Doorgaan naar hoofdcontent

Review - Dove Crème Mousse

 photo CIMG0639_zps3f801d77.jpg

Slagroom voor onder de douche? Yes please! Er vallen niet vaak pakketjes op de deurmat waarvan ik ontzettende honger krijg, maar Dove liet mijn maag deze keer erg rommelen. Spontaan kreeg ik zin in cupcakes met héél véél slagroom. Dove heeft sinds kort een Crème Mousse aan hun assortiment toegevoegd. Een romige douchelijn, alsof je staat te douchen met slagroom. Heaven!


 photo CIMG0616_zpsc9d6678f.jpg
Ik ben al zolang ik mij kan herinneren een grote Dove fan. De geur en de verzorging van de Dove producten zijn het voor mij helemaal. Ik was dus extra nieuwsgierig naar deze nieuwe Crème Mousse. Ik heb ze een langere tijd gebruikt en vandaag lees je mijn ervaringen.

 photo CIMG0621_zps7e730c3d.jpg

De Crème Mousse lijn bestaat uit 2 verschillende douchecrèmes, Dove Crème Mousse Deeply Nourishing (blauw) en Hypoallergene douchecrème Pure & Sensitive (groen).

 photo CIMG0622_zpse94987a7.jpg


 photo CIMG0634_zps3c491d96.jpg

De ingrediënten van de Deeply Nourishing douchecrème. Wat meteen opvalt is de SLS. Voor de meesten waarschijnlijk een grote schrik. Dit goedje zit erg vaak in schuimende producten. De één vind het vervelend en de ander haalt aan schouders op. Voor het laatste ga ik. Dove beloofd een voedende douchecrème en SLS staat bekend om het uitdrogen van je huid. Ik denk dat dit per persoon verschilt. Je moet er natuurlijk tegen kunnen, maar ik heb niks vreemds ondervonden tijdens het testen van beide douchecrèmes. 

 photo CIMG0636_zpsdf6aaf90.jpg

Beide producten zijn verkrijgbaar in zowel 200ML (€ 3.55) als in 400ML (€ 5.79)

 photo CIMG0623_zpsd24fd7bb.jpg photo CIMG0624_zps4d81370b.jpg

 photo CIMG0626_zpse7a2f27b.jpg

Bij het openen van beide doppen komt er een heerlijk typische Dove geur je neus in geslopen. Ik hou er zo van! Dove maakt van het douchen altijd weer een feestje, althans bij ons in de douche ;-) Daarom ben ik een ontzettend grote fan van Dove. Je herkend de geur uit duizenden en bijna iedereen vind de geur aangenaam. Waarschijnlijk zal ook jij smullen van deze geur!

 photo CIMG0630_zpsbff347af.jpg

De structuur van de douchecrème verbaasde mij écht enorm. Ik wist van te voren dat het geen vloeibare structuur zou hebben, maar zo romig had ik het ook niet verwacht. Als slagroom!

 photo CIMG0631_zps019f0676.jpg
De douchecrème uitgesmeerd op de bovenkant van mijn hand. 

Op bovenstaande foto kun je goed zien dat de Mousse een paarlemoerachtig tintje heeft wat je meteen een luxe gevoel geeft. Ook is de Mousse erg luchtig zoals Dove al heeft beloofd. Als ik niet beter wist dan zou ik zeggen, het is opgeklopte slagroom.

Onder de douche.
Ik sta dagelijks onder de douche en dan is een goed verzorgde douchecrème echt een must in je badkamer om uitdroging van je huid te voorkomen. Wat ben ik blij dat Dove deze Crème Mousse in hun schap heeft toegevoegd. Ik heb beide douchecrèmes gebruikt en op twee verschillende manieren. Één keer op een normaal washandje en een keer op een douche puff. Ik kies dan ook met gemak voor de laatste manier. Hierbij schuimt de Mousse ontzettend, ik ben er gek op. Even de kraan uitzetten tijdens het inzepen, je wil toch zeker wel even genieten van het slagroom effect op je huid? Ik bedoel, dat maakt je niet iedere dag mee toch?

De belangrijkste vraag, wat doet mijn huid n het douchen? Dove beloofd dat je huid er mooier uitziet en zacht en soepel aanvoelt. Geen idee wat ik had verwacht, maar mijn huid was een beetje vettig. Ondanks de SLS die in beide producten zitten verwerkt was mijn huid niet droog. Ook niet na een aantal keren beide douchecrèmes te hebben gebruikt. Wow! Ik smeer mijzelf na het douchen altijd in met een bodylotion, standaard ritueel, maar ergens voelde het alsof het niet nodig was. Mijn huid was zacht en zeker gevoed.

Waar mag ik het keurmerk ophangen Dove? ;-)

De test!
In het pakketje zaten twee houten cupcakes. Het was de bedoeling dat je de Crème Mousse op de ene cupcake zou testen zoals je normaal een cupcake zou versieren met slagroom of botercrème en op de andere cupcake hetzelfde zou proberen, maar dan met een willekeurige douchecrème.

 photo CIMG0627_zps60e6a3ca.jpg

Bovenstaande foto spreekt voor zichzelf toch? Spuit de Crème Mousse op een échte cupcake en ik weet zeker dat niemand het verschil zou kunnen zien. De crème zakt niet in en heeft een erg romige structuur.


 photo CIMG0632_zps2686c121.jpg

Dan de willekeurige douchecrème, tsja ook deze foto spreek voor zichzelf toch? Het lijkt totaal niet op het effect van de Dove Crème Mousse.

 photo CIMG0639_zps7e35d143.jpg
Nog even naast elkaar 

 photo CIMG0620_zps81d2dc36.jpg

Niet alleen ik ben een grote fan, maar ook Boefje is fan van de cupcake test ;-)

De Dove Crème Mousse ligt al in het schap van de supermarkt en drogisterij.

Heb jij de Dove Crème Mousse al geprobeerd?

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.