Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Favoriet - H.J de Rooy portemonnee

 photo CIMG1866_zps0a3f3581.jpg


Een item waar je er nooit genoeg van hebt, portemonnees! Ik heb er zelf dan ook een aantal, leuk om af en toe te wisselen van portemonnee en zelf vind ik grotere portemonnees altijd een stuk fijner. Even snel de stad induiken voor een boodschapje, dan wil ik niet mijn grote hutkoffer van een tas mee sjouwen dus een wat grotere portemonnee vind ik wel een must. Van H.J de Rooy ontving ik een tijdje geleden een grote lederen portemonnee. Daar ga ik je vandaag iets meer over vertellen. 

H.J de Rooy bestaat al heel wat jaartjes, sinds 1947. Tel maar uit!  Luxe trendy lederwaren, functioneel, kwaliteit en duurzame materialen, dat is waar de Rooy voor staat. Niet alleen kun je er terecht voor een bunch aan portemonnees, maar ook  zakelijke dames en heren A4 tassen. Ideaal als je veel op pas bent voor je werk. Maar ook normale handtassen vind je in het assortiment. Nou ja, normaal.. tassen die je het liefst allemaal aan je collectie zou willen toevoegen. Kortom, ben je opzoek naar lederwaren van kwaliteit? Dan zit je bij H.J de Rooy helemaal goed. 

De portemonnee die ik vandaag aan jullie laat zien kwam binnen met een bescherm doekje. Deze kun je bewaren en als je de portemonnee even niet gebruikt, wikkel je hem weer in het doekje zodat hij nog langer mooi blijft. 


Isn't she a pretty lady?! 

De portemonnee is zoals alle items van de Rooy gemaakt van echt leer en heeft een geweldige uitstraling en uniek design. Toen ik het doekje om de portemonnee vandaan haalde kwam er meteen een écht leer geurtje vanaf de portemonnee. I like!


De portemonnee heeft aan de voorkant een flap met een druk knoopje en de achterzijde heeft een rits voor bijvoorbeeld je kleingeld. 


Als je de flap aan de voorkant openklapt heb je meteen ontzettend véél ruimte voor je pasjes, visitekaartjes etc. Mijn eerste indruk? Eindelijk een portemonnee met genoeg ruimte voor pasjes. Voor mij was het altijd een groot struikelblok om een portemonnee te vinden voor meerdere pasjes. 


En kijk, nog meer ruimte voor pasjes! De binnenste flap en buitenste flap van de binnenkant hebben beide nog ruimte voor 4 pasjes dus dat maakt de portemonnee dat je ruime hebt voor maar liefst 24 pasjes!

De voering aan de binnenkant straalt echte luxe uit. Afgewerkt met gouden accenten en signatuur. 


Ik neem altijd  té veel spullen mee in mijn portemonnee of ik bedoel meer, het sluipt er langzaam aan. Zo gebruik ik het vakje wat voor kleingeld bestemd is nooit voor kleingeld. -dit verdwijnt altijd direct in de spaarpot- Ik hoor je denken, waarvoor gebruik je dit vakje dan precies? De achterkantjes van mijn oorbellen, zegeltjes van iedere supermarkt die er te vinden is in Nederland zo ongeveer, paperclips en meer van dit soort rommel. Dit vakje is tot nu toe nog niet omgedoopt tot rommel-vakje, alleen de zegeltjes stop ik erin en een muntje voor een winkelwagentje. Netjes toch?! 


Zo fijn al die ruimte! Tegenwoordig heb je een pasje hiervoor, een pasje daarvoor, een pasje zus en een pasje zo. Nu zie je op de foto niet al mij pasjes, maar dit gedeelte begint toch al aardig vol te raken. Tevens heb ik ook altijd visitekaartjes mee, standaard dus die vullen ook al heel wat plekjes. Je weet maar niet wie je tegenkomt onderweg en een visitekaartje wilt geven toch. 

De vakjes voor de pasjes zijn ontzettend praktisch. Je zou denken, leer = stug, maar je pasjes gaan met gemak in de vakjes en ze gaan er ook net zo makkelijk weer uit. Dit vind ik persoonlijk ook een erg groot pluspunt in tegenstelling tot andere portemonnees die ik tot mijn beschikking heb. Als ik wil pinnen wil ik direct pinnen en niet een eeuwig durende strijd voeren met het pasje wat niet uit zijn vakje wil. Erg fijn dus! Verder vind je onder de flap waar je de portemonnee mee openmaakt nog een vakje. Een vakje met ook een drukknoopje. 


Deze kun je ook weer gebruiken voor je kleingeld of net als mij, andere kleine dingetjes. Gebrek aan ruimte heeft de portemonnee zeker niet. Je kunt natuurlijk de vakjes ook gebruiken voor je briefgeld. Je kunt ze zo opvouwen dat ze mooi in het vakje passen. Een flink stel briefjes kun je er ook zeker wel in kwijt. De grote van de portemonnee vind ik geweldig! Je kunt hem verstoppen in je tas, maar daar is ie toch eigenlijk veel te mooi voor? Een beetje dat clutch idee krijg je. Wat mij trouwens ook opviel, het lichtgewicht van de portemonnee. Er zit bijna geen gewicht in! 


En dit was dus mijn portemonnee die ik hiervoor ik gebruik had. Een complete chaos met papierrommel en zelfs een pen. Vanaf nu zorg ik dat mijn de Rooy portemonnee blijft zoals hij is. Niet te vol en mooi overzichtelijk. Geen los slingerende papiertjes of achterkantjes van oorbellen!

Ik gebruik de H.J de Rooy portemonnee nu een aantal weken en ik ben ben flabbergasted over de kwaliteit. De foto's die ik gemaakt heb van de portemonnee voor dit artikel zijn gemaakt toen de portemonnee net binnen was en nu zijn we alweer een aantal weken verder, met intensief gebruik en nog steeds zie je nul komma nul verschil. 

H.J de Rooy hanteert erg leuke prijzen voor geweldige kwaliteit. Op de website vind je meer informatie over o.a de verkooppunten of je kunt een bezoekje brengen aan de webshop www.hjderooy.com waar je meteen rond kunt snuffelen en kunt bestellen. 

Had je al eens eerder gehoord over H.J de Rooy? Waar moet een portemonnee aan voldoen?