Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Picknick perfect

 photo KopievanVastleggeninvolledigscherm10-6-2013114013bmp_zps944caaf5.jpg

Niets is leuker dan samen met een stel vriendinnen of je lover gezellig te gaan picknicken, mits het weer een beetje mee zit en de zonnestralen op ons dakkie schijnt. Het begint nu wel hoog tijd te worden hoor, zon. Om mijzelf toch niet al te chagrijnig te laten maken door het sombere weer denk ik aan leuke dingen die je kunt als het zonnetje zich straks wel laat zien. De eerste gedachten die ik kreeg, picknicken!

De laatste keer picknicken was voor mij.. - dan moet ik heel diep graven - een ongelooflijk lange tijd geleden dus. Volgens mij de laatste keer met school, als mij niet vergis. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een kleedje mee te nemen op de fiets en een mandje vol met lekkers om vervolgens een leuk plekje uit te zoeken waar het kleedje uitgerold mag worden. Nou wist ik dat Hema ontzettend veel leuke hebbedingetjes heeft voor de picknick en vandaag show ik jullie de leukste en je hebt meteen alle benodigdheden - behalve the foodies - voor dé perfecte picknick.

 photo Vastleggeninvolledigscherm10-6-2013114013bmp_zps11330430.jpg

Picknicken heeft altijd wel iets romantisch vind ik. Daarom heb ik ook gekozen voor zachte kleurtjes met roze tintjes. Dit zijn de basis dingen die je bijvoorbeeld mee zou kunnen nemen. Je kunt natuurlijk altijd je eigen draai aan de picknick perfect geven.

Picknickkleed - Als je gaat picknicken dan heb je sowieso iets nodig om op te zitten, want picknicken op een picknicktafel is toch een stuk minder leuk dan tussen de groene grassprieten. Dit picknickkleed is verkrijgbaar in 2 kleurtjes, blauw en roze. Het roze exemplaar bestel je hier.

Picknick fietsmand - De meesten mensen zullen toch gauw de fiets pakken om te gaan picknicken. Een oude traditie denk ik en persoonlijk vind ik het ook een stuk leuker dan met de auto. Een goede fietsmand om al je lekkere hapjes in mee te nemen is dan ook een pre. Deze roze fietsmand van Hema bevat een tussenschotje. Ideaal dus om het eten en drinken te scheiden van elkaar. Hier kun je de fietsmand bestellen.

Karaf - Zonder een drankje geen picknick toch? Deze karaf ziet er super leuk uit op je picknickkleedje. Maak thuis een lekkere punch klaar en genieten geblazen. Een karaf staat toch altijd net ietsje leuker dan een grove thermoskan, haha. Klik als je deze wilt bestellen bij Hema.

Champagneglazen - Een leuk karafje, check! Glazen? Doe maar plastic, maar niet van die gewone simpele zieltjes. Plastic champagneglazen zijn toch stukken leuker? Vooral als je de picknick een romantisch tintje wilt geven. Hier kun je een set van 4 bestellen. Cheeeers!

Bakjes - Maak je allemaal kleine hapjes? Neem je popcorn mee? M&M's? Je kunt alles met zak en al op je kleedje neerleggen, maar leuker is het om je lekkers in een bakje te doen. Dit kun je thuis alvast doen, goed dicht vouwen met folie en klaar. De kartonnen bakjes zijn in een set van 5 hier beschikbaar.

Picknickbox - Deze boxjes waren te leuk om niet mee te nemen in dit artikel. Het zijn 2 boxen met een handvat en je kunt ze gemakkelijk weer dichtvouwen. Voor net dat ene extra hapje wat je in petto had om vriendlief mee te verrassen ;-) Je besteld de boxjes per 2 hier.

Bordjes - Als je gaat picknicken zijn bordjes ook wel een musthave toch?! Plasticbordjes zijn helemaal top om mee te nemen, wegen niks en als je klaar bent met picknicken kieper je ze zo in de prullenbak. Deze set bestaat uit 12 bordjes en zijn ook in meerdere kleurtjes hier verkrijgbaar.

Bestek - Met je handen eten? Dat zou kunnen, maar niet zo lekker als het echt warm is buiten.  Ik heb gekozen voor plastic gebaksvorkjes. Wegen niks, hebben een leuk kleurtjes en kunnen net als de bordjes na gebruik zo weggekiept worden en dat scheelt je een hoop gesjouw ;-) Je kunt ze hier bestellen in een set van 12 stuks.

Buitenkleed - Als je samen met loverlief gaat picknicken en het begint wat frisser te worden, kun je een vest aantrekken, maar dat is zó ongezellig! Een kleed is toch véél leuker en meteen weer een stuk romantischer. Samen op het picknickkleed kijken naar de sterrenhemel? Yes, count me in! Hier kun je het buitenkleed bestellen die je tevens ook als picknickkleed kunt gebruiken.

Als dat geen goede voorbereiding is van een aankomende picknick. Nu nog de hapjes, maar hier kom ik later deze week op terug en deel met jullie de meest heerlijke hapjes voor tijdens het picknicken.

Zit er een picknick in het verschiet? En wat neem jij altijd standaard mee?