Je bent mooier dan je zelf denktHet zelfbeeld van ons verschilt ontzettend van hoe anderen ons zien en we zijn kritischer en negatiever. Nergens voor nodig, want je bent mooier dan je zelf denkt! Dove heeft onlangs een experiment uitgevoerd, Real Beauty Schetsen. Een korte film waarin je kennis maakt met 7 willekeurige vrouwen die net als de andere miljoenen dames op deze aardbol een negatief zelfbeeld van zichzelf hebben.

Gil Zamora is een oud forensisch tekenaar voor de FBI en heeft al heel wat schetsen moeten tekenen. Voor deze campagne van Dove tekent hij opnieuw portretten. Hij tekent de portretten aan de hand van de beschrijvingen die de vrouwen van zichzelf geven. Tussen Gil en de persoon die hij tekent zit een gordijn zodat hij de dames zelf niet kan zien.

Voor hun sessie met Zamora hebben de vrouwen onverwacht tijd door gebracht met een compleet vreemde en zonder te weten waarom. Zamora vraagt daarna aan de vrouw die zij heeft ontmoet haar te beschrijven en tekent opnieuw een portret. Uiteindelijk zijn er dan 2 portretten van de vrouwen gemaakt. ééntje hoe zij zichzelf zien en het andere portret hoe de vreemde dame haar ziet. Het resultaat is verbluffend!! Bekijk bovenstaand filmpje of klik hier en je begrijpt wat ik bedoel.

Ik heb nu een paar keer het filmpje bekeken en het verbaasd mij hoe vrouwen zichzelf zien en hoe andere haar zien. De tranen biggelde over mijn wangen! Bekijk hieronder een aantal schetsen die gemaakt zijn tijdens het experiment door Zamora en oordeel zelf.


 photo pic3-back_zps9e5abb99.jpg


 photo pic1-back_zps5dc3277c.jpg

 photo DoveSketch2FInal_zps963d2f17.jpg

Ook JIJ bent mooier dan JIJ denkt, vergeet dat niet!

Laten wij de leuke, lieve en mooie complimentjes meer waarderen en geloven dan wij tot nu toe hebben gedaan. Twitter mee via de hashtag #wearebeautiful

Deel het filmpje op je eigen Twitter, Facebook en blog, laten wij er zo voor zorgen dat er miljoenen mensen op deze wereld ook dit filmpje te zien krijgen.