Doorgaan naar hoofdcontent

Bio-Oil huidolie of wonderolie?

 photo CIMG1674_zpsa36a3f5f.jpg

Een aantal weken geleden ben ik vrolijk begonnen met het testen van Bio-Oil. Eerder heb ik een soortgelijke olie geprobeerd, maar dan een huismerk. Volgens mij was dit van Kruidat, als ik het mij goed herinner.Hier was ik al erg enthousiast over dus laat staan de enige echte Bio-oil. 2 maal daags insmeren, het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan ;-) Vandaag vertel ik je er alles over en natuurlijk deel ik mijn eigen bevindingen met jullie. Doet het product wat het beloofd? Hoe werkt het product? Wat vind ik ervan? Bio-Oil
Bio-Oil draait alweer een paar jaar mee in de wereld van de huidverzorging. Een huidverzorgingsproduct die zou helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen, pigmentvlekken, verouderende en uitgedroogde huid. Bio-Oil heeft sinds haar geboorte 135 huidverzorgingstrofeeën gewonnen en is het best lopende product in 16 verschillende landen. De olie bestaat uit een samenstelling van plantenextract en vitamines op basis van olie. Bio-Oil schijnt een uniek ingrediënt te hebben, namelijk PureCellin Oil


De olie zit in een plastic flacon, maar is wel stevig. Misschien voor de één een afknapper, maar voor mij zeker een pluspunt. Ik ben af en toe zo een stuntelaar dat ik nog wel eens iets uit mijn handen wil laten vallen. Voor mij is plastic flacon dé oplossing! 

Er zijn 2 verschillende formaten Bio-Oil.
 - 60ml €11.95
 - 125ml € 19.95

Ik heb de 60ml variant. Met deze inhoud kun je een grote tijd vooruit doordat je van de olie maar weinig gebruikt. 

Dé ingrediënten. Laten we daar iets dieper op ingaan. Ook omdat de Bio-oil PurCellin zou bevatten. Wat meteen opvalt zijn de veel verschillende soorten olie die toegevoegd zijn. Paraffinum Liquidum is een minerale olie. Ik hoop niet dat ik een gevoelige snaar bij 1 van jullie heb geraakt ;-) Een aantal jaren geleden barstte de discussies rondom minerale oliën los. De 1 beweerde dat het slecht voor je zou zijn en de andere dat er niks mis was met deze olie. Allemaal leuk en aardig, maar de keuze ligt bij jezelf. Ik heb er in ieder geval moeite mee.

Dan zien we Helianthus Annuus Zaad Olie. Hé, nog een olie. Dit is zonnebloemzaadolie. Daarna vinden we Anthemis Nobilis Olie, oftewel Kamilliebloem olie. Kamille staat bekend als een wondermiddel voor je lichaam. Verzorgend en rustgevend. Lavendula Angustifolia is natuurlijk lavendelolie. Ook dit ingrediënt spreekt voor zich. Net als Kamille werkt lavendel ook verzorgend en rustgevend. Ook wordt lavendelolie gezien als een wondermiddel voor je huid. Calendula officinalis olie, misschien wel het ingrediënt onder de ingrediënten. Dit is namelijk goudsbloemextract. Je kent ze wel, de kleine tubes calendulan voor het helen van je huid na bijvoorbeeld een schaafwond en de littekenvorming wordt geremd. Het gekke is dat ik nergens op de ingrediënten lijst het unieke ingrediënt PurCellin Oli kan vinden...


De geur... niet overheersend en té veel aanwezig. Precies goed. Ik kan de geur eigenlijk niet echt een plekje geven. In de eerste instantie doet het mij denken aan kaneel(?), kruidig dus. Geur vind ik altijd iets persoonlijks. Je zult misschien eerst even aan de geur moeten wennen, maar echt vervelend is de geur niet. Nu het allerleukste deel van de review, mijn bevindingen met Bio-Oil en wat heeft dit "wondermiddel" voor mij kunnen betekenen. Als je mij al iets langer volgt dan weet je vast ook dat ik in een korte periode erg veel ben afgevallen en natuurlijk daarvoor flink aan het groeien was. Eigenlijk té snel waardoor ik striae op mijn heupen begon te krijgen. Nu zit ik alweer een tijdje op mijn oude gewicht, en is mijn striae bijna niet meer zichtbaar. Het heeft voor mij geen zin gehad om de Bio Oil hiervoor te gebruiken, dus Bio-Oil voor het verminderen van striemen heb ik helaas niet kunnen testen. Wel ben ik tot de conclusie gekomen dat deze olie voor mij ondergedompeld kan worden als een soort wonderolie. 

