, namaak etc. Hierin vind je precies wat je wel en niet mag meenemen buiten en binnen de EU. En dat is nog niet alles, want je krijgt meteen te zien hoeveel je mag meenemen.  
Al met al een ontzettend handige app en ook is de app compleet offline. Je kunt dus tijdens het shoppen in je vakantieland even snel spieken of je dat ene item wel mee mag nemen. Het zou toch zonde zijn als je een compleet nieuwe garderobe aanschaft tijdens je vakantie van namaak merken en je die vervolgens achter moet laten bij de Duane?! 

De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android en kun je vinden onder de naam "Douane reizen". 

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.douane.nl/reizigers

Dit is een gesponsord artikel