Deze tijdschriften uit de 90's kennen we allemaal nog wel

Wat zeggen de 90's kids ervan als we de Break Out en de Hitkrant weer nieuw leven in blazen? Iedereen geboren in de jaren 90 weet precies wat ik bedoel. Ik knipte alles uit deze twee tijdchriften en de posters hing ik op in mijn kamer. Genieten! Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd wie de tijdschriften van vroeger nog weet te herinneren. Ik ga je mijn favorieten van vroeger vertellen. Vroeger was ik een echt lees meisje meisje. Ik verslond boeken als Kippenvel, Carry Slee en Jip en Janneke. Ik vond eigenlijk alles leuk, zolang er maar letters in stonden. Lezen kon ik als een malle. Wie kan zich nog de boeken abonnementen herinneren? Zo had ik bijvoorbeeld een abonnement gekregen van mijn ouders op de bekende Barbie boeken. Dat was gezellig iedere maand. Een mooi roze brievenbus pakketje. Ik had de hele collectie compleet. Geen idee wat ermee is gebeurd, maar hoe tof was het geweest als mijn eigen meisjes ook compleet verliefd waren geworden op deze boekjes. Daarnaast heeft de vr…

Foodie tip - Koffiepoeder in Vanille, Caramel en Wiener

 photo CIMG1128_zps2853982c.jpg

Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel koffie. Juk, ik gruwel ervan. De smaak vind ik gewoon echt niet lekker. Wat ik dan wel weer lekker vind, koffie soorten als Macchiato, ja daar mag je mij voor wakker maken. Bij Lidl vond ik een alternatief. Daar heb je verschillende smaken koffiesoorten in poedervorm. Ik probeerde ze uit en ben razend enthousiast. Dat moet ik toch met jullie delen?!


 photo CIMG1127_zps38018f8e.jpg

Ik nam 3 verschillende soorten mee, wiener melange, karamel en vanille. Ze hebben nog een andere smaak, maar deze is waarschijnlijk té lekker, namelijk steeds uitverkocht wanneer ik ook bij Lidl kom.

 photo CIMG1131_zps2c883087.jpg

In iedere bus zit 200g poeder wat genoeg zou moeten zijn voor ongeveer 13 koppen. Afhankelijk hoeveel poeder je in je kopje wilt natuurlijk.

 photo CIMG1129_zps393cd952.jpg


 photo CIMG1130_zpsf54a47a8.jpg

Per pot verschilt het hoeveel scheppen poeder je zou moeten gebruiken. Voor de wiener melange gebruik je 4 tot 5 eetlepels. De caramel heeft maar 3 tot 4 scheppen nodig, maar dit is altijd uitproberen hoe je ze zelf het lekkerst vind. Ik gebruik een wat kleinere lepel. Het maatje tussen de theelepel en eetlepel in en dit werkt voor mij het fijnst. Daarna voeg je gekookt water toe, even roeren en klaar is je bakkie leut!

 photo CIMG1136_zps481c0e54.jpg

Het is zo simpel, maar oh zo lekker! Er ontstaan een onwijs dikke schuimlaag na het toevoegen van het water. Uiteraard lepel ik die er ook het eerst af, haha! Ik ben dol op de zakjes van Nestlé, maar deze doen voor mij niet onder en zijn stiekem nog lekkerder. Wat dacht je van de prijs? Per pot € 1.55 voor 13 koppen, wowzers! Dat is nog eens leuk. Standaard bij het boodschappen doen vullen wij de voorraad weer aan in de kast, want tsja ik ben geen koffie lurker, maar dit gaat er zelfs bij mij goed in ;-)

TIP
Ben je gek op milkshakes? Doe een schepje van de poeder in je zelfgemaakte milkshake. Dit kun je ook doen met cupcakes, taart, ijs etc....Jummmie


Ben jij een koffiedrinker? En wil je deze een keer proberen?