Dit zijn de tips voor een glow skin

Ik ben inmiddels een oudje aan het worden, 30 something. Ouder worden is an sich niet zo een probleem maar de huid drama die daarbij komt kijken. Nu ik de 30 ben gepasseerd besef ik mij maar al te goed hoe intens belangrijk een goede huidverzorging is. Je huid is je huisje waar je lang mee moet doen, take care of it! Ik begon wat laat met het ontdekken van gezichtsverzorging. Maar je bent nooit te laat.  Wanneer je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Denk ik. Skincare deed mij niet zoveel. Ik waste mijn gezicht met zeep, geen poespas met speciale middeltjes die vriendelijk zijn voor je huid, maar gewoon zeep. Tsja meer kon ik er ook niet van maken. Dag en nacht crème? Dat vond ik iets voor oudere mensen. Ik was nog niet zo oud dus dat heb ik helemaal niet nodig. Maar boy oh boy wat heb ik mijzelf vergist in deze materie van mijn brein...... Het verzorgen van je huid is zo zo zo intens belangrijk. Het kost je wat tijd om uit te vogelen hoe je dit het beste

Review - Dove Crème Mousse

 photo CIMG0639_zps3f801d77.jpg

Slagroom voor onder de douche? Yes please! Er vallen niet vaak pakketjes op de deurmat waarvan ik ontzettende honger krijg, maar Dove liet mijn maag deze keer erg rommelen. Spontaan kreeg ik zin in cupcakes met héél véél slagroom. Dove heeft sinds kort een Crème Mousse aan hun assortiment toegevoegd. Een romige douchelijn, alsof je staat te douchen met slagroom. Heaven!


 photo CIMG0616_zpsc9d6678f.jpg
Ik ben al zolang ik mij kan herinneren een grote Dove fan. De geur en de verzorging van de Dove producten zijn het voor mij helemaal. Ik was dus extra nieuwsgierig naar deze nieuwe Crème Mousse. Ik heb ze een langere tijd gebruikt en vandaag lees je mijn ervaringen.

 photo CIMG0621_zps7e730c3d.jpg

De Crème Mousse lijn bestaat uit 2 verschillende douchecrèmes, Dove Crème Mousse Deeply Nourishing (blauw) en Hypoallergene douchecrème Pure & Sensitive (groen).

 photo CIMG0622_zpse94987a7.jpg


 photo CIMG0634_zps3c491d96.jpg

De ingrediënten van de Deeply Nourishing douchecrème. Wat meteen opvalt is de SLS. Voor de meesten waarschijnlijk een grote schrik. Dit goedje zit erg vaak in schuimende producten. De één vind het vervelend en de ander haalt aan schouders op. Voor het laatste ga ik. Dove beloofd een voedende douchecrème en SLS staat bekend om het uitdrogen van je huid. Ik denk dat dit per persoon verschilt. Je moet er natuurlijk tegen kunnen, maar ik heb niks vreemds ondervonden tijdens het testen van beide douchecrèmes. 

 photo CIMG0636_zpsdf6aaf90.jpg

Beide producten zijn verkrijgbaar in zowel 200ML (€ 3.55) als in 400ML (€ 5.79)

 photo CIMG0623_zpsd24fd7bb.jpg photo CIMG0624_zps4d81370b.jpg

 photo CIMG0626_zpse7a2f27b.jpg

Bij het openen van beide doppen komt er een heerlijk typische Dove geur je neus in geslopen. Ik hou er zo van! Dove maakt van het douchen altijd weer een feestje, althans bij ons in de douche ;-) Daarom ben ik een ontzettend grote fan van Dove. Je herkend de geur uit duizenden en bijna iedereen vind de geur aangenaam. Waarschijnlijk zal ook jij smullen van deze geur!

 photo CIMG0630_zpsbff347af.jpg

De structuur van de douchecrème verbaasde mij écht enorm. Ik wist van te voren dat het geen vloeibare structuur zou hebben, maar zo romig had ik het ook niet verwacht. Als slagroom!

 photo CIMG0631_zps019f0676.jpg
De douchecrème uitgesmeerd op de bovenkant van mijn hand. 

Op bovenstaande foto kun je goed zien dat de Mousse een paarlemoerachtig tintje heeft wat je meteen een luxe gevoel geeft. Ook is de Mousse erg luchtig zoals Dove al heeft beloofd. Als ik niet beter wist dan zou ik zeggen, het is opgeklopte slagroom.

Onder de douche.
Ik sta dagelijks onder de douche en dan is een goed verzorgde douchecrème echt een must in je badkamer om uitdroging van je huid te voorkomen. Wat ben ik blij dat Dove deze Crème Mousse in hun schap heeft toegevoegd. Ik heb beide douchecrèmes gebruikt en op twee verschillende manieren. Één keer op een normaal washandje en een keer op een douche puff. Ik kies dan ook met gemak voor de laatste manier. Hierbij schuimt de Mousse ontzettend, ik ben er gek op. Even de kraan uitzetten tijdens het inzepen, je wil toch zeker wel even genieten van het slagroom effect op je huid? Ik bedoel, dat maakt je niet iedere dag mee toch?

De belangrijkste vraag, wat doet mijn huid n het douchen? Dove beloofd dat je huid er mooier uitziet en zacht en soepel aanvoelt. Geen idee wat ik had verwacht, maar mijn huid was een beetje vettig. Ondanks de SLS die in beide producten zitten verwerkt was mijn huid niet droog. Ook niet na een aantal keren beide douchecrèmes te hebben gebruikt. Wow! Ik smeer mijzelf na het douchen altijd in met een bodylotion, standaard ritueel, maar ergens voelde het alsof het niet nodig was. Mijn huid was zacht en zeker gevoed.

Waar mag ik het keurmerk ophangen Dove? ;-)

De test!
In het pakketje zaten twee houten cupcakes. Het was de bedoeling dat je de Crème Mousse op de ene cupcake zou testen zoals je normaal een cupcake zou versieren met slagroom of botercrème en op de andere cupcake hetzelfde zou proberen, maar dan met een willekeurige douchecrème.

 photo CIMG0627_zps60e6a3ca.jpg

Bovenstaande foto spreekt voor zichzelf toch? Spuit de Crème Mousse op een échte cupcake en ik weet zeker dat niemand het verschil zou kunnen zien. De crème zakt niet in en heeft een erg romige structuur.


 photo CIMG0632_zps2686c121.jpg

Dan de willekeurige douchecrème, tsja ook deze foto spreek voor zichzelf toch? Het lijkt totaal niet op het effect van de Dove Crème Mousse.

 photo CIMG0639_zps7e35d143.jpg
Nog even naast elkaar 

 photo CIMG0620_zps81d2dc36.jpg

Niet alleen ik ben een grote fan, maar ook Boefje is fan van de cupcake test ;-)

De Dove Crème Mousse ligt al in het schap van de supermarkt en drogisterij.

Heb jij de Dove Crème Mousse al geprobeerd?