Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Beauty trucjes met een tandenborstel

 photo CIMG1942_zps0b1edd44.jpg

Tandenpoetsen doen we allemaal, maar wist je ook dat je je tandenborstel niet hoeft weg te gooien als je zelf een nieuwe hebt aangeschaft? Als je je tandenborstel goed schoonmaakt kun je hem voor erg veel andere dingen gebruiken buiten het tandenpoetsen om. Vandaag deel ik met jullie een aantal beauty trucjes die je makkelijk thuis kunt doen met een tandenborstel. Je kunt natuurlijk ook na het lezen van deze trucjes een nieuwe tandenborstel aanschaffen en deze gebruiken voor deze simpele trucjes.


Mee-eters
Mee-eters zijn waarschijnlijk 1 van de meest vervelende dingen op het gebied van beauty. Eens in de zoveel tijd kun je olijf-olie -of een olie naar keuze- en een beetje citroensap mixen. Ga daarna voorzichtig over de plekken waar je mee-eters zich bevinden. LET OP; Als er voor jou niets anders werkt kun je dit proberen maar wees wel voorzichtig!

Ellebogen & Voeten
Je ellebogen zijn vaak droog net als je voeten. Om deze 2 gebieden eens op een fijne manier onder handen te nemen, neem je een tandenborstel en draai je rondjes over de plekken waar de dode huidcellen zitten. Daarna kun je eventueel vaseline of Bio-oil gebruiken. 

Lippen
Je lippen scrubben is niet één van de handigste klusjes. Gebruik daarom een een tandenborstel. Het liefst een babytandenborstel zodat je lippen door de zachte haartjes niet beschadigd raken. Mix bruine basterdsuiker en olijfolie. Dit mengsel kun je met je vingers aanbrengen of je kunt een beetje op de tandenborstel doen. Daarna, time to scrub! Babyhaartjes
Babyhaartjes grrrrr, wie heeft er geen hekel aan als een knot of staart draagt?! Spuit op de tandenborstel wat haarlak en ga hiermee over de plekken waar de babyhaartjes zitten. Gebruik je liever een gel? No problem. Een beetje gel op de tandenborstel en je doet precies hetzelfde als bij de haarlak. ♥ Nagelriemen
Je nagelriemen goed verzorgen is een echte pre voor mooie en verzorgde nagels. Gebruik hiervoor het liefst een babytandenborstel, deze heeft zachtere haartjes en voelt een stuk fijner. Gebruik een olie, bijvoorbeeld Bio-Oil en ga voorzichtig of je nagelriemen heen. Niet te hard drukken!

♥ Haar verf
Verf je je haar regelmatig? Dan zit je altijd met rot uitgroei. Ook hiervoor is de tandenborstel een goed hulpje. Voor dé perfecte highlights kun je ook een tandenborstel gebruiken. Stukken beter als een plastic mutsje waar je je haren doorheen moet zien te wurmen. 
Nail art
Ook voor je nail art kun je een tandenborstel gebruiken. Wat dacht je splatter nails? Nagel lakken en direct de tandenborstel eroverheen? Een beetje proberen. Ik weet zeker dat hier wel erg leuke creaties uit komen. 


 Wenkbrauwen
Een tandenborstel kan prima gebruikt worden als een borsteltje voor je wenkbrauwen. Voordat je je wenkbrauwen bij gaat tekenen of in gaat kleuren doe je er goed aan om ze eerst zachtjes door te kammen zodat ze op de plek zitten hoe jij ze wilt hebben. 

♥ Volume
Heb je graag volume in je haar? Teasen van je haar, maar geen juiste kam in huis? De tandenborstel is your superman! Met de tandenborstel kun je je haar namelijk perfect teasen. Vooral erg handig voor de kleinere plukjes. 
Mascara klontjes
Er zijn maar weinig mascara's die geen klontjes achterlaten op je wimpers. Dan haal je toch zelf de klontjes weg met een tandenborstel? Breng zoals je normaal ook doet je mascara aan op je wimpers en ga daarna meteen aan de slag je tandenborstel. Voorzichtig over je wimpers van onder naar boven - dezelfde beweging als bij het opdoen van mascara. 

Haarborstel
Losse haren frummeltjes in je haarborstel kun je makkelijk verwijderen met een tandenborstel. Je wilt niet weten wat voor rommel er uit je borstel kan komen! Droogshampoo
Dit trucje is een persoonlijke favoriet Je spuit zoals je normaal ook doet de droogshampoo op je haar grens, waar dan ook de vettige stukken zich verstopt hebben. Laat dit heel even intrekken en ga vervolgens met je tandenborstel langs de plekken waar je droogshampoo hebt gebruikt. Niet te hard drukken! Je moet er even handigheid in krijgen, maar het werkt een stuk fijner.


Heb je zelf ook nog een handig beauty trucje waar je een tandenborstel voor kunt gebruiken?