Doorgaan naar hoofdcontent

Tip - Coconut Care lip balm Action

 photo CIMG1642_zps603ef119.jpg

Als je  mij al wat langer volgt dan weetje ook dat ik een grote liefde heb voor lippenbalsem. Zonder tenminste 1 lippenbalsem de deur uit gaan is voor mij geen optie haha. Hoewel het echt nog wel gebeurd. Zoals de laatste keer dat ik er eentje was vergeten. Ik was op weg in de auto en moest best wel een stukje tuffen. Dan moeten we echt bij de eerste de beste supermarkt, drogist -ofergensanderswaarlippenbalsemverkochtword- stoppen om er eentje te scoren. Ik dwaal langzaam af. Het was de bedoeling om jullie een snelle tip te geven ;-)
Een poosje geleden schreef ik over de Inecto Pure Coconut lip balm.Een leuke lip balm voor een klein prijsje, maar ik miste de kokos. Je mag dan op zijn minst verwachten dat er een zachte kokos geur aan de balm zit. Vorige week viel mijn oog bij Action weer op een lippenbalsem. Deze keer zaten er 2 in de verpakking dus hop, in het winkelmandje en mee naar huis. 


Ik was eigenlijk erg sceptisch over de lippenbalsem, juist omdat de Inecto variant niet was wat ik ervan verwachtte. Deze lippenbalsem zit in een witte huls met een licht bruine dop. Niks mis mee. De huls is ontzettend stevig alleen de balm zelf is ietwat wiebelig. 


In de huls zit 4,3 gram. Dan de ingrediënten. Paraffinum Liquidum, een minerale olie die gemaakt is van aardolie. Een ingrediënt waar al heel wat commotie over is ontstaan. Zo werken salons er liever niet mee doordat het niets voor je huid zou doen dan alleen een laagje achter laten. Paraffinum Liquidum is het hoofdbestandsdeel van Vaseline. Het kan dus eigenlijk niet kwaad op je lichaam. Het is een goedkoop bestanddeel wat door vele cosmetica merken gebruikt word. We kunnen er lang of kort over zijn, maar mij hoor je -zolang er niets vervelends gebeurd op mijn lippen- er niet over. 

Ceresin is een bestandsdeel die bijvoorbeeld beeswax kan vervangen. Het is een minerale wax, dus ook op dit ingrediënt niet erg veel aan te merken. 

Squalane is een veel voorkomend ingrediënt in de cosmetica wereld. Dit middel wordt in sommige gevallen gebruikt in zonnebrandcrèmes als bescherming van UV-licht. Dat zou dus betekenen dat je ingesmeerde lippen met Coconut Care lip balm worden beschermd. (?)

Over het ingrediënt Cocos Nucifera Oil kan ik kort zijn. Aan deze olie is niks extra toegevoegd en puur natuur en vers uit het vlees van de kokosnoot. Kokos staat bekend als een fijn verzorgingsmiddel. 

Cera Alba is een gebleekte bijenwas -beeswax- dus ook dit ingrediënt zorg voor een flink portie verzorging van je lippen. Dan hebben we nog Cera Microcristallina. Ook weer een minerale olie. Eigenlijk exact hetzelfde als het eerste ingrediënt. 

Wat ik erg jammer vind aan de ingrediënten, de parfum. Dat was voor mij niet nodig geweest aangezien er ook kokos in de lippenbalsem verwerkt is en deze van zichzelf al genoeg geur meebrengt. Tocopheryl acetate is dan wel weer een ingrediënt waar we vrolijk van kunnen worden. Kort gezegd is dit een viatmine E. Verzorging genoeg op je lippen! Coumarin is ook niet een typisch apart ingrediënt. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de balsem wit word. 

Limonene, een veel gebruikte stof in de Lush "fabriek". Het is een stof die voorkomt in citrusvruchten. Wat ik erover heb kunnen vinden is dat het veel gebruikt wordt als geur en smaakstof. Uhm??!

Nog meer geur en smaakstof, Eugenol.Ook een ingrediënt die veel gebruikt wordt in cosmetica, maar vooral in tandpasta. Gaan we dan ook nog lekker uit onze mond ruiken door de lippenbalsem? Haha! -just kidding-.
Als er nou iets van een geur pc bestond... kokos it is! Je kunt niet om de geur heen, maar hij is ook niet té overheersend. Dat is naturlijk persoonlijk, maar als je niet gek bent op kokos neem ik aan dat je een kokos lippenbalsem ook wel aan je voorbij laat gaan haha. Ik ben typisch zo iemand die daar de hele dag aan kan ruiken. Een fijne geur dus. Maar is de werking van de balsem net zo fijn? Het uitsmeren van de balsem gaat allemaal goed. De balsem is niet erg vettig, dat is ook meteen het enigste minpuntje wat ik zo kan bedenken. 

Het is niet een lippenbalsem á la Labello structuur, maar dat kun je eigenlijk ook niet verwachten voor die paar centen. De structuur is wat dunner en minder vet. Persoonlijk vind ik het wel fijn als mijn lippen niet te vet zijn door een lippenbalsem. Ik wil niet dat er van alles aan mijn lippen blijft kleven! De lippenbalsem trekt ontzettend snel in je lippen, dat kan een min of pluspunt zijn. Ik vind het al snel goed, als ik maar de hele dag de geur van kokos kan inhaleren. 

Dus, ben je opzoek naar een budget lippenbalsem met een goede werking en eentje die naar kokos ruikt?  Coconut Care is your bff! 


Het zat niet in de planning om een blogje te schrijven over deze balsems, vandaar ook de opengescheurde verpakking, maar misschien wel handig  om te laten zien hoe de verpakking eruit zodat je weet waar je naar zoekt. Het merk is trouwens het eigen Action merk, Max Brands. Hetzelfde als de make-up producten. 

Coconut Care lippenbalsem x2 is verkrijgbaar bij Action voor € 0.69


Proberen of laten liggen? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.