Doorgaan naar hoofdcontent

Diy - Ripped jeans

 photo CIMG0897_zpsafc9f2f4.jpg

Piet de weerman heeft ons beloofd dat het de aankomende weken steeds warmer gaat worden en dus het ideale moment om je kledingkast eens goed ondersteboven te keren. Dat liet ik mij geen 2 keer zeggen. Ik ben mijn kast ingedoken en vond een oude-nieuwe spijkerbroek. Tijd voor een diy!
De spijkerbroek die ik vond kocht ik alweer een paar maanden geleden als een boyfriend jeans, dus -ik geloof- 3 maten té groot. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Enne, een boyfriend jeans is het zeker weten. Lekker baggy zoals het hoort zonder een "ik heb mijn broek vol gepoept" idee. De kleur vind ik nou ook niet echt de mooiste kleur voor een jeans (dat zie je trouwens op de foto niet erg goed). Genoeg gekletst, we gaan diy'en met een oude jeans!

 photo CIMG0888_zps0a03169f.jpg

Nodig:
 - Een goede scherpe schaar
 - Scherp mesje
 - Pincet (liefst met een schuine punt)
 - Karton of snijplank
 - Een oude spijkerbroek

 photo CIMG0889_zps7d06b7f9.jpg

1. Bepaal waar jij de open stukken op je jeans wilt hebben en leg het stukje karton of snijplankje precies    op die plek. Zo voorkom je dat je ook in de rest van jeans gaat snijden op plekken waar je ze niet wilt hebben.

 photo CIMG0890_zps6dcef31d.jpg

2. Zorg dat je de jeans helemaal goed hebt strak getrokken. Het geeft anders té veel gedoe als er kreukels in de broek zitten.

 photo CIMG0891_zpse5500dee.jpg

3. De attributen die je nodig hebt. Zorg dat je ze op een plek naast je neerlegt en niet steeds heen en weer hoeft te lopen. Als je in de "flow" zit dan ga je als een speer haha.

 photo CIMG0892_zpsed90a64f.jpg

4. We beginnen met het mesje. Zet deze op de plek waar je het "gat" ongeveer wil hebben. Snij dan van boven naar beneden. Niet verticaal, maar horizontaal. Je wil natuurlijk wel een mooi effect krijgen.

 photo CIMG0893_zps341bb500.jpg

5. Doe ongeveer 1 cm verder hetzelfde als wat je bij stap 4 hebt gedaan. Niet té ver van elkaar af, anders krijg je het straks erg moeilijk met de draadjes. Je kunt eventueel gaten knippen met je schaar, maar dat maakt het effect iets minder mooi. Dat is natuurlijk persoonlijk, dus laat je fantasie de vrije loop.

 photo CIMG0894_zpsba61b336.jpg

6. Stop nu je wijsvinger in het het gedeelte wat je hebt open gesneden zoals hierboven. Dit hoeft niet, maar zo heb je wel beter grip om de draadjes weg te trekken.

 photo CIMG0895_zps3a6a6552.jpg

7. Wat je nu doet, pak je pincet en trek langzaam de blauwe draadjes die verticaal in de jeans zitten eruit. Doe dit wel voorzichtig. Als je te hard gaat trekken hou je niks meer over van de witte horizontale draden en die wil je juist houden.

 photo CIMG0896_zpsb31b2dfa.jpg

8. De blauwe verticale draadjes die je uit de jeans trekt zien er ongeveer zo uit. Ben je nou bang dat het met een pincet niet goed gaat komen? Dan kun je altijd de draadjes nog pakken tussen 2 vingers.

 photo CIMG0897_zpse43959c3.jpg

9. Tadaaa, je eerste "ripped" gat is klaar. Je kunt met je schaar eventueel nog wat losse draadjes wegknippen.

 photo CIMG0901_zpsfea5fb3a.jpg


 photo CIMG0902_zpsf104c182.jpg

Het ziet er nu misschien een beetje rommelig uit, maar zodra je je jeans hebt gewassen weet je niet wat je ziet ;-) Je kunt zoveel gaten maken als je zelf wilt, ook kun je ze zo groot maken als je zelf wilt. Herhaal dan stap 4 en 5 een paar keer achter elkaar.

 photo CIMG0898_zps9fbc9d6a.jpg

Of wat dacht je van een paar "ripped" achterzakken? Ook leuk! Mijn broek ligt inmiddels in de wasmachine dus het resultaat laat ik nog even in het midden, mede omdat ik de broek een ander kleurtje heb gegeven ;-) Hierover kunnen jullie binnenkort meer lezen en zal ik jullie ook meteen het resultaat laten zien.

Happy diy-ing!

Ga jij ook een poging wagen of heb je het al eens geprobeerd?Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.