Velletjes op mijn neus en voorhoofd
Al jaren zijn de velletjes op mijn neus en voorhoofd een ontzettend groot struikelblok voor mij. Ik kon eerder niet een foundation gebruiken doordat er gelijk velletjes ontstonden op mijn neus en voorhoofd. Bio-Oil kwam als geroepen. Ik bleef smeren met verschillende soorten crème, maar niets hielp écht de velletjes tegen te gaan. Vanaf het eerste moment toen ik Bio-Oil op mijn neus en voorhoofd smeerde merkte ik direct al verschil. Geen velletjes? Echt waar? Geen velletje te bekennen? Blij als een kind in een snoepwinkel! Eerst wat ik nogal benauwd dat de olie mijn poriën zou verstoppen, maar nee. De olie trekt snel in en is daarbij niet vettig hoewel je misschien anders zult denken. De huid op mijn neus en voorhoofd zijn zichtbaar verbeterd door de olie. Soepel en het allerbelangrijkste voor mij, geen velletjes meer te bekennen. Bio-Oil, waar was je al die tijd?! 

Droge scheenbenen en voeten
Ook mijn voeten (onderkant) en mijn scheenbenen willen vaak gaan schilferen. Vooral met temperatuur wisselingen heb ik hier erg last van. Normaal gebruik ik een herstellende en voedende crème, wat goed werkt voor mijn scheenbenen, maar mijn voeten laten mij altijd in de steek. Aangezien de velletjes in mijn gezicht waren verdwenen na gebruik van Bio-oil, moest deze olie ook zeker iets voor mijn voeten betekenen. Nu smeer ik mijn voeten 3 keer per week in met Bio-Oil, vlak voordat ik naar dromenland ga. De volgende dag? Gladde en zachte voetjes! 

Eigenlijk niets meer dan lof voor Bio-Oil. Je begint sceptisch met het testen en daarna ben je flabbergasted door het resultaat. Mocht je Bio-Oil nou willen gebruiken voor bijvoorbeeld littekens op striae, dan is het aan te raden om de plekken 2 keer per dag goed in te smeren met de olie. Niet teveel, je hebt maar een klein beetje nodig. 

Al met al, een product waar ik geen afstand meer van doe en voor mij meer dan alleen een olie is. Bio-Oil is te koop bij drogisterijen. 

Pssst, je kunt Bio-Oil voor nog veel meer gebruiken. Check ->

Wenkbrauwen - Epileren van je wenkbrauwen is niet altijd een pretje. Je huid kan daarna erg gevoelig en geïrriteerd zijn. Beetje insmeren met Bio-Oil dan is het zo weg.

Zen - Zware werk of schooldag gehad? Dep een beetje Bio-Oil op je polsen. Door de kamille en lavendel wordt je weer helemaal zen.

Chloor - Ga je zwemmen in chloor water? Verdeel een beetje Bio-Oil door je haren. Zo blijven je lokken gespaard tegen het chloor water.

Nagelriemen - Het is helemaal niet verkeerd om je nagelriemen wat extra liefde te geven. Door ze eventjes masseren met Bio-Oil kunnen je nagelriemen er weer tegenaan.

Massage - Door de rustgevende oliën in de Bio-Oil is het een ontzettend lekkere olie om te masseren - laat vriendlief het maar niet horen ;-) -

Make-up remover - Oeps, vergeten make-up remover te halen. geen nood aan de man. Met de Bio-Oil kun je je make-up er ook makkelijk af halen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, want er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen met Bio-Oil. Zoek maar eens op Google, dan kom je de lijsten wel tegen.

Ben jij bekend met Bio-Oil? Zoja, waar gebruik jij het voor? 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.