Dit zijn de tips voor een glow skin

Ik ben inmiddels een oudje aan het worden, 30 something. Ouder worden is an sich niet zo een probleem maar de huid drama die daarbij komt kijken. Nu ik de 30 ben gepasseerd besef ik mij maar al te goed hoe intens belangrijk een goede huidverzorging is. Je huid is je huisje waar je lang mee moet doen, take care of it! Ik begon wat laat met het ontdekken van gezichtsverzorging. Maar je bent nooit te laat.  Wanneer je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Denk ik. Skincare deed mij niet zoveel. Ik waste mijn gezicht met zeep, geen poespas met speciale middeltjes die vriendelijk zijn voor je huid, maar gewoon zeep. Tsja meer kon ik er ook niet van maken. Dag en nacht crème? Dat vond ik iets voor oudere mensen. Ik was nog niet zo oud dus dat heb ik helemaal niet nodig. Maar boy oh boy wat heb ik mijzelf vergist in deze materie van mijn brein...... Het verzorgen van je huid is zo zo zo intens belangrijk. Het kost je wat tijd om uit te vogelen hoe je dit het beste

How to - Lopen op High Heels

 photo tumblr_mewb4qC2yx1riihfwo1_500_large_zps60630533.jpg

Soms zie ik dames met ontzettend gave high heels en vraag mij meteen af, in vredesnaam hoe kun je erop lopen? Ik denk dat ik tot de categorie behoor, grootste enkelbreker. Ik kan namelijk met gemak nog struikelen over de witte strepen van het zebrapad. You get it? In de afgelopen paar maanden heb ik heel wat geoefend om zo goed mogelijk te lopen op high heels zonder mijn enkels te breken of zonder dat ik eruit zie als een compleet halvegare die perse moet lopen op high heels, maar het eigenlijk niet kan. Tijd om mijn tips te delen die mij erg hebben geholpen om met een gerust hart over een zebrapad heen te wandelen, op high heels wel te verstaan ;-)


Iedere dame heeft wel 1 paar high heels in haar kast staan toch? Dat is toch wel een must, al kun je er nog geen centimeter mee lopen. Pak die high heels en let's do it!

Geen heels van 15 centimeter
Begin klein, bijvoorbeeld met een sleehak of een hak van een paar centimeter zodat je eerst goed oefenen. We willen geen gebroken enkels. Zo leer je je lichaam in balans te houden omdat je als het ware alleen maar op de bal van je voet loopt.

Yoga
Yoga? Ja, Yoga! Het klinkt misschien wat vreemd, maar het allerbelangrijkste is om je lichaam zo goed mogelijk te kunnen besturen. Soms kunnen je knieën op slot slaan en je loopt er totaal niet relaxed bij. Dat is dus iets wat je wel moet doen, zen en relax. Vooral niet te krampachtig. Je kunt een aantal Yoga filmpjes vinden op Youtube en zo kun je thuis je Yoga oefeningen doen.

Wie de schoen past
Als je maat 39 hebt ga je natuurlijk niet je voeten proppen in heels van maatje 37 of andersom. Zorg dat je heels goed aansluiten om je voeten en zeker dat ze geen pijn doen.

Pads
Om je heels zo goed mogelijk naar je voet te laten vormen voor het nog beter lopen heb je special gel pads die je onder de bal van je voet plaats in je heels. Deze pads vormen zich naar je voet en daarbij heb je ook minder kans op zere voeten.

 photo tumblr_lm3shhEGly1qe6cguo1_500_large_zps4c76581b.jpg

Van hiel naar teen
Waarschijnlijk de allerbelangrijkste tip die je goed in je hoofd moet prenten, loop van je hiel naar je teen, niet van je teen naar hiel. Ik herhaal NIET. Het is heel verleidelijk om je voet direct neer te zetten, maar heb je je wel eens afgevraagd hoe dit eruit ziet? Juist, geen porem. No problem, ik deed eerder precies hetzelfde en snap nu waarom ik af en toe erg vreemd werd aangestaard hahaha! (grapje). Oefen dit eerst een paar keer binnen. je zult zien dat je veel recht gaat staan en dat je complete lichaam meer in balans is. Just try!

Kleine stapjes
Als je een snelle loper bent moet toch een stapje terug doen als je die ge-wel-dige high heels aan hebt. Je wilt niet vol op je bakkie vallen. Kleine stapjes zijn belangrijk. Je loopt op high heels heel anders dan op de normale platte schoen en vooral, loop rustig. Niet te overhaast je voeten neerzetten. Als je ergens snel moet zijn kun je beter een paar platte schoenen aantrekken en je high heels meenemen.

Vertrouwen
Jij en je high heels willen beste maatjes worden, heb vertrouwen. Ga niet piekeren dat je zal vallen, dat je niet op je high heels kunt lopen of door je enkel gaat. Neee neeee neee! JIJ KAN HET! Heb vertrouwen in jezelf en durf je het toch nog niet aan? Trek ze zo zo vaak mogelijk thuis aan en doe de normale klusjes in huis die je altijd doet, maar deze keer met je high heels.

Oefenen oefenen
Het lijkt allemaal erg makkelijk he? Oefenen is de kunst. Op high heels lopen leer je nou eenmaal niet al bij ja mams in haar buik. Oefening baart kunst als je het zelf maar wilt en er 100% achter staat.

Mocht je na deze tips toch nog je twijfels hebben? Bekijk onderstaand filmpje van Kassandra. Zij leert je op een leuke manier hoe ook jij kunt leren lopen op high heels.
Loop jij veel op high heels? Heb je iets gehad aan deze tips?

Beeld: Weheartit