Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Diy - Ripped jeans

 photo CIMG0897_zpsafc9f2f4.jpg

Piet de weerman heeft ons beloofd dat het de aankomende weken steeds warmer gaat worden en dus het ideale moment om je kledingkast eens goed ondersteboven te keren. Dat liet ik mij geen 2 keer zeggen. Ik ben mijn kast ingedoken en vond een oude-nieuwe spijkerbroek. Tijd voor een diy!
De spijkerbroek die ik vond kocht ik alweer een paar maanden geleden als een boyfriend jeans, dus -ik geloof- 3 maten té groot. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Enne, een boyfriend jeans is het zeker weten. Lekker baggy zoals het hoort zonder een "ik heb mijn broek vol gepoept" idee. De kleur vind ik nou ook niet echt de mooiste kleur voor een jeans (dat zie je trouwens op de foto niet erg goed). Genoeg gekletst, we gaan diy'en met een oude jeans!

 photo CIMG0888_zps0a03169f.jpg

Nodig:
 - Een goede scherpe schaar
 - Scherp mesje
 - Pincet (liefst met een schuine punt)
 - Karton of snijplank
 - Een oude spijkerbroek

 photo CIMG0889_zps7d06b7f9.jpg

1. Bepaal waar jij de open stukken op je jeans wilt hebben en leg het stukje karton of snijplankje precies    op die plek. Zo voorkom je dat je ook in de rest van jeans gaat snijden op plekken waar je ze niet wilt hebben.

 photo CIMG0890_zps6dcef31d.jpg

2. Zorg dat je de jeans helemaal goed hebt strak getrokken. Het geeft anders té veel gedoe als er kreukels in de broek zitten.

 photo CIMG0891_zpse5500dee.jpg

3. De attributen die je nodig hebt. Zorg dat je ze op een plek naast je neerlegt en niet steeds heen en weer hoeft te lopen. Als je in de "flow" zit dan ga je als een speer haha.

 photo CIMG0892_zpsed90a64f.jpg

4. We beginnen met het mesje. Zet deze op de plek waar je het "gat" ongeveer wil hebben. Snij dan van boven naar beneden. Niet verticaal, maar horizontaal. Je wil natuurlijk wel een mooi effect krijgen.

 photo CIMG0893_zps341bb500.jpg

5. Doe ongeveer 1 cm verder hetzelfde als wat je bij stap 4 hebt gedaan. Niet té ver van elkaar af, anders krijg je het straks erg moeilijk met de draadjes. Je kunt eventueel gaten knippen met je schaar, maar dat maakt het effect iets minder mooi. Dat is natuurlijk persoonlijk, dus laat je fantasie de vrije loop.

 photo CIMG0894_zpsba61b336.jpg

6. Stop nu je wijsvinger in het het gedeelte wat je hebt open gesneden zoals hierboven. Dit hoeft niet, maar zo heb je wel beter grip om de draadjes weg te trekken.

 photo CIMG0895_zps3a6a6552.jpg

7. Wat je nu doet, pak je pincet en trek langzaam de blauwe draadjes die verticaal in de jeans zitten eruit. Doe dit wel voorzichtig. Als je te hard gaat trekken hou je niks meer over van de witte horizontale draden en die wil je juist houden.

 photo CIMG0896_zpsb31b2dfa.jpg

8. De blauwe verticale draadjes die je uit de jeans trekt zien er ongeveer zo uit. Ben je nou bang dat het met een pincet niet goed gaat komen? Dan kun je altijd de draadjes nog pakken tussen 2 vingers.

 photo CIMG0897_zpse43959c3.jpg

9. Tadaaa, je eerste "ripped" gat is klaar. Je kunt met je schaar eventueel nog wat losse draadjes wegknippen.

 photo CIMG0901_zpsfea5fb3a.jpg


 photo CIMG0902_zpsf104c182.jpg

Het ziet er nu misschien een beetje rommelig uit, maar zodra je je jeans hebt gewassen weet je niet wat je ziet ;-) Je kunt zoveel gaten maken als je zelf wilt, ook kun je ze zo groot maken als je zelf wilt. Herhaal dan stap 4 en 5 een paar keer achter elkaar.

 photo CIMG0898_zps9fbc9d6a.jpg

Of wat dacht je van een paar "ripped" achterzakken? Ook leuk! Mijn broek ligt inmiddels in de wasmachine dus het resultaat laat ik nog even in het midden, mede omdat ik de broek een ander kleurtje heb gegeven ;-) Hierover kunnen jullie binnenkort meer lezen en zal ik jullie ook meteen het resultaat laten zien.

Happy diy-ing!

Ga jij ook een poging wagen of heb je het al eens geprobeerd